Fractional lasertherapie

Wat is het?

De coolfrax fractional lasertherapie is een laserbehandeling van de huid waarbij met een innovatieve techniek de huid wordt verjongd. Bijzonder is dat deze lasertherapie veiliger en patiëntviendelijker is dan bestaande technieken. De Coolfrax therapie benadert de resultaten van de oude CO2 laserbehandelingen terwijl aan de Coolfrax fractional methode veel minder risico's verbonden zijn. Bij de fractional  therapie wordt gebruik gemaakt van de zgn. fractional laser.

Waar is de  fractional methode geschikt voor?

De Coolfrax fractional therapie kan worden gebruikt bij:

Hoe werkt het?

De fractyionele lasertherapie wordt toegepast is fundamenteel anders dan de ouderwetse CO2 behandelingen. De verschillen:

Ouderwetse CO2 behandeling:
Bij de CO2 behandelingen zoals deze in het verleden werden uitgevoerd werd de gehele opperhuid weggebrand en moest het herstel van de huid komen uit de basishuidcellen in de haarzakjes en de talgklieren. Dit proces was langdurig, kende een aanzienlijk risico op huidinfectie en in veel gevallen ontstond een onnatuurlijk rode kleur van de nieuw gevormde huid. De behandeling vond plaats onder uitgebreide lokale verdoving of zelfs algehele anaesthesie.

Fractional laser behandeling:
Bij de fractional behandeling wordt door de fractional laser in een bepaald matpatroon zeer kleine ‘gaatjes’ in de huid gemaakt. Deze kleine gaatjes kunnen zich snel herstellen omdat zij aan alle kanten worden omgeven door basishuidcellen. Na 1 of enkele sessies met deze laser is (net als bij de ouderwetse CO2 behandeling) de hele huid vernieuwd.

Voordelen van de Fractional in vergelijking met ouderwetse CO2 laser:

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

Stap 1: Reiniging van de huid
Vóór elke behandelsessie met de laser wordt de huid voorbereid door een grondige reiniging van de huid en lokale verdovende creme.

Stap 2: Laserbehandeling
Met de gefractioneerde laser wordt over het te behandelen gebied een gelijkmatig patroon van gaatjes in de te vervangen huid geschoten. Dit gelijkmatige karakter is van belang om een mooi egaal resultaat te behalen. Door de koeling is de behandeling goed te verdragen.

Stap 3: Nabehandeling
Door de laserbehandeling is de huid aanvankelijk iets rood en gezwollen. Om de huid te kalmeren wordt deze nagekoeld en daarna met een speciale crème behandeld. De eerste 5-7 dagen na de behandeling wordt thuis de huid inegsmeerd met vaseline.

Wat kan ik na de behandeling verwachten?

Direct na elke behandeling is er sprake van roodheid en lichte zwelling van de behandelde huid. Deze roodheid en zwelling verdwijnt doorgaans binnen enkele dagen. Het is verstandig om gedurende 4 weken na elke behandeling excessieve blootstelling aan zonlicht te vermijden.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Het aantal behandelsessies is afhankelijk van de indicatie. Meestal zijn 4 tot 6 behandelingen nodig. De periode tussen elke behandeling bedraagt 3-4 weken.

Wordt de  behandeling vergoed?

De behandeling volgens de Fractional  methode wordt (evenals andere behandelingen voor dezelfde indicaties) in principe niet vergoed door de zorgverzekeraars. Informeer voor de zekerheid altijd even bij Uw ziektekostenverzekeraar.

Waar wordt de Fractional behandeling uitgevoerd?

De gefractioneerde laser is in Nederland beschikbaar in de Huid-en Laserkliniek van dermateam  te Bergen op Zoom (0164-263822).