Partner helpen bij ontharen

Een op de drie mannen helpt zijn partner wel eens bij het ontharen. En vrouwen kunnen inderdaad ook best wat hulp gebruiken, want twee derde van de vrouwen onthaart zich minimaal eens per week.Dit blijkt uit onderzoek van TNS Nipo dat de opdrachtgevers Philips en Playboy juni 2008 wereldkundig maakten. Het onderzoek toont aan dat maar liefst 99 procent van de vrouwen zich wel eens onthaart. Het populairst zijn gladde oksels (92 procent), gevolgd door de bikinilijn (82 procent) en benen (79 procent). De meeste vrouwen (33 procent) die hun bikinilijn modelleren kiezen voor een driehoekje; breed van boven, smal van onderen. Ook de brazilian (een smal streepje in het midden) is populair met 29 procent. Een op de vijf dames wisselt wel eens van model. Bijna tweederde houdt de bikinilijn wekelijks bij.

Het onderzoek toont verder aan dat vrouwen de mannen een groot plezier doen met het hanteren van het scheermes. Bijna alle mannen (92 procent) waarderen het dat een vrouw haar bikinilijn bijhoudt, omdat het er verzorgder (70 procent), mooier (60 procent) en sexyer (53 procent) uitziet. Een kwart van de mannen heeft geen probleem met een ongeschoren vrouwelijke schaamstreek, terwijl 16 procent dat vies vindt.

Mannen geven aan dat ze de brazilian (21 procent) en de hollywood (alle haren weg, ook wel sphinx of kojak genoemd) het mooiste vinden. Van de mannen helpt 27 procent hun vrouwelijke partner wel eens een handje bij het ontharen; 8 procent doet dat regelmatig en 15 procent niet, maar zou dat graag willen.

Het onderzoek is uitgevoerd in april 2008, onder vijfhonderd Nederlanders (50 procent vrouwen) in de leeftijd van twintig tot veertig jaar. (Bron: ANP/RTL)

Reacties mogelijk gemaakt door CComment