Huisartsen enquete RTL

Volgens Nederlandse huisartsen brengen we onze gezondheid in gevaar door op internet te dokteren. Uit een enquete van TNS-Nipo in opdracht van RTL Nieuws, blijkt dat we bij ziekte niet meteen naar de dokter gaan, maar massaal gaan zitten 'googelen' om te kijken wat er mis is. Volgens de huisartsen circuleert er te veel onbetrouwbare informatie op het web.

In sommige gevallen halen patiënten zelfs een behandelplan van het internet. Een andere gevaarlijke trend is dat mensen helemaal niet meer naar de dokter gaan, zeggen de huisartsen.

Meer info over enquete (Word doc)

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

auto-immuun
geschreven door Marijke van Doorne , 22-03-2009

Je moet zelf alert blijven. Het ging totaal mis door stukje in de krant en blad van een patienten vereniging ging het balletje rollen . Een dietiste wees mij op perubalsem-allergie, een orthomoluculair therapeut, gaf advies wat te doen ,de darm liet te veel door. Met voeding aanpassing en orthomoluculaire behandeling is het de goede kant op gegaan. weerstand is goed,reacties aardig de baas. Door zelf te zoeken op internet , goed opletten dat de hulpverleners open staan voor de reguliere zorg en er mee samen werken . Contact houden met arts is noodzakelijk. Er zijn namelijk nieuwe ziens wijzen ontstaan vaak wel vermeld maar niet toegepast.Mijn Huisarts en apotheek zijn van alles op de hoogte en hebben ook gezien dat het resultaat goed is .


verkeerde diagnose
geschreven door Amber , 16-11-2008

Sorry, maar het is juist goed dat je zelf kan zoeken wat er aan de hand is , ik heb verschillende keren in de familie meegemaakt dat er een verkeerde diagnose werd gesteld, en dus verkeerde medicijnen ,die dankzij zoeken op het internet,vroegtijdig kon worden bijgesteld


huidproblemen
geschreven door nathalie , 15-09-2008

Ik vind het onzin dat het gevaarlijk is ik ben al meedere malen naar de huisarts geweest voor mijn zoontje. Hij heeft huidproblemen
en mijn huisarts heeft al meerdere malen een creme uitgeschreven of niks gedaan
maar het blijft terug komen. Als je huisarts er geen oplossing voor heeft ga je toch zelf
verder zoeken naar een oplossing en dat is dan via het internet. Huisartsen denken vaak
veel te makkelijk.