©Huidconsult.nl      Geschreven door dermatologen                     
© Huidconsult.nl : Geschreven door dermatologen

Balanitis

PDF Afdrukken E-mail
Doordat de voorhuid over de eikel ligt kan het gevoelige slijmvlies van de eikel gemakkelijk geïrriteerd raken. Er treedt dan een roodheid van de eikel op, soms met rode puntjes. Wordt vaak als schimmel gediagnosticeerd, maar meestal is het een vorm van irritatief eczeem. Dan is het ook niet besmettelijk. Later kunnen bacterien en/of schimmels (candida) de zaak wel verergeren. Dan is het wel besmettelijk.

Behandeling is vaak eenvoudig met een corticosteroid crème eventueel in combinatie met een lokaal antibioticum of, bij candida, een antischimmelcreme. De klachten kunnen echter makkelijk terugkomen.

Bij lang bestaande klachten moet ook aan de mogelijkheid gedacht worden van een balanitis plasmocellularis van Zoon.


Klik hier voor foto's candida balanitis 

Meer foto's

Reacties (39)Add Comment
 1 2 3 4 > 
roodheid en drogehuid
geschreven door anoniem1234 , 23-04-2015
Hoi,

Heb het zelfde probleem, paar weken geleden is dit probleem komen opdoen. En dacht meteen aan een soa, ben gaan rond zoeken op internet bleek dat het een schimmel kon zijn. Ik een afspraak gemaakt bij de huisartsen post, die vertelde dat het wel eens zo kon zijn... Nja aan kon zijn had ik niks. Dus meneer schreef mij ketoconazol voor. Heb dat destijds iets langer als een week gesmeerd en mijn roodhuis en drogehuid was weg. 2 maal dagelijks.
Nu komt het heel soms nog eens terug, en zeker na dat er lange wrijving is geweest.
Ook vertelde de arts omdat ik als kind zijnde eczeem heb gehad, dat ik gevoelig ben voor zulke huid irritaties. nu ik het soms nog heb smeer ik meteen ketoconazol erop en trekt het weg, het is overigens een creme tegen schimmels, maar het is kennelijk geen schimmel. Maar zolang het helpt! Ben ik zeker niet bang het te gebruiken.
Balanitis
geschreven door Cor , 27-12-2014
Hallo allemaal,

sinds een paar dagen heb ik jeuk aan mijn eikel en kwam ik erachter dat ik alle symptomen van balanitis bevat.. Het doet zeer met plassen en mijn voorhuid is zo pijnlijk dat het bijna onmogelijk is om de smegma goed te verwijderen.

Morgen is het zondag dus kan ik niet naar de huisarts.. Zijn er tips of oplossingen voor mijn probleem?

Bij voorbaat dank!
Gentiaan violet
geschreven door Debbie , 14-11-2013
Je kan ook Gentiaan violet gebruiken. Dit is schimmel dodend, en je hoeft maar 1x per dag te behandelen. Na 3 tot 4 dagen is de schimmel weg. Je partner kan dit ook gebruiken door het met een wattenstaafje aan te brengen. Gentiaan violet is oa te koop bij Eurolac.net
Lichte mogelijkheid?
geschreven door GeenIdee , 03-04-2013
Hey allemaal,

Ik heb nu al een dag of 3-4 een rode en lichtelijk onegale huid op mijn eikel, het jeukt af en toe lichtelijk maar is verder wel prima te doen.
Het is bij lange na niet zo erg als de gevallen die ik hier lees, maar ik maak me toch wel lichtelijk zorgen.
Wat betreft sexuele gemeenschap; dat heb ik in de laatste 3-4 dagen niet echt meegemaakt, het is juist ná de laatste keer (zo'n 5 dagen geleden) dat het begon.
Ik ben hier erg onzeker over en wil graag wat advies.

Mvg,
Penis Fauna en gevoelige eikel.
geschreven door Marc , 25-01-2013
Sinds ik gestopt ben met zeep te wassen.

En daarna in te spuiten met een beetje melkzuur (Molkosan) is mijn penis altijd lekker schoon.

Stink niet meer en voelt goed aan.

Mensen die een te gevoelige eikel hebben, kunnen dit oplossen door de penis met sterke zwarte thee te deppen en te laten drogen.

Geeft een lekker stevig gevoel aan je penis.

Succes iedereen.

Marc.
Pijnlijk
geschreven door Simon , 04-10-2012
Hallo allemaal,

Voor het eerst dat ik zie dat veel meer mannen hier last van hebben. Erg vervelend want eerlijk is eerlijk. Het is gewoon klote. Ik loop er al zo`n 10 jaar mee. Als effect kreeg ik ook altijd last van bovenbeen. Gewoon omdat je je gaat verhouden om geen pijn te voelen. Huisartsen nemen het niet serieus en dit maakt het nog vervelender. Uiteindelijk toch door verwezen naar een specialist en toen kreeg ik na veel zalfjes te hebben geprobeerd. elocon wateremul zalf 1mg. Hiermee is het over gegaan. Na een periode van dik 2 jaar geen last te hebben gehad begint het nu weer wat te komen. Ik smeer het nu weer dagelijks op. 1x per dag een beetje en ik merk dat het alweer beter gaat. Wie weet helpt dit ook voor jullie. Wat tips op een rijtje.

- Blijf rustig, het gaat echt een keer over.
- Niet wassen met shampoo, douchegel of zeep. Hier wordt het erger van. ALLEEN WATER.
- Je hebt geen soa. Ik weet dat veel mannen hier bang voor zijn.
- Trek je niks aan van de mening van de huisarts, jij weet toch dat je last hebt.
- Heb een positieve kijk op het leven. Ontwikkel jezelf.

Succes en sterkte er mee. allemaal.
Glanspenis
geschreven door Bas , 01-06-2012
Ik had ook last van rode uitslag op de rand van mijn penis, dematoloog in het ziekenhuis keek en zei droog; ziet er rustig uit!! Met ander woorden ik kan er niets aan doen, veel soorten zalven geprobeerd niets hielp, ik ben gaan experimenter met kruiden en ik heb het gevonden na 2 dagen was ik er vanaf en nu is er niets meer te zien. Het recep is gewoon een plantje wat bij iedereen in de tuin kan staan of bij je voor de deur. Het het Stinkende gouwe en word al veel geroemd om zijn kwaliteiten voor huidproblemen. Het is een planje waar als je de stengels afbreek een Geel Sap uitkomt(kiik uit voor je kleding het gaat er niet meer uit) dat gele sap dep je op de uitslag 2x maal daags s'morgens en s'avonds. Met een beetje water wassen dan de het verse sap erop. In het begin kan het een beetje prikken, goed je handen wassen na het erop smeeren en uit kijken voor je ogen met het sap want het kan bijten. Ook kan je de thee drinken voor ander huidproblemen het is erg bitterethee. De Latijnse naam is
Chelidonium majus. Probeer afbeeldingen te vinden op het net succes.
Sorry voor de spelfouten apple correctie!!
SOA herkenning
geschreven door Gerard , 01-05-2012
Lees verder voor de volgende onderwerpen:
Rode vlekjes op de eikel: http://gezondheid-voeding.todi...-5341.html
Herkennen van een SOA: http://gezondheid-voeding.todi...-5418.html
Vermoeden
geschreven door Lee18 , 21-04-2012
Ik heb een vermoeden dat ik dit ook heb, een paar dagen nadat ik onveilige sex heb gehad met iemand kwam ik er een paar dagen erna achter dat ik jeuk kreeg en rode plekjes. eerst over me hele penis en balzak maar nu vooral op de eikel en onderhuid. Ook komt er veel vocht uit wat ik elke keer probeer shoon te maken met wat papier maar dat is echt zo weer terug.
Wat kan ik het best doen met dit?
Dit hielp bij mij!
geschreven door Johan , 04-04-2012
Na jaren met problemen en een zoektocht via huisarts en specialisten kwam ik een gepensioneerd huidarts op het spoor.
Zijn advies was simpel, zonder risico, betaalbare drogisterij producten en, in mijn geval, erg effectief en voor 99% opgelost.

Stap 1; 7 dagen Lamisil creme, bekend als middel tegen voetschimmel, maar ook huidschimmelskunnen worden bestreden.
Al na twee dagen was de jeuk verdwenen en herstelde de huid langzaam. Geen gevoelige plekjes meer wel een ietwat droge huid die ook wat rimpelig aanvoelde.
Stap 2; preventief gebruik van dun laagje Uierzalf. Eerst een week lang dagelijks, daarna 1x per twee dagen. Nu nog 1x per week voor het slapen gaan. Langzaam (geduld hebben) herstelde de huid, nam de roodheid af en nam ook de rimpeligheid af. Soms nog wat kleine droge schilfertjes. Licht insmeren helpt dan.

Aandachtspunten;
* bespreek het met je bedpartner, als hij/zij het weet kun je samen "voorzichtiger" zijn. Een schimmel oplopen kan iedereen overkomen.
* gebruik een condoom als je nog niet helemaal zeker bent, forceer niet. De seks is dan niet fijn en de volgende keer wordt het alleen maar erger.
* zorg bij seksueel contact dat je voldoende glijmiddel gebruikt en de herstellende huid niet overbelast raakt door schuren.
* de fase dat je vrouwelijke bedpartner menstrueert kun je als "hersteltijd" gebruiken, geef de huid een weekje rust ;-))
* na een bad of douche met zeep/badschuim kan het verstandig zijn de huid wat extra ondersteuning te geven met Uierzalf om uitdroging te voorkomen. Gebruik bij het nemen van een bad bij voorkeur een natuurlijke badolie.

Ten slotte: bij mij heeft het geholpen, de huid is wel een beetje beschadigd door een aantal jaren klachten en wat roder van kleur dan vroeger. Na de seks is dat ook meer dan jaren terug, dat komt door de doorbloeding vd huid. Ik hou dat in de gaten en als ik twijfel gebruik ik een keer extra vd creme. Door het bespreekbaar te maken heeft mijn vriendin er aandacht voor en genieten we beide weer als vanouds, en (helemaal eerlijk) misschien zelfs wel veel meer.

Let op; Gebruik geen Lamicil Once! Tip: de middelen koop je bij de Kruidvat, Etos of Trekpleister totaal zo'n € 12,-
 1 2 3 4 > 

Uw eigen ervaring/mening? Geef uw reactie!
U kunt uw reactie toevoegen hier

busy
 

Follow huidconsult on Twitter