Brachioradiale jeuk

Synoniem: brachioradiale pruritus

Wat is brachioradiale jeuk?
Bij brachioradiale jeuk is er sprake van jeuk, branderig gevoel aan de armen, zonder dat er duidelijke huidafwijkingen zichtbaar zijn. Vaak geeft aanraking van de armen verergering van de klachten. Meestal is alleen de bovenarm aangedaan, soms kan ook de onderarm kan aangedaan zijn. De klachten kunnen aan 1 arm, of ook aan beide armen voorkomen. In de meeste gevallen zijn er aan de huid dus geen afwijkingen te zien. Soms zijn er wel krabeffecten, met kleine wondjes of blauwe plekken. Soms zijn er zelfs littekens van het vele krabben.

Waardoor wordt het veroorzaakt?

Brachioradiale jeuk wordt veroorzaakt door voortdurende prikkeling van de huidzenuwen. De oorzaak is niet bekend. Mogelijk ontstaan de klachten door chronische lichte prikkeling van de armzenuwen die uit de nekwervels uittreden. Dit zou kunnen ontstaan na lichte beschadigingen van de zenuw door lokale druk op de zenuw van de nekwervel of nekspieren, maar ook door nekletsel. Ook zou zonlicht mogelijk een rol spelen.

 

 

Waaruit bestaat de behandeling? 
Brachioradiale jeuk is een chronisch probleem dat zeer hardnekkig kan zijn. Bescherming van de huid tegen zonlicht kan al veel helpen. Dat kan het best met kleding of anders sunblockers met hoge beschermingsfactor.Tegen de jeuk zijn er jeukstillende cremes zoals mentholcrème of gel (te koop bij drogist), maar ook Capsaïcine crème: deze crème prikkelt juist de huidzenuwen nog erger waardoor jeuksignalen niet meer goed kunnen worden doorgegeven. Het middel is effectief maar kan wel irritatie van de huid geven. De crème dient meerdere malen per dag te worden opgebracht. De crème is alleen op recept verkrijgbaar. Ook kunnen jeukdempende tabletten worden gebruikt, zoals hydoxyzine (Atarax) of polaramine. Deze tabletten kunnen tevens een slaperig gevoel geven dus kunnen alleen ’s avonds voor het slapen gaan worden ingenomen.

{mosmodule module=Dermatoloog nodig?}

 


Afdrukken  

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

...
geschreven door wp anninga , 04-08-2018

Kan je dat ook aan je teen krijgen ik heb 1 klein teentje die sinds een paar dagen ontzettend jeukt. Ik zie er niets aan ,maar als ik ga krabben.dan blijf ik krabben.


jeuk
geschreven door jackie de cock , 18-03-2018

Ik heb ook al geruime tijd last van een jeukende/stekende "pijn". Ook al van alles geprobeerd maar tot nu toe geen verbetering. Nu ben ik een innemer van het colesterol verlagende medicijn astorvastadine 80. Heb de bijsluiter eens goed gelezen en een van de bijwerkingen zijn huidirritaties. Ik ben al een paar dagen op eigen initiatief gestopt met dit medicijn (ik weet dat dit niet verstandig is, maar als je gek wordt van de jeuk dan zal je mijn poging begrijpen.) En ik moet zeggen dat na een paar dagen er reeds een opmerkelijk verschil is. Nu vraag ik mij af of er onder de mensen die met het zelfde probleem kampen "astorvastadineslikkers " zijn? Ik ben zinnens dit een tiental dagen te doen alvorens naar de huisarts te stappen met mijn bevindingen. hou jullie op de hoogte.


jeuk aan de arm
geschreven door jolanda , 10-12-2016

Hoi ik heb er ook last van word er gek van maar niet welk tijd van het jaar is
Ik lees hier langen mouwen dragen maar zodra ik lange mouwen draag krijg ik nog meer last van moet mijn arm vrij van kleding houden wil het niet verergeren
Gelukkig leest ik hier dat ik niet de enige bent pfff ik ga die mentholgel kopen hoopt dat het een beetje help


tip voor de jeuk
geschreven door marcel , 27-11-2016

Ja hoi,
Wellicht dat dit bijdraagt:

Sinds ik thermo t-shirts aan heb, kreeg ik de jeuk. Dat wordt erger als ik een synthetische trui aan doe. Typisch, dan jeukt ook mijn hoofdhuid als ik een synthetische muts op doe. Ik deed een schoon zijden t-shits als eerste aan en daar overheen het thermo shirt. Jeuk bleef.

Wat ik nu denk is, dat synthetisch materiaal een statische elektriciteit afgeeft dat door de andere stoffen heen gaat en de jeuk veroorzaakt (bij bepaalde weersomstandigheden ?).

Ik heb nu toco tholin erop gesmeerd.....geen vettig smeersel maar dun vloeibaar. Dit verlicht tot nu toe. Nu gewone katoenen t-shits en geen "plastic" trui aan..... geen jeuk.

In bed, als ik op de schouder lig en daar dus warm wordt....met molton onderlaken, krijg ik jeuk. Als dan weer op de rug lig, gaat het weer goed. Dus warmte op die plek maakt het “erger”. Ik heb deze zomer ook meer ingesmeerd met kokosolie en daaroverheen factor 50 kinder-zonnecreme. Van noten olie tegen verbranden kreeg ik erge jeuk reactie. ( komt het er nu uit ?)

En wasmiddel ? Geen goedkope Action spul meer maar neutraal spul of biologisch.

Groet,


brachioradiale jeuk
geschreven door Itchy , 23-11-2016

Na 6 weken jeuk was het een opluchting om te lezen dat ik niet de enige bent, nog niet naar doctor geweest, dacht misschien gaat het vanzelf weg, maar gisteravond werd ik er echt gek van ,heb ik Vicks erop gesmeerd en dat heeft echt geholpen. Ga toch kijken of de capsaicine creme beter is


Jeuk op armen door blokkades nek
geschreven door Dennis , 20-11-2016

Ik had ook al jaren die vreselijke jeuk op mijn armen, soms links, soms rechts. Niet het hele jaar door, maar één of twee keer per jaar en dan een paar weken lang. Niets op mijn armen verder te zien en niets hielp. Inmiddels, met hulp van de huisarts en een manuele therapeut, ben ik er achter gekomen dat de jeuk veroorzaakt werd door blokkades in mijn nek (deze veroorzaakten een geïrriteerde zenuw) . Deze blokkades worden weer veroorzaakt door een verkeerde houding op het werk (een kantoorbaan, hele dag naar de pc monitor kijken). Na drie sessies bij de manuele therapeut (nek losmaken) verdwenen de klachten maandenlang.

Sinds ik dit weet (een jaar of vier geleden) heb ik nauwelijks meer last. Ik let beter op mijn houding om die blokkades te voorkomen en doe af en toe wat simpele nekoefeningen. Als ik wel last krijg (ik voel het vaak al aankomen met lichte jeuk) bezoek ik de manuele therapeut weer en na drie, vier sessies ben ik weer maandenlang klachten vrij.

Ik hoop dat mijn ervaring andere mensen kan helpen.


brachioradiale jeuk
geschreven door Brigitte , 06-11-2016

Voor mij reeds een opluchting hier te zien dat er ( jammer genoeg ) nog mensen zijn met hetzelfde probleem Ook ik heb last van een pijnlijke nek door artrose , waar ik tabletten met kurkuma voor neem . Mijn huisdokter kent ook de oorzaak niet van de jeuk . Dan zij dit artikel weet ik het nu wel en heb ik hoop op verlichting .


Brachioradiale jeuk
geschreven door Tineke , 24-10-2016

Ik ben een vrouw van 62 jaar en heb deze klachten ook al jaren en jaren .Vele artsen afgelopen die trokken hun schouders op en zeiden als je wondje hebt ga je krabbelen een visuele cirkel .Met andere woorden je gaat krabbelen omdat je een wondje hebt .Maar dat wondje kwam door krabbelen !Gek werd /wordt ik ervan! Bij mij begon het met een arm .Allergie zei de huidarts ,Ik zeg oh dat is raar want ik heb het aan een arm Zijn reactie was wees blij dat het een arm is (terwijl dat een kenmerk is van de brachioradiale jeuk) Pffff Na jaren aanmodderen met allerlei medicijnen Lichttherapie,teerzalf enz enz geen enkele verbetering! Alleen koelen 5 x per nacht je bed uit dat hielp even .Enkele jaren geleden zelf gegoogeld en pang allerlei berichten met dezelfde klachten en ja hoor een diagnose . Capcaicine creme gekregen ook dat helpt me niet .Gek wordt ik van de tintelingen en branderigheid. Heeft iemand een verklaring dat het maar een periode in het jaar is ? Het is juist in de maanden dat je niet in de zon komt??En ook is het er ineens en dan weer helemaal niet .


brachioradiale pruritus
geschreven door ron , 19-09-2016

Soms heb ik het aan mijn kinderarm,vreselijke jeuk. Houd moed,want het eigen risico willen ze afschaffen.


Brachioradiale pruritus
geschreven door Arda , 27-03-2016

Na 12 jaar last van jeuk gehad te hebben, van ongeveer september tot ongeveer maart,
(de start en stop wisselen meestal) ben ik dit jaar zo goed als klachten vrij geweest.
Acupunctuur. Echt, ik ben er zo blij mee! Geen nachten meer wakker door die gekmakende jeuk met diepvries elementen enz. Geen agressive zalf, alleen heel af en toe wat verkoelende/verdovende lidocaine levomenthe gel en klaar!


Brachioradiale jeuk
geschreven door Jorien , 04-03-2016

Ook ik heb sinds een aantal jaren last van deze jeuk op mijn bovenramen. Vooral na de zomer. Tot ongeveer januari.
Ik wist niet dat het ook door blokkades in de nek kan komen. Daar zal ik eens naar laten kijken. Ook heb ik de laatste tijd last van tintelingen in mijn handen. Misschien is er samenhang.
Maar mijn tip tegen die ondraaglijke jeuk. DEET voor na de insectenbeet. Dit heeft mij goed geholpen. Maar een definitieve oplossing zou natuurlijk beter zijn.


jeuk aan de armen
geschreven door martine , 04-12-2015

Hallo
Ik heb ook dat probleem en het is inderdaad verschrikkelijk vervelend.
Ik gebruik tijgerbalsem en wonder boven wonder, de jeuk en de prikkelingen stoppen binnen de 5 minuten.
Grtjs
Martine


brachioradiale jeuk
geschreven door Eric Cremers , 25-11-2015

Ik ben heel verbaasd te lezen hoeveel mensen last hebben van brachioradiale jeuk.. Ik heb er denk ik zo'n 15 jaar last van en bij mij werkte alleen het schrapen met een scherpe schaar tot de opperhuid weg was. Later was zelfs dit niet genoeg en moest ik zout water met watjes op de wonden houden met een watje onder een pleister. Alles beter dan die gekmakende jeuk die al je nachtrust verstoort. Wat mij verbijsterd is dat huisartsen deze aandoening niet kennen. Ik kwam het uiteindelijk op internet tegen. Sinds een maand of 2 gebruik ik capsaicine zalf, wat tot nu toe perfect werkt. Vier keer per dag op de armen smeren. Dat geeft een branderig gevoel waardoor de zenuwen overbelast raken en de jeukprikkels niet meer aan de hersenen doorgeven. Wonend op Bonaire is niet in de zon komen lastig maar ik blijf wel hier! Alleen kan ik met de ingezalfde armen echt niet direct in de zon want dan brand ik compleet af. Hoe dan ook, capsaisinezalf is HET middel tegen die jeuk. Nu moet ik alleen nog proberen er achter te komen hoe lang ik dat eigenlijk mag/moet blijven gebruiken. M.b.t. de oorzaak herken ik niets in nekklachten. Wel in stress/spanningen en daar heb je als je zoals ik in het onderwijs werkt volop van.


brachioradiale pruritus
geschreven door G. Mulder , 30-08-2015

Ik herken de symptomen. Nog niet naar een dokter geweest. Ik heb het aan mijn onderarmen aan beide kanten.
Ik smeer er biogarde op. Ongeveer 5-10 minuten de prikkeling weerstaan en dan trekt het branderige gevoel en jeuk weg.
Ik heb 's nachts een schaaltje biogarde naast m'n bed staan.
Het klinkt misschien raar maar het werkt wel. Om biogarde te gebruiken was een intuïtieve ingeving.


Brachioradiale Pruritus
geschreven door Bird , 11-02-2015

Hallo.
Deze aandoening heb ik 3 weken last van gehad.
Ik heb in de vakantie in Portugal heerlijk 2 weken in de zon gelegen dat doe ik al 8 jaar.
Maar de laatste dag heb ik ook heel de dag op de strecher gelegen maar met Chemtrails en dat is volgens mij de reden weet het bijna zeker.
Chemtrails zijn zo wie zo heel gevaarlijk, Aerosols gesproeid met vliegtuigen door de overheid gesteunde criminelen.
Dus dit is mijn ervaring,heb er geen last meer van.
Gr Bird.


radiobrachiale jeuk
geschreven door lind de best , 13-11-2014

jaren geleden werd door een dermatoloog deze aandoening geconstateerd. met de boodschap er is niets aante doen.
to waanzin gedreven en tot de raarste middeltjes gegrepen.. tube mentholtandpasta tot ochtendurine.. je wil alles uitpoberen wat iemand zegt. ik gebruik nu coolpacs, direct op mijn huid zodat er grote brandblaren ontstaan. ik kan depijn beter verdragen dan jeuk.. nu zie ik dat sommige van jullie wel degelijk medicijnen heben gekregen. ik ga morgen direct een afspraak maken bij de dokter.. ik heb weer een sprankje hoop..


Jeuk
geschreven door Hessel , 29-10-2014

Wat overweldigend , triest maar zeker hoopvol dat er zoveel
Mensen zijn via dit forum waarbij ik dezelfde klachten constateer waar ik al jaren mee loop , o, a hevige jeuk aan de linker onder en bovenarm , het ene jaar de linkerarm en het andere jaar de rechter.alsof een steeds een bosje naalden staan te prikken , waarbij het steeds erger wordt als je er aan gaat krabben , om hopeloos van te worden de enigste remedie
Die ik van de dokter kreeg 5 jaar geleden , was gewoon niet krabben .
Sorry dat ik het zeggen moet maar na deze informatie die ik nu via het schitterende medium internet heb opgedaan , moet ik helaas constateren dat ik bij een fietsenmaker i.pv. een dokter
Een advies heb gekregen .
Ik heb de reacties allemaal goed door gelezen en heb mijn conclusie hietuit kunnen opmaken dat het inderdaad uit mijn nek komt het beklemmen van een zenuw , (door een ongeluk , over de kop met mijn fiets waardoor ik heel hard met mijn hoofd op de strraat ben gevallen), deze vragen had mijn huisarts ook kunnen stellen , maar helaas een antwoord wat ik zelf ook had kunnen bedenken .
Maar goed ik koel nu constant met koud water onder de kraan
(Al 5 jaar lang) als het te heftig wordt.
Ik ga zo spoedig mogelijk in contact proberen te komen met een goede osteopaat, hierbij hoop ik dat na 5 jaar gillende jeuk eindelijk een einde inzicht is .
Iedereen op dit forum wil ik ook heel hartelijk bedanken voor zijn of haar inbreng en ervaring in deze .


jeuk op bovenarmen
geschreven door klazien , 07-02-2014

Ook ik heb jaren lang(10 jaar) last van jeuk op mijn bovenarmen. AL vaker bij de huisarts geweest en een dermatoloog. totdat de laatste dermatoloog mij door stuurde naar de neuroloog. De oorzaak is een prikkeling van de zenuwen. Een Mri onderzoek gehad. Hier is niets uit gekomen. dus de oorzaak van de prikkeling is niet bekend.
Maar de neuroloog schreef het medicijn Gabapentine 300mg voor. in een langzame opbouwfase gebruik ik nu 3x2 tabletten per dag. Het werkt geweldig!!
's nachts weer heerlijk slapen! overdag bijna geen jeuk meer, heerlijk! wat een ontspannen gevoel. Ik ben er heel blij mee.

groeten, Klazien


jeuk bovenarmen
geschreven door klazien , 30-01-2014

Hallo,

Goed om al jullie reacties te lezen. heel herkenbaar! Ook ik heb al jaren (10) heel erg last van jeuk op mijn bovenarmen. ook 's nachts. echt vreselijk!
Na meerdere artsen bezocht te hebben kwam ik bij een neuroloog. Het blijken geprikkelde zenuwen te zijn die de jeuk veroorzaken. Oorzaak, na een mri, is niet te vinden.
Nu kreeg ik van haar GABAPENTINE 300mg voorgeschreven. Dat werkt!!! heerlijk om zo "ontspannen" rond te lopen en vooral te slapen!
Heel langzaam opgebouwd in een opbouw schema. Ik heb nu nog 10 procent van de klachten die ik eerst had. Het is nu zoeken naar de juiste balans. dosering is nu 3x2 tabletten per dag. Met dank aan de neuroloog die de klacht heel serieus nam kan ik weer heerlijk slapen. Nu hopen dat het voorlopig zo blijft. de medicatie blijf ik, zoals het nu lijkt, 2 jaar gebruiken en dan proberen af te bouwen.

groeten, Klazien


brachioradiale jeuk
geschreven door lauwers , 25-11-2013

ook ik heb zins 4jaar deze lastige jeuk.
het enige dat helpt om te slapen zonder jeuk is redomex te verkrijgen met voorschrift.
heb zoveel gehad en van de 1ne dokter naar de andere gelopen ,veel geld aan uitgegeven ..ct scan,emg,nmg,osteopaat allemaal zonder iets te resultaat en niets t vinden...
echt een heel verveelende zaak ;-(


Brachioradiale jeuk
geschreven door Yvonne , 19-11-2013

Kan iemand mij iets vertellen over de nieuwe dermatoloog.? En over de licht therapie?

Ik heb alle zalfjes en pilletjes al uitgeprobeerd.
Ik hoor heel graag.

Yvonne


Brachioradiale jeuk
geschreven door Arco Verhoog , 02-10-2013

Beste Allen,

In 2010 heb ik gepost dat ik er ook last van had. Inmiddels maak ikzelf een lidocaine 2 r;eme in Lanette die bij me erg goed werkt. Indien ik er last van heb breng ik die voor het slapen of tv kijken op de arm aan. Na 30 minuten is het effect er en houdt lang genoeg aan voor een goede nacht. Ik moet me altijd goed insmeren tegen de zon met minimaal factor 15. Vergeet ik het dan komt het dezelfde nacht bij me op visite. Ik vond ergens op een site dat juist zeer blanke mensen die golven en zeilen in een warm klimaat er een grote kans op hebben en nekklachten hebben. Ik voldoe compleet aan het scenario. Ik hoop dat jullie hier wat aan hebben.


jeukende armen
geschreven door Suzy , 17-09-2013

Ook ik heb dit probleem al 4jaar en echt om zot te worden.
Neem nu levocetirizine in op dokters voorschrift en heb mijn eerste nacht gehad om eens niet te krabben... Hopelijk blijft dit nu zo want ben dood moe van gans de nachten te krabben...


Brachioradiale pruritus
geschreven door Anja , 03-09-2013

Hallo,
Vervolg op mijn stukje van 13-10-2012
Ook ik kamp al jaren met dit vreselijke jeuk probleem.
Het zijn inderdaad net onderhuidse naalden die prikken, je ' moet' krabben, kan er niet van afblijven en je bent ten einde raad.
Ijspakkingen is het fijnste erop.
Omdat ik ook vreselijk last van opvliegers heb in combinatie met die capsaicine crème, waar je van in de brand staat, ben ik is verder gaan zoeken op internet.
Wat heb ik gevonden: Ice Power Gold Gel...... blauwe tube, Is het niet mee over maar dragelijk.
Soms smeer ik 1 x per dag, soms wat meer.
Het is niet goedkoop 10,95 tube bij de apotheek, maar het koelt en de jeuk trekt weg.
Ik wilde dit toch ook hier even meedelen, want ik dacht eerst ook dat ik de enige was die dat heeft maar er zijn veel mensen hiermee begaan.
In de koelkast zetten en smeren maar. Heerlijk....en krijg je de kriebels weer, smeer je nog een keer. Hopelijk heeft iemand van u ook iets aan deze tip.......
Allemaal veel sterkte met de kriebels.....


brachiale pruritus
geschreven door annemieke , 12-06-2013

Hallo,

Ik zet mijn verhaal ook hier neer, omdat ik zelf er zo goed als vanaf ben en ik weet hoe gekmakend het is om die jeuk/ steken te hebben, vooral s'nachts, en je echt slapeloze nachten kan bezorgen. Ik ervoer het alsof er naalden in mijn armen gestoken werden, niet eens gewoon jeuk.
Ik heb een eigen praktijk als natuurgeneeskundige en ben er met mijn eigen methoden vanaf gekomen. Ik ben niet zozeer op zoek naar nieuwe cliënten, want ik heb het druk genoeg, maar omdat ik zelf weet hoe het voelt, schrijf ik dit.
Ik heb mezelf behandeld met eerst Omega Health Coaching, NEI, jassentechniek en Touch of Matrix en later toen er nog weer wat opkwam met voorgaande methodes in combinatie met bioresonantie, biofotonen en het NES health systeem. Ik durf nog niet voor 100% te zeggen dat ik er vanaf ben, maar ik heb nu al maanden zo goed als geen last, en eigenlijk met korte tijd ertussen even een opleving al een jaar of 3 geen last meer. Het is een heerlijk gevoel.
Misschien heeft iemand hier wat aan.

Groetjes,
Annemieke Heinst.


Jeuk
geschreven door Riet , 15-02-2013

Hallo allemaal,

Ook ik heb al jaren last van jeuk op bovenramen en nek.
Na vele zalfjes en pilletjes ben ik een half jaar terug bij een nieuwe dermatoloog terecht gekomen. Ik krijg nu 2x per week lichttherapie en jullie geloven het niet, maar ik ben van de jeuk af! Niet te geloven wat een heerlijk gevoel dit is, lekker slapen, niet meer met een rood hoofd zitten omdat je gek van de jeuk wordt. Geweldig probeer het ook.
Groetjes en iedereen sterkte.


Brachioradiale pruritus
geschreven door annemiek , 23-01-2013

Hallo allemaal,
Wat mij opvalt aan alle verhalen is dat er nog geen afdoende oplossing is voor dit probleem. Ik heb het nu 10 jaar en staak mijn zoektocht. Uiteraard begon ik bij de huisarts, zalfjes die jullie ook allemaal gehad hebben en niet of tijdelijk hielpen. Daarna dermatoloog, prikjes en pleisters op m'n rug, iedere dat 15 km heen en 15 km terug naar het ziekenhuis om te laten testen, 5 dagen lang. Nee, heel vreemd maar ze konden het niet vinden. Ja, allergie voor garnalen, maar dat wist ik al. Daarna acupunctuur, Osteopatie, NEI-sessies, Reiki en als laatste Bio resonantie. Daar ben ik gisteren voor het laatst geweest en ik hoef niet meer terug te komen want hij weet gewoon niet wat hij er aan kan doen. Ik ben er letterlijk klaar mee. Het zijn ook aanvallen, het is niet de hele dag door. Het meest onhandige is als je in de auto zit, met je winterjas aan. Gek word je er van. Ik wens jullie allemaal heel veel sterkte. Natuurlijk zijn er veel erger dingen dan dit, maar af en toe mogen we toch wel even klagen. Als een van jullie DE oplossing aandraagt hou ik me aanbevolen!


Brachioradiale pruritus
geschreven door Theo , 13-12-2012

In de herfst van 2009 heb ik vreselijk last gehad van jeuk aan beide onderarmen. Jeuk die duidelijk van uit de diepe huid kwam. Vanaf die tijd nooit meer met ontblote armen in de zon geweest en ook nooit meer last gehad. Conclusie: oorzaak zonlicht.


jeuk
geschreven door Joke , 15-11-2012

Ik heb hier vorig jaar ook al over geschreven.
Ik was er een tijdje vanaf mede door de oefeningen die ik gehad heb van de chiropractor.
maarja iedereen weet hoe dat gaat je hebt geen last meer en de oefeningen worden op de achtergrond geschoven en ja hoor daar is de ellende weer.
Bij mij begint het met pijn in mijn schouder en nek, ongeveer een week later gevolgd door die vreselijk irritante jeuk.
Ik rol 's avonds doodmoe mijn bed in, lig ik eenmaal heerlijk en word ik warm dan begint het met 1 steekje het vervolg kun je zelf wel raden.
Deze jeuk is gewoonweg niet te negeren, zoals een oud gezegde "jeuk is erger dan pijn" ik weet niet van wie die wijsheid komt maar het is de waarheid.
Maargoed weer opzoek naar oplossingen. ten eerste oefeningen weer doen. Masseren met infrarood. Laten kraken door mijn man (wat overigens niet gevaarlijk is maar heel simpel, met de ruggen naar elkaar toe en dan tilt mijn man mij op zijn rug terwijl ik helemaal ontspan, krak krak krak klaar)
Gisteren viel mij overigens op dat als ik zonder kussen slaap de jeuk weggaat. Tis iets simpels om te proberen maar baat het niet dan schaad het niet.


brachiale jeuk
geschreven door anneke groot smit , 13-11-2012

Ik heb er al jaren last van en ik heb een zalf gevonden bij de sportzaak die ontzettend goed helpt, t koelt enorm het heet : ice power van fysioline made in finland blauwe tube kost 12.95 top spul


Jeuk
geschreven door Ria Welsing , 08-11-2012

Heb al jaren last van jeuk op de armen en nu ook boven rug. Koelpakkingen helpen het beste tot nu toe. Want sinds 5 weken bezoek ik een magnetiseur. En het is niet te geloven maar het wordt elke dag minder. Ik Slaap weer. Een aanrader voor alle lotgenoten. Succes maak een afspraak Ton Brouwers Sevenum.


jeuk
geschreven door cora , 25-10-2012

Nou ik ben ook verbaasd dat zoveel mensen last hebben van deze zeer levensbeinvloedbare jeuk. Het jeukt soms zo erg dat ik niet eens meer nadenken kan en dingen gewoon vergeet te doen. Ik heb het pas een week of 3 en heb het voornamelijk op mijn rechterarm nu begint het ook op mijn linkerarm. Ik ben vorige week naar de huisarts geweest en moest bloed laten prikken. Hier kwam dus niks uit gelukkig misschien want er is dus niks mis met het binnenwerk maar wat veroorzaakt die vervelende jeuk. Ik ben ook gaan nadenken wat heb ik nou anders gegeten of gedaan dat ik jeuk heb. Ik kon niks bedenken maar ben ook begonnen met geen varkensvlees meer eten.Ik heb dit jaar ook veel in de zon gezeten misschien is dat het maar hoe komt het dan dat ik er nu pas last van heb. Ik heb ook gedacht dat het misschien aan de leeftijd ( ben nl 50 jaar ) en aan de overgan liggen kan. Mijn armen doen ook zeer als ik maar even krab het lijkt of mijn huid heel dun is zo voelt het tenminste. Heb ook een koelcreme gehad die ook niet veel helpt. Ik ben blij met een nachtje slaap zonder jeuk maar als ik lees dat sommige mensen er al zolang last van hebben en er niet echt een middel tegen vinden. dan zakt de moed mij in mijn schoenen. Misschien moet ik niet zeuren het is op en af met de jeuk. en voor de mensen die constant last hebben, hebben het eigelijk nog slechter dan ik. wel blij om te horen dat er zoveel medemensen zijn die er last van hebben. Misschien komt er nog eens een middel op de markt. Tot nu toe blijf ik jullie verhalen lezen en hoop dat er iets is in die verhalen wat kan helpen.


Brachioradiale jeuk
geschreven door Joke , 15-10-2012

Ook ik heb al zeker vijftien jaar last van brachioradiale jeuk op beide armen.Ik ga elk jaar naar Spanje en lig veel in de zon van Mei tot Juni.De jeuk begint dan meestal in eind Juli tot Februari..Echter dit jaar ben ik niet in de zon geweest met de armen.Tot nu toe heb ik nergens last van. Voor mij staat het vast dat de zon grote invloed heeft op de jeuk .Als je veel bloot staat aan de zon dan activeer je de zenuwen onder de huid .


jeuk
geschreven door claudine , 14-10-2012

hallo ben blij niet alleen te zijn .eind 2010 naar mr scan geweest daar gezien artrose op 2 nekwervels .kilos zalf gesmeerd niets helpt.tijdens de dag gaat het maar snachts word je wakker van de jeuk .om zot te worden.alleen op de 2 armen maar echt beu loop je daar van.heb nu terug bloed laten trekken en morgen moet ik bellen voor uitslag..zal nu horen wat de dokter zegt zoniet ga ik naar huid specialist .heb er al 1 gedaan .als antwoord krijg je slijtage leren met leven.is dat nu een antwoord.hou jullie op de hoogte en hoop dat de jeuk stopt.groetjes ; ;


Bracioradiale Pruritus
geschreven door Anja , 13-10-2012

Hallo allemaal,
Ik herken jullie verhalen ook. Ik wordt ook gek van de prikkelende jeuk aan beide armen.
Heb hier al jaren last van van april tot november en ben uiteindelijk bij de Dermatoloog terecht gekomen.
Die zei gelijk o, dat is Bronchioradiale Pruritus. Heb toen Capsaïcine crème gehad, daar sta je van in brand, en Hydrxizine tabletjes.
Ik wordt daar helemaal niet duf of slaperig van, en lig ook vaak heel lang wakker en maar krabben, tot bloedens toe.
Kan ook geen lange mouwen aan, irriteerd vreselijk evenals een warme omgeving, dus heet weer is afschuwelijk , cv hoog kan niet, lange mouwen kan niet, je armen zijn al peperheet van de zalf.
Het is nu 10 gr. buiten en ik zit met korte mouwen zonder cv aan, om het zo dragelijk moeglijk te houden.
In de zon mag ook niet mits een goede zonnecreme, ook van de dermatoloog gehad, of lange mouwen.
Zou hier nu verder niet aan te doen zijn? Het ijkt wel of het elk jaar erger wordt en langer doorgaat.
Nu is mijn vraag wat gebruiken jullie zoal dagelijks om de huid van je armen niet zo droog te laten worden en dat het wat rustiger is op je armen? Een creme/ zalf ofzo???
Ben benieuw naar jullie reactie's en allemaal heel veel sterkte ermee, want het is echt vreselijk!!!!


jeuk jeuk jeuk
geschreven door MAR , 13-10-2012

Tja, heb er ook al een aantal jaren last van....en ik ben er bijna van overtuigd dat het door de zon komt....het jeukt vanaf mijn linkerschouder tot aan mijn linker onderarm....elke nacht weer....en het is zo pijnlijk, en ik weet, je moet niet krabben maar dat doe je uiteindelijk toch....alsof er naaldjes in je huid prikken, en zit nu met rode striemen op mijn linkerarm.....sterkte iedereen die dit ook heeft want jeuk is vreselijk....


gabapentine
geschreven door sylvia groenveld , 08-10-2012

beste lotgenoten
ook ik loop al ruim 2 jaar te dokteren i.v.m. mijn jeuk en pijn aan boven en onderarmen
het beheerst mijn leven en slapen en ontspanning is er niet meer bij
zoveel pillen geslikt tot pretnison aan toe,evenals hormonenzalven, lichttherapieen,chinese accunpuntuur. niks helpt.
Ben nu terecht gekomen bij maurits kliniek en als diagnose te horen gekregen dat ik brachioradiale pruritus heb.
Heb nu gabapentinetabletten gekregen. las net dat het iemand goed heeft geholpen, dus er is hoop voor mij en mijn gezin die hier ook onder ljden.
hou jullie op de hoogte,want als ik het goed heb duurt het 2 weken voor ze aanslaan. wat zal ik dan weer gewlukkig zijn. misschien kan ik dan eidelijk weer van de zon genieten die nu mijn vijand is. De pillen moet ik innemen in combinatie met een sun block. Op hoop van zegen.


Jeuk
geschreven door Regina , 26-09-2012

Hallo heb al een paar weken heel erg branderige en stekende jeuk aan mijn linker boven arm het begint vooral savonds als ik wil gaan slapen lig zowat de hele nacht wakker van de jeuk word er helemaal gek van. Het stopt ook niet weet niet wat het is ben nog niet naar de huis arts geweest heeftbiemand een idee want ik word er echt helemaal gestoort van gr regina


brachioradaiale jeuk
geschreven door lori , 09-03-2012

ik heb over een paar maanden een test gedaan ,ik had enorm veel last van die jeuk ,d at ik het kotsbeu was , doordat ik aan het vermageren was heb ik een maand geen varkens vlees, en geen paprika chips gegeten en geen frieten na een week was de jeuk veminderd en na 2 weken was die weg , iki dacht dat kan toch niet en toen heb ik een test gedaan een maand varkens vlees gegeten weeral op van de jeuk en dan een maand geen varkens vlees en weer geen jeuk , nu eet ik geen varkens vlees meer, en geen tomaten ,geen chips en geen snoep waar er rode kleustof inzit ,alleen nog kippevlees en rund en veel fruit en groente en ik heb totaal geen last meer van de jeuk


Brachioradiale pruritus
geschreven door jos , 02-02-2012

hoi allemaal
goh, dat er zovelen waren sta ik van te kijken, dacht dat ik de eenigste was met die naaldenprikkels probleem.
ik heb het zelf ook van kop tot teen, bij mij is het alleen overdag en vooral als ik een luie dag heb .
dus als ik bezig ben heb ik er geen last van, misschien is dat een tip voor de genen die op kantoor of ander zittend werk verrichten, bij mij helpt het gelukkig
alleen als ik een heerlijke rustdag in last is het er weer jammer genoeg.
ik wens iedereen sterkte toe met deze ontzettende verveelende prikkel


pijn/jeuk aan armen, benen, buik
geschreven door Marielle , 24-01-2012

Het deed met goed om zoveel lotgenoten te vinden op deze site. Ook ik ben al drie jaar bezig met het uitzoeken van de oorzaak van mijn pijnklachten. Elk jaar van oktober tot maart heb ik (vooral 's avonds/'s nachts) het gevoel dat er speldenprikken of messteken uit mijn lijf naar buiten steken. Begin maart heb ik 4 nachten nul uur geslapen van de pijn (coldpacks hielpen maar even, capsainezalf was vreselijk pijnlijk en hielp niet om vervolgens te slapen). Uiteindelijk heb ik van de huisarts (via neuroloog) Cutivate gekregen (fase 3 hormoonzalf die je maar even mag smeren). Dat hielp.
Mijn zoektocht:
- huisarts (diagnose; ws exceem)
- dermatoloog (neem maar 2x antihistamine...hielp niets)
- homeopaat (allergieën: dieet)
- allergoloog ( veel allergieën; eliminatiedieet, hielp een beetje)
- osteopaat (lymfestelsel niet goed, 1e behandeling hielp, 2e niet)
- dermatoloog, 2nd opinion (kon alleen exceem verzinnen, terwijl er nauwelijks iets te zien is aan de huid: "zit in je genen, leer er maar mee leven")
- bioresonantietherapie met ortomoleculaire geneeskunde (allergieën zou oorzaak zijn; dieet van geen koemelk, tarwe, suiker, tomaat...dit helpt enigszins, niet 100%
- neuroloog (wist niet wat het was, dacht eerst niet aan zenuwpijn. Ik had gelezen op site over zenuwpijnen dat tekort aan vitamine B12 oorzaak kon zijn. Neuroloog wilde wel bloedonderzoek doen: resultaat inderdaad tekort B12 (120). Vandaag eerste injectie gehad. Nu afwachten of dit helpt.

Hopelijk hebben jullie iets aan mijn tips:
- voor ernstige pijn 's nachts: Cutivate
- laat je testen op B12
- onderzoek je allergieën via bioresonantietherapie
Sterkte allemaal en ik houd jullie op de hoogte.

Jeuk
geschreven door Annemarijke , 06-12-2011

Hallo kriebelvriendjes,

Heb al jullie mailtjes gelezen en moet zeggen dat ik blij ben niet de enigste mens te zijn die last heeft van dit chronische gek makende probleem. Bij mij zit het onder de voeten loopt langs de enkels naar boven over de benen, buik, rug, nek, haar, boven- en onderarmen en zelf binnenkant en buitenkant handen. Dermatoloog weet niet meer wat zij met mij aanmoet. Het is net een onderhuidsbeestje wat ronddenderd onder je huid. Heb soms dikke en rode ogen ervan. Die branden en jeuken echt.

Het enigste middel wat mij helpt als ik echt weer eens een avondje moet doorslapen is: Hydroxyzine - 2HCL 25 mg/ Ik slik dan 2 tabletjes een kwartier voordat ik ga slapen met een glaasje wijn.

Nadeel is dat ik dag erna nog steeds slaperig ben.-


gabapentine werkt
geschreven door louisa , 20-11-2011

Hoi,ook ik liep al 8 jaar met deze klachten zowel op onder als boven armen en begon ook in augustus en ging door tot feb,maart. ben naar een dermatoloog geweest en die wist het ook niet, na allerlei smeerseltjes en pilletjes was ik het na al die tijd zat en heb mijn huisarts om een andere dermatoloog gevraagt, ik heb toen mijn verhaal gedaan bij de nieuwe dermatoloog van wat mijn klachten waren en zij zei toen gelijk tegen mij heb je nekklachten waarop ik zei dat dat inderdaad zo was (nek artrose) en toen zei ze gelijk dan heb je brachiale pruritus waarop ik zei dat is knap ben net 5 minuten binnen en jij schijnt het gelijk te weten en die andere dermatoloog wist het na 8 jaar nog niet en toen zei zij ik heb het in m,n vakken pakket gehad en jij bent de eerste die ik als patient in m,n praktijk krijg en die dan met deze klachten komt. zij heeft mj pillen voorgeschreven die moest ik gaan innemen beginnen met 3 maal daags 1 en eventueel verhogen met 3 maal daags 3 ik ben het gaan innemen en was na 2 weken jeuk vrij ,ben na 4 weken bij de dermatoloog terug geweest en heb verteld dat ik jeuk vrij was toen kon ze wel dansen ze was zo opgetogen en blij voor mij dat we hebben afgespoken hebben dat ik in jan zou afbouwen en kijken hoe het dan zou gaan.
ik ben nu al 2 weken aan het afbouwen zit nog op 1 pil per dag om vervolgens straks om de dag 1 pil en dan om de 2 dagen en ga zo maar door tot dat ik helemaal kan stoppen. tot augustus september als het dan weer begint dan neem ik de pillen weer in om vervolgens een (normaal)leven te kunnen leiden zonder jeuk. de medicatie die ik heb gekregen is (Gabapentine caps 100 mg)
vraag er naar bij je huisarts en of dermatoloog het werkt echt.


herkenbaar
geschreven door Izelle , 17-10-2011

Ook ik herken alle verhalen. Het is bij mij begonnen tijdens mijn eerste zwangerschap, gekmakend en vooral op mijn bovenarmen. later ook mijn voetzolen en handpalmen, en hoog op mijn rug/ in mijn nek. Aan het eind van de zwangerschap over mijn hele lichaam. Ik werd er echt gek en wanhopig van. Hoogzwanger en in bed liggen met ballonnen, gevuld met ijs, op mijn huid. En met een plantenspuit mijn armen natspuiten en dan in de auto rijden met de raampjes open, in de regen buitenstaan etc, etc om maar af te koelen. Tijdens mijn 2e zwangerschap heb ik Tavegil geslikt, hielp wel: haalde de scherpe kantjes er van af. Nu (9 jaar later) heb ik het in periode's op mijn bovenarmen en in mijn nek. Ik heb het gevoel dat het erger wordt door warmte en weet zeker dat het deels een reactie is op stress. Als ik adrenaline aanmaak (spannende situatie op de weg/ op het paard oid), als ik schrik: dan voel ik de zenuwen in mijn armen reageren: het spat gewoon mijn huid in. Ik doe er eigenlijk niets aan behalve krabben, beetje invetten en zorgen dat ik het niet te warm heb en ben verbaasd dat 'het' gewoon een naam heeft en er behandelingen mogelijk zijn. Ben er na mijn zwangerschappen zelfs niet mee naar de huisarts gegaan, zal ik eens doen. Ik slaap er overigens wel om, dus het is bij mij vast niet zo erg als bij een aantal anderen hier. Dat was het wel toen ik zwanger was, zelfs gedacht aan zelfmoord omdat ik zo graag wilde dat de jeuk stopte en ik rust had, maar nu niet meer. Iedereen veel sterkte.


jeuk op bovenarm
geschreven door Mar , 16-10-2011

Ongelooflijk, heel toevallig kom ik op deze site. Al jaren heb ik bij periodes last van jeuk op mijn bovenarmen. De huisarts dacht dat het door de zon kwam en schreef een zonblock voor maar nu lees ik dat het een naam heeft. Alle verschijnselen kloppen precies. Door de tijd heen heb ik zelf wel wat oplossingen gevonden die verlichting bieden. Die staan hier al allemaal genoemd. Toch heb ik nog een paar nieuwe. Ik heb het juist in de zomer erger dan in de winter. Om toch in de zomer met topjes te kunnen lopen, (want de zon verergert de jeuk) doe ik gewoon de stoffen boorden om mijn bovenarmen. Als je handig bent, kan je ze zelf naaien van een stukje tricot. Dat is in diverse kleurtjes te koop in stoffenkramen of zaken. Anders knip je de boorden van een stel sokken. Let wel op dat het niet te strak zit anders krijg je daar weer jeuk van. Verder inderdaad koelen en alleen maar tricot of jersey bovenkleding dragen. Dus geen bloesjes maar alleen maar zachte rekbare stof, dat schuurt niet. Daarnaast is er een heerlijk zacht verkoelende bodylotion van Balneum ( te koop bij de drogist) waarmee ik dagelijks de huid insmeer.
Lotgenoten, veel sterkte er mee


Niet alleen armen
geschreven door Steenberg , 27-09-2011

Al een paar jaar lig ik ieder najaar wakker van de jeuk. Meestal alleen de benen, maar dit jaar ook de armen, schouders en soms zelfs de rug. Niets lijkt te helpen en alle dermatologen staan met hun mond vol tanden. Internisten en allergologen idem.
Dus zou graag horen over die thee... Aub een reactie per mail.

BVD!


jeuk
geschreven door linda de best , 15-09-2011

wat een opluchting dat ik niet de enige ben! alles hieboven geschreven kan ik beamen! coolpacks gewoon op de huid want jeuk is erger dan pijn.. nu net terug van de dermatoloog die de diagnose bevestigt en een naam geeft aan mijn irritante kriebelmonsters... iedereen beterschap!


Brachioradiale pruritus
geschreven door Harko Bisschop , 11-09-2011

Ik ben een man van 51 en heb (waarschijnlijk) ook bovengenoemde aandoening. Al meer dan 15 jaar kan ik aan het begin van de zomer mijn borst nat maken. Jeuk op de onder -en bovenarmen. Ik word er stapelgek van en soms ga ik mijn armen tot bloedens toe te lijf met een vork. Ik ben van de huisarts bij de dermatoloog beland en van daaruit bij het allergiecentrum in Velp bij Arnhem. Heel veel stoffen zijn uitgetest op mijn lijf, zonder enig resultaat. Uiteindelijk ben ik in het St. Radboud ziekenhuis te Nijmegen terecht gekomen en heeft men foto's van de nek gemaakt. Ook hieruit bleek dat er niets aan de hand was. Mijn vrouw liep destijds bij de chiropracticus en raadde mij aan daar naar toe te gaan. Hij heeft de foto's opgevraagd bij het St. Radboud en hij constateerde een vrij zeldzame aandoening aan de halswervels. Ogenschijnlijk onzichtbaar maak ik een extra paar ribben aan welke de armzenuwen irriteren. Zijn behandelingen hadden in eerste instantie effect, maar nu is het weer ernstig. Een operatie in dit gebied is zeer riskant, dus geen optie. Op dit moment koel ik met koelelementen rechtstreeks uit de vriezer op de huid. Dit is pijnlijk maar heerlijk tegelijk. Ook heb ik diverse groeten en fruit wisselend gemeden, zonder resultaat. Ik ben een zonaanbidder en dat zou verklaren dat het zich bij mij (gelukkig) alleen in de zomermaanden voordoet, echter ga ik in de winter wekelijks onder de zonnebank en heb dan nagenoeg geen last. Al met al dus moeilijk om er een remedie op los te laten. Enkele jaren geleden heb ik ook op internet gekeken of hier iets over bekend is en dat was toen niet zo bekend. Ik ben blij dat ik weer eens op de site heb gekeken en constateer dat er weer wat meer over bekend is. Ik ga een Dry Needle therapeut benaderen en wil ook eens gaan kijken of het middel tavegyl werkt. Ik houd jullie op de hoogte en wens jullie ook veel sterkte met dit super hinderlijke probleem.


jeuk
geschreven door monique , 02-09-2011

iedere keer als ik op vakantie ben geweest heb ik hier last van , word 3 keer per nacht wakker , om helemaal knetter gek van te worden , ik zou het liefst mijn armen eraf willen halen , ga helemaal kapot van het slaap tekort , geloof ook helemaal niet dat het aan de nekwervels kan liggen , maar puur aan het zonlicht , heb dit gewoon al 5 jaar na mijn vakanties naar het buitenland , heb al van alles geprobeerd maar niks helpt


brachioradiale pruritus
geschreven door H. SMIDT , 27-08-2011

Een hart onder de riem om hier de ervaringen van lotgenoten te lezen. Ik neem een printversie van jullie reacties mee naar de dermatoloog.
Zag eerder ook al verschillende artsen, dermatologen en eerdere diagnoses waren erg teleurstellend. "Huid beter verzorgen", kreeg ik bvb te horen. Ik smeerde al minsens twee hydraterende crèmes per dag ('sochtends en 's avonds). Ik kreeg cetrizine en fenistil voorgeschreven maar deze medicatie hielp niet. Om de jeukgekte tegen te gaan begon ik zelf te experimenteren. Compressen met azijn, aceton, armpjes in natte handdoeken wikkelen,... opzoek naar dat beetje extra nachtrust waar men aan toe is na menige nachten jeukkwelling. De jeuk lijkt veroorzaakt door iemand die je te lijf met kwellende naaldprikken.
Gesterkt door jullie reacties ga ik nu op zoek naar nieuwe oplossingen, zowel bij dermatoloog als apotheek.
Ik ben nu alvast gerustgesteld dat ik toch blijkbaar geen symptomen heb van één of andere neurose :-).
Want ik voel me buiten deze jeukende ongemakken best wel in mijn vel en nu en dan alleen maar een beetje prettig gestoord.
Hou jullie op de hoogte. En ik wens jullie allen alvast menige jeukvrije nachten.


brachioradiale jeuk
geschreven door yonneweijers , 13-08-2011

Hallo Anneke,

Heb ook al jaren last van deze vervelende jeuk. Alles geprobeerd, van huisarts tot dermatoloog , osteopaat etc.
Van Dry needling therapie heb ik wel gehoord, maar niet iedere fysiotherapeut met deze opleiding zal van die jeuk op de hoogte zijn. Heb je voor mij naam en adres van deze persoon? Ik hoop dat het bij mij in de buurt is.
Vast heel hartelijk dank>
Groet,Yvonne


brachioradiale jeuk
geschreven door nicolette , 12-08-2011

Sinds 3 jaar heb ik met tussenpozen last gehad van brachioradiale jeuk (eigenlijk meer een soort prikkeling).E.e.a. begon in de zomer maar ook in de winter had ik er last van. Zonlicht was dus niet de trigger. Verder ging het van rechteronderarm naar rechterbovenarm, daarna van linkerbovenarm naar linkeronderarm. Huisarts dacht aan eczeem of een allergie. Medicatie hiertegen hielp niet. Ook mentholzalf, verkoelende gel of andere smeersels tegen jeuk hielpen niet. Via internet begreep ik dat ik last had van brachioradiale jeuk en de dermatoloog bevestigde dit. Hij raadde mij aan Cremor Capsici Comp van PCH te gebruiken (gewoon in de handverkoop bij de apotheek). Dit is een creme op basis van rode pepers die de huidzenuwen juist overprikkelt. Je mag deze zo vaak aanbrengen als je wilt. Het kan de eerste dagen wel een rode plek en een branderig gevoel geven maar dit is na een week verdwenen. Zodra de symptomen minder worden kan je ook minder gaan smeren.
Wat ook met name 's nachts heel goed tegen de jeuk helpt, zijn ingevroren koelelementen (voor een koelbox). Om ze op de juiste plaats te houden heb ik van een grote herensok het teenstuk afgeknipt. Deze sok gaat op de aangedane plek om mijn arm en op de sok leg ik het koelelement. Dan de onderkant en bovenkant om het koelelement vouwen zodat het niet meer verschuift. Het nadeel van deze methode is dat je er 's nachts meerdere malen uit moet om de ontdooide elementen te vervangen. Maar dat weegt niet op tegen de jeuk. Let wel op dat het element niet direct met de huid in aanraking komt.
Sinds dit voorjaar heb ik er bijna geen last meer van. Wanneer ik die prikkeling weer voel (meestal linkeronderarm), doe ik snel een kuurtje capsaicine creme. Ik hoop maar dat het ook wegblijft. Ik moet er nog wel bijzeggen dat ik sinds de winter ben begonnen met extra vitamine D en B (300%). Of dit er inderdaad iets mee te maken heeft, weet ik niet.


Jeuk
geschreven door Piet.Nieuwpoort , 06-08-2011

Oke . de zelfde klachten wat jeuk betreft.
altijd in het na jaar en nix aan te doen
later heb ik Tavegyl 1mg van de arts gekregen en dat help bij mij heel goed
mvg Piet.Nieuwpoort


brachioradiale jeuk
geschreven door anneke , 16-05-2011

Ook ik heb jaren met het probleem gezeten. Vooral 's nachts in mijn r.bovenarm. Koelen leek de enige remedie. Bezoeken aan huisarts waren nutteloos, niets te zien. Bezoek aan dermatoloog idem. Tot ik een stuk in de krant las over een fysiotherapeut die Dry Needling Therapie deed, het kon mogelijk verlichting brengen.
Ook ik heb een afspraak gemaakt bij de plaatselijke therapeut die aangesloten was bij de brancheorganisatie.
Na 6 behandelingen was de jeuk verdwenen, nu 4 maanden later nog steeds jeukvrij, hopelijk blijft het zo.
Ook de therapeute gaf aan dat het hoogstwaarschijnlijk uit de nek komt, nu bij de neuroloog geweest en binnenkort een MRI om de nek eens goed te bekijken.
De therapie is niet erg bekend, maar via de website van de vereniging kun je zoeken naar iemand in de buurt. Succes


helpt tegen jeuk gewoon bij de drogist
geschreven door Sandra , 19-04-2011

Hallo,
Wat bij mij helpt is Vicks Vaporupp, helpt tegen de jeuk en ruikt ook nog lekker. Zeker in het begin van de herfst. Succes


brachioradiale jeuk
geschreven door monic , 23-03-2011

beste Yvonne, de osteopaat die mij behandelde heet Roeland Nuyts ( Lage Kaart 283, 2930 BRASSCHAAT, België) - ik ben er twee keer geweest met een tussenpoos van 4 weken. ik weet niet waar jij woont maar misschien kan hij je een collega in jouw streek adviseren? elke dag opnieuw blijf ik mij verwonderen en vooral verheugendat die jarenlange klacht nu echt verdwenen is. ik hoop van harte dat hij ook jou kan helpen. veel succes!


vraag
geschreven door marga , 20-03-2011

mijn vraag is of deze jeuk/pijn ook met uitslag gepaard kan gaan.
omdat ik lees dat de meeste geen uitslag hebben
bij mij is het zo dat als ik er iets op smeer dat ik dan meteen meer uitslag krijg.
verder lijkt het net of de huid strak staat en prikt, vooral hals schouders en gezicht

als iemand mij kan helpen zou dit geweldig zijn
alvast bedankt en iedereen sterkte
groetjes marga


jeuk
geschreven door yvonne , 19-03-2011

Hoi Monic
Heb je voor de naam en plaats van deze Osteopaat. Ik heb al 4 jaar last van hetzelfde probleem. Op het moment gaat het weer beter maar van september tot feb is het een ramp.
Alvast Bedankt
Yvonne


brachioradiale jeuk
geschreven door monic , 07-03-2011

Drie jaar geleden kreeg ik haast dagelijks opstoten van geweldige jeuk in mijn rechterbovenarm. Overdraaglijke pijnlijke prikkelingen. Ik werd 's nachts herhaaldelijk al krabbend wakker. Eerst zelf alle mogelijke pistes afgetast om te kijken of de oorzaak misschien lag bij producten die ik gebruikte : badschuim, bodymilk, waspoeder, spoelmiddel enz enz. Na maanden zonder beterschap naar de huisarts en die sprak van netelroos hoewel er aan de huid niks te zien was. Ik kreeg zalf en moest maar enkele maanden afwachten. Geen oplossing. Terug naar de huisarts. Zelfde diagnose. Niks beterschap. Dan op zijn advies kuur gevolgd met Rupatall (enigszins jeukstillend maar slecht voor de lijn). Uit eigen beweging naar een dermatoloog. Haar besluit : helemaal geen netelroos, de oorzaak ligt in de nekwervels. Voorschirft voor een behandeling van 20 beurten kine. Hielp absoluut niet. Inmiddels weer een paar maanden verder. Terug naar de huisarts : voorschrift voor Atarax (jeukstillend product) - lichte beterschap maar waar ik vooral heel blij mee was : ook licht slaapverwekkend. Eindelijk had ik terug een redelijke nachtrust. Al stond er altijd een fris blikje drank naast mijn bed om mijn arm af te koelen als 's nachts de jeuk ondraaglijk werd. Handiger dan natte washandjes. Ben in januari op eigen initiatief en vrij wanhopig naar een goeie osteopaat gestapt. Nu, na twee behandelingen met een tussenpoos van vier weken is de kwaal helemaal weg, op een enkele sporadische kriebeling na. Kan het zelf nog niet geloven. Hoop vooral dat het nu definitief weg is. En dat anderen baat hebben bij deze tip.


brachioradiale pruritus
geschreven door wies joosen , 11-02-2011

al 15 jaar heb ik haast altijd jeuk aan mijn armen , vooral s nachts
.Geen dokter of allergoloog of homeopaat had er een verklaring voor.Ik had de moed al lang opgegeven en het maar aanvaard met de gedachte ,dit hoort bij mij .Dus s nachts in de weer met natte washandjes en harde badborstel. soms huilde ik gewoon van moeheid. Daarna heb ik nooit meer een dokter geraadpleegd .Er was toch niemand die het begreep.
Nu neem ik al ongeveer 8 jaar iedere morgen 15 aloavera druppels (verrijkt met vitamine druppels) en het gaat niet helemaal weg, maar ik kan het onderdukken.Het is lang niet meer zoals het geweest is , daarom durf ik niet te stoppen met de druppels. En heb ik altijd flesjes in voorraad voor het geval het niet meer besteld kan worden. Het zorgt tevens voor een goede weerstand.en ik heb een normale nachtrust.
Sinds kort heb ik intenet en ben ik gaan zoeken naar "'jeuk op armen" en ik wist niet wat ik las .Ineens lees ik dat het een naam heeft en dat er veel mensen zijn die hier veel last van hebben ,met vooral verschillende oplossingenen en tips.
Het typische is nog dat ik lees dat er nekklachten zijn ,ik heb al een aantal therapeutsche behandelingen gehad,maar helemaal gaat het niet over.
Dus moet je daar mee leren leven.
Maar hoe het begonnen is wil ik ook laten weten,misschien dat andere daar iets aan hebben.
!5 jaar geleden ben ik op zoek gegaan naar een half zusje,haar had ik gelukkig redelijk snel gevonden.Maar dat was een hele emotionel tijd en dat heeft heel veel energie gekost van je lichaam en geest .Er gebeurd in een hele korte tijd heel veel met je gevoelens.
Sinsdien is de jeuk er ongemerk er in geslopen,en bij spanningen komt dat regelmatig terug .Niet bij drukte, daar reageer ik niet op ,maar bij spanningen waar je zelf niets aan kan doen maar waar je wel bij betrokken bent, dan komt het in alle hevigheid terug.
Misschien een tip voor andere om eens na te gaan wanneer het begonnen is?
En ik weet zeker dat ik deze zomer ook veel minder in de zon ga,en mijn zonnebank heb ik opgeklapt,Daar ga ik voorlopig ook niet meer onder.
En alle tips zijn welkom.
Wies joosen


brachioradiale jeuk
geschreven door Josephine , 05-01-2011

Ook ik heb sinds enkele maanden last van die rotjeuk op mijn rechterarm.En altijd 's nachts, ik zit dan tot een uur of drie op en zou het liefst mijn arm te lijf gaan met een mes of zo. Je wordt er echt gestoord van. Ik heb een hoop reacties gelezen en ik ga een paar suggesties uitproberen, ben benieuwd wat helpt.
Josephine


Jeuk bovenarmen
geschreven door Nel , 22-12-2010

Ook ik heb veel jeuk aan de bovenarmen van sep t/m april/mei. Ik herken vele verhalen, maar om een verhaal kort temaken ik gebruik tegenwoordig Cholenium Extra Forte van bloem en het werkt bij mij prima.
Dit heb ik ergens gelezen en ik had zoiets van baat het niet dan schaad het niet. smilies/wink.gif


jeuk...joke
geschreven door ger , 19-12-2010

vraag aan Joke, hoe gaat het nu??


jeuk
geschreven door Joke , 07-11-2010

Dag 2...nog steeds geen jeuk en heerlijk geslapen. Eindelijk een keer uitgerust.
Morgen weer naar de chiropractor.
Ik kan weer lachen.

Gr. Joke


Jeuk
geschreven door Joke , 06-11-2010

Hallo allemaal,
Ik heb nieuws. Het probleem ligt niet aan de zon maar aan irritatie van de zenuwen.
Ik ben gisteren bij een chiropractor geweest en die heeft mij het een en ander duidelijk gemaakt.
Mijn bekken staat scheef en dat komt heel erg veel voor en daar begint de ellende.
bij mij zijn de spieren van het bekken rechts korter dan links waardoor ik dus scheef sta met als gevolg dat de linkerschouder problemen veroorzaakt.
Ik slaap op een waterbed op mijn buik of zij. Dit is dus al helemaal fout.
Ik heb van de chiropractor oefeningen meegekregen om de spieren van het bekken op te rekken. Hij heeft blokkades opgeheven in mijn onder en bovenrug en nek. Ook ben ik gemasseerd. Dit was niet echt fijn maar alles om er maar vanaf te komen.
Ik heb van hem ook een chiropractisch kussen meegekregen voor 1 week en slaap nu dus op ons logeerbed, dat heeft een gewoon (goed) matras en een verstelbare lattenbodem. Op mijn rug slapen is voor mij een ramp maar oefening baard kunst.
Ik werd vanmorgen uitgerust wakker, zonder jeuk gehad te hebben, zonder pijnstillers en zalfjes. Natuurlijk is het pas 1 dag maar ik sta nu al verbijsterd dat ik zoveel energie heb en weinig pijn terwijl ik hier al ruim 10 jaar last en pijn van heb.
Nu natuurlijk de vraag waar vind je een goede chiropractor. Tja geen idee.
Ik woon in Lelystad en heb een Amerikaan als arts.
Misschien als mensen aan mij doorgeven waar zij wonen dat ik dit aan hem kan vragen. Mits iemand mij natuurlijk geloofd.
Het verhaal van teveel zon is onzin volgens hem.
De bron aanpakken is een betere optie.
Dus ik ga vanacht weer op het logeerbed op mijn rug LOL.
Ik hoop dat jullie hier iets aan hebben.

Groetjes,
Joke


Jeuk
geschreven door Joke , 04-11-2010

Hallo,
De gekmakende jeuk heeft mij weer tot 3 uur vanacht wakker gehouden. Ook allerlei zalfjes gehad en pillen. Ik lees hier dat het te maken kan hebben met een zenuw in de nek, dit lijkt in mijn geval inderdaad zo te kunnen zijn. Misschien toch maar een chiropractor opzoeken? Ik heb al jaren last van mijn nek, links erger dan rechts en wat denk je? de jeuk is links ook erger dan rechts. Dat het door de zon komt lijkt mij niet dan zou ik het toch overal moeten hebben. Ik smeer overigens altijd goed en met een hoge factor.
Ik hou jullie op de hoogte, nu nog een goede chiropractor vinden in lelytown smilies/smiley.gif
Joke


...
geschreven door suzanne , 27-10-2010

hallo, zou u inderdaad die thee op het forum willen zetten?
Ik smeer zelf emla zalf, dat verdooft de huid.. helpt echt


jeuk aan beide bovenarmen
geschreven door Hans , 26-10-2010

Hoi Lonneke,

Mij vrouw heeft ook verschrikkelijke jeuk aan haar armen, zou de thee wat voor haar wezen??
kan jij de gegevens van die chineze dokter hier op het formun zetten of anders naar me toe mailen

alvast bedankt voor de gedane moeite.

groetjes hans


ik heb de oplossing BEN ER HELEMAAL VAN AF
geschreven door lonneke van cappellen , 18-10-2010

ik heb al jaren hetzelde als jullie,het begint in sept en stopte meestal in jan ong
bij dermatologen geweest,ze hadden allemaal geen idee hoe het kwam maar ook niet hoe je er af kwam! smilies/cry.gifik werd er gek van ,zat hele nachten op,maar ben er sinds 2 weken helemaal vanaf!!!!!!!!!!!!
mijn schoonzus liep bij een chinese arts voor de pijn van haar reuma,en die is helemaal van haar pijn af,dus ben ik ook gegaan ,ik moest 4 dagen 2x pd een hele vieze thee drinken MAAR BEN ER HELEMAAL VAN AF,HET HELPT ECHT!!!!LET WEL OP DAT JE NAAR EEN ARTS GAAT DIE IN CHINA AFGESTUDEERD IS


jeuk aan mijn arm
geschreven door corrie van loon , 17-10-2010

Klopt, die jeuk is gekmakend. Het begint bij mij ook als ik kleding met lange mouwen gaat dragen, in de zomer heb ik geen last.
Dat moet er volgens mij iets mee te maken hebben.


de jeuk
geschreven door ruud , 15-10-2010

sinds 3 jaar alleen in het najaar last van die gekmakende jeuk op mn linkerbovenarm en in mijn nek links op internet ontdekte ik dat het door een beklemde nekzenuw kan komen ,naar de manueel therapuit geweest na 3 behandelingen was de jeuk weg en zat mn nek lekkerder de capsaicine zalf hielp wel bij mij maar ik reageer heel fel hierop dus dat gebruik ik liever niet . ik ben zelfstandige heb een hoveniersbedrijf mn nek is altijd rood voorjaar zomer dus de zon speelt waarschijnlijk ook een grote rol volgende zomer ga ik er meer op letten met bv sunblockers ,wie heeft nog tips ??


jeuk op armen
geschreven door Marleen , 11-10-2010

Bij mij begon de jeuk vorig jaar in augustus. Na een aantal weken ben ik te rade gegaan bij een huidspecialiste, maar er bleek niets met mijn huid mis te zijn. Volgens haar zou de jeuk het gevolg zijn van nekklachten en dus gaf ze me het advies een fysisch geneeskundige te raaplegen.
Na 2 consultaties bij de fysisch geneeskundige was ik van mijn jeuk verlost. Volgens deze specialist worden de zenuwbanen van de armen voortdurend geprikkeld door blokkades in de nek. Als je bij google "jeuk aan armen" ingeeft, dan kom je bij verschillende artikels over deze kwaal die "Brachioradiale jeuk" genoemd wordt.


jeukend armen
geschreven door Hieke , 05-10-2010

Ook bij mij treedt het probleem alleen op van september tot januari. En het is in de zomermaanden (wanneer ik juist wat zon op mijn huid krijg) helemaal verdwenen.
Verder kloppen alle symptomen. Het is om gek van te worden!


brachioradiale jeuk
geschreven door els , 14-09-2010

Ik ben 66 jaar en dit jaar bleek dat u ik in augustus 2006 voor het eerst de huisarts bezocht had met deze kwaal. Het begint eind juli/begin augustus en duurt enkele maanden, Ik kreeg steeds het advies "niet laten uitdrogen, Tegenwoordig smeer ik er zelfs de vetste uierzalf die bij de drogist te koop is, maar geen verbetering. Kwam bij een waarnemend arts terecht en die gaf aerius 5 mg. Helpt geen steek.
Zelfs op de fiets, als de wind langs mijn arm gaat doet het pijn. Het gaat om 1 bovenarm. In de nachtelijke uren houd ik een koelblok er tegenaan,
Wie heeft advies?


...
geschreven door Riek , 01-09-2010

Ook ik heb al jaren last van die verschrikkelijke jeuk. Het begint meestal in september en duurt tot eind Januari. Dit jaar begon het al in Juli. Ik ben blij dat ik nu na al die jaren (2smilies/cool.gif weet wat het is. Brachioradiale jeuk wordt veroorzaakt door voortdurende prikkeling van de huidzenuwen. Ik kan alleen niet begrijpen waarom het al jaren in dezelfde periode is (september tot eind januari.) Altijd dezelfde periode. Wat maakt het dat juist in deze periode de huidzenuwen deze voortdurende prikkeling geeft en in de andere periode niet. Heeft iemand hier een verklaring voor.


brachioradiale jeuk
geschreven door Marleen , 24-08-2010

Ook ik heb vreselijke jeuk op een plek op mijn rug en op een plek in mijn nek. Ik heb ook al alles geprobeerd maar het brengt hooguit enige verlichting. Nu heb ik ergens gelezen dat er een therapie bestaat om die plekken in te spuiten met botox. Helaas kan ik dat artikel niet meer achterhalen, heeft iemand hier wel eens van gehoord?


Jeukende speldenprik sensaties op bovenarmen
geschreven door Mr. Jamba , 16-08-2010

Wanneer 's avonds in ontspannen toestand de jeuk met prikjes
langzaamaan hevger dreigt te worden...

Dan is het feitelijk te laat...want waarschijnlijk is er dan reeds
flink gekrabt,gekrast en geschuurd...

Accepteer in eerste instantie de jeuk en prikken,minimaal
30 tot 60 minuten.
Laat de armen verder onberoerd

Kunt U zich onmogelijk beheersen
dan zal - na minimaal een half uur jeuk-
diep insmeren,masseren met Shiling Oil soelaas bieden
zelfs wanneer U toch gekrabbelt heeft.

De jeuk wordt allengs draaglijker,

Ook is het aan te raden,uit bed te gaan en Uzelve
met geheel andere zaken te bezigen terwijl U volledig doordrongen
van het besef dat alles tijdelijk is,bijvoorbeeld een
lekkere tostie voor Uzelf en/of eventuele huisgenoten bereid.
Drink er ook iets bij.naar keuze.

Brachioradiale pruritus
geschreven door Anna van der Harst , 22-07-2010

Sinds enkele jaren krijg ik ook zo halverwege de zomer vreselijke jeuk aan mijn bovenarmen. Dat duurt meestal tot eind september. Het komt dus denk ik ook aan de zon. Het begint meestal 's-avonds en heb tot vorig jaar natte washanden erop gelegd anders kon ik niet in slaap komen. Vorig jaar ging ik googlen en kwam er dus achter dat het Brachioradiale pruritus heet. Ben naar mijn huisarts gegaan en kreeg een mentholzalf en die helpt heel goed. Ook gaf hij tabletjes maar daar word je weer heel suf van dus die neem ik liever niet in.


jeuk aan de armen
geschreven door Arco Verhoog , 16-06-2010

Ik heb al jaren last van dit verschijnsel, idd heb ik het meest last van mijn linker bovenarm en komt de jeuk vaak nachts opzetten zodat ik een slechte slaapnacht heb. Sinds ik op de Antillen woon heb ik het vaker en de zon is bij mij de oorzaak. Insmeren met een beschermende factor helpt. Indien ik het toch krijg werken de standaard antihistaminica maar beperkt. Gek genoeg val ik snel in slaap na het nemen van 400 mg Ibuprofen. Op een of andere manier werkt dit wel. Ook triamcinoloncreme werkt bij mij.


jeuk op de arm(en)
geschreven door G. van wijnen , 15-04-2010

Hallo, Ik heb 4 jaar geleden voor het eerst enorme onhoudbare jeuk op mijn rechter onderarm gekregen. Ik krabde zo erg dat de dermatoloog mij in het ziekenhuis in een zinkverband heeft gedaan. Dat hielp 1 dag, en maar weer krabben. Van lieverlee ging het over. Het jaar erop kreeg ik weer enorme jeuk maar toen aan mijn linkerarm. Het jaar daarop weer rechts. Het jaar daarop helemaal niet. Ik dacht eerst dat het kwam van een antibiotica kuur die ik kort daarvoor elk jaar had gehad, maar volgens mijn arts was dat onmogelijk. Ik ben werkelijk op alle mogelijke allergieen getest. Ze hebben een stukje van de huid onderzocht, maar er was niks aan te zien. Dit jaar ben ik in febr. naar Gran Canaria geweest en erg verbrandt. Na twee weken begon mijn rechter arm weer enorm te jeuken, erger dan ooit. Ik legde dus verband met de zon. Hup maar weer naar de dermatoloog en die vroeg of ik last van mijn nek had. Dat heb ik dus (55 jaar) en zowat iedereen van mijn leeftijd heeft last van artrose. In 5 minuten stond ik weer buiten met het advies een ander hoofdkussen aan te schaffen!?! Ik verging dus nog steeds van de jeuk en heb nu zelf verzonnen mijn arm in te smeren met EMLA. Dit is een verdovingscrème voor de huid en je voelt dus HELEMAAL NIKS MEER. Ik wil dit zeker enige weken volhouden om te kijken of het dan vanzelf weg is gegaan. Wordt dus vervolgd........


jeuk aan bovenarmen
geschreven door Jolanda , 30-03-2010

Sinds enkele jaren heb ik last van jeuk aan bovenarmen, soms onderarmen, soms schouders. Het komt in vlagen en het is ook hele periodes weg. Het is heel vervelend en beinvloedt mijn functioneren en verstoort mijn nachtrust.
Sinds kort krijg ik vit B12 injecties van mijn huisarts. Het lijkt beter te gaan, maar ik probeer ook zo min mogelijk in de zon te komen. Dat is lastig want ik woon in Afrika. Het schijnt te maken te hebben met de zenuwuiteinden die niet goed reageren op de prikkel warmte.
Ook heb ik vaak na het douchen een kwartier tot 20 minuten hevige jeuk over mijn hele lichaam.

Indien er mensen zijn die raad weten graag.


brachioradiale jeuk
geschreven door Hilly , 01-03-2010

Als reactie op het artikel van Louisa van 31-01-10 wil ik het volgende zeggen.Na zes jaar van diverse onderzoeken door dermatologen kreeg ik ook te horen dat men het niet wist.Uiteindelijk heb ik via mijn huisarts een overleg met mijn apotheker gehad en die mocht diverse medicijnen en cremes uitproberen.Sommigen werkten een paar dagen maar daarna niet meer.Wat wel redelijk werkt is de Lidocaine-creme 4% die de apotheker speciaal aanmaakt.Tot ik de reactie van Louisa las en ben ik meteen naar mijn huisarts gegaan die het medicijn Gabapentine ook aan mij voorschreef,zoals de dermatoloog het aan haar had voor geschreven.Naast de Gabapentine tabletten gebruik ik indien nodig ook de Lidocaine- creme 4%.En zoals Louisa al zei,Het werkt echt!


brachiale pruritus
geschreven door louisa , 31-01-2010

Hoi,ook ik liep al 8 jaar met deze klachten zowel op onder als boven armen en begon ook in augustus en ging door tot feb,maart. ben naar een dermatoloog geweest en die wist het ook niet, na allerlei smeerseltjes en pilletjes was ik het na al die tijd zat en heb mijn huisarts om een andere dermatoloog gevraagt, ik heb toen mijn verhaal gedaan bij de nieuwe dermatoloog van wat mijn klachten waren en zij zei toen gelijk tegen mij heb je nekklachten waarop ik zei dat dat inderdaad zo was (nek artrose) en toen zei ze gelijk dan heb je brachiale pruritus waarop ik zei dat is knap ben net 5 minuten binnen en jij schijnt het gelijk te weten en die andere dermatoloog wist het na 8 jaar nog niet en toen zei zij ik heb het in m,n vakken pakket gehad en jij bent de eerste die ik als patient in m,n praktijk krijg en die dan met deze klachten komt. zij heeft mj pillen voorgeschreven die moest ik gaan innemen beginnen met 3 maal daags 1 en eventueel verhogen met 3 maal daags 3 ik ben het gaan innemen en was na 2 weken jeuk vrij ,ben na 4 weken bij de dermatoloog terug geweest en heb verteld dat ik jeuk vrij was toen kon ze wel dansen ze was zo opgetogen en blij voor mij dat we hebben afgespoken hebben dat ik in jan zou afbouwen en kijken hoe het dan zou gaan.
ik ben nu al 2 weken aan het afbouwen zit nog op 1 pil per dag om vervolgens straks om de dag 1 pil en dan om de 2 dagen en ga zo maar door tot dat ik helemaal kan stoppen. tot augustus september als het dan weer begint dan neem ik de pillen weer in om vervolgens een (normaal)leven te kunnen leiden zonder jeuk. de medicatie die ik heb gekregen is (Gabapentine caps 100 mg)
vraag er naar bij je huisarts en of dermatoloog het werkt echt.


Brachioradiale jeuk
geschreven door H. Gosens , 31-12-2009

Ook ik heb al 7 jaar last van jeuk op mijn armen en momenteel ook schouders.
Diverse malen bij de arts geweest,en zalfjes gehad.
Dit jaar begon het bij mij al in augustus,en had verschrikkelijke jeuk,en slapeloze nachten.
Tot ik op een gegeven moment met iemand in aanraking kwam,die bij een apotheek werkte,en ze keek naar mijn armen.
Mijn armen zien er heel uitgedroogd uit zei ze.
Ze stelde wat vragen aan mij,en vertelde dat het van de zon komt.
In de zomer ben ik heel de dag buiten,en transpireer dan veel.
Dan komt de winter,en ben ik veel binnen,verwarming aan,dus droge lucht,en transpireer je niet.
Dat klopt helemaal bij mij.
Dan gaat ook je huid uitdrogen.
Zij heeft mij toen een zalf voorgeschreven
Die gebruik ik nu al voor de 3e week.
Ze adviseerde mij ook om eens in de sauna te gaan,dan kun je wel transpireren,en heel je huid word gereinigd.
Dat doe ik nu inmiddels ook,en het resultaat mag er zijn.
Ik smeer nu 3 maal daags vaseline lanette creme,en ga 2x in de week in de sauna.
De creme is op recept te verkrijgen.
Ze adviseerde mij dus ook om as.zomer mijn armen heel goed in te smeren met de hoogste factor,die je dus bij de drogist moet kopen.
Ik ben ontzettend blij dat ik door de apotheelk zo goed geholpen ben,en kan weer heerlijk slapen.
Dus al bij al in de zomermaanden heel goed insmeren met de hoogste factor.
Zorgen dat je huid niet uitdroogd in de wintermaanden.
En regelmatig eens in de sauna gaan.


Eindelijk weer slapen!!
geschreven door Janneke , 07-12-2009

Al enige jaren heb ik ook last van 'herfstjeuk'. Begint na de zomer en houd aan tot einde winter. Overdag was het wel uit te houden maar 's nachts is de jeuk niet meer te harden. Tot op heden was mentholzalf, -gel of iets dergelijks het enige dat enkele uren verlossing bood. Ook dit jaar is de herfstjeuk weer in alle heftigheid aanwezig en had ik er al een flink aantal weken slapeloze nachten opzitten. Echter na het zoveelste teleurstellende middeltje te hebben uitgeprobeerd kwam mijn apotheker met het idee om Cremor Capsici Comp. eens te proberen. Er zou het afgelopen jaar veel onderzoek zijn gedaan naar dit middel bij zenuwpijn en misschien hielp het ook wel tegen zenuwjeuk. Inmiddels heb ik het middel 2 weken iedere nacht voor het slapen gaan opgesmeerd en ik heb elke nacht doorgeslapen!! Het middel is eigenlijk bedoeld bij spierpijn, spit of stijve nek maar het helpt ook tegen de jeuk. Het middel wordt helaas niet vergoed door de verzekering maar het kost slechts 1,80 voor 30gr. De zalf moet wel enige tijd voor het slapen gaan worden opgesmeerd. In mijn geval 1 uur van te voren. Als de zalf is opgesmeerd worden de klachten eerst in alle hevigheid "opgeroepen" en de ingesmeerde plekken worden rood en heet. (niet op beschadigde huid smeren) Echter na een uur zijn deze verschijnselen helemaal verdwenen en kan je heeeeeerlijk een hele nacht door slapen zonder jeuk en krabben. Het proberen waard! Ik hoop dat andere hier ook iets aan hebben. Slaap lekker!!


Brandende jeuk
geschreven door Constance , 25-11-2009

Ik tob hier ook al een aantal jaren mee en heb de ervaring dat het ieder jaar van plaats verandert. Het begon met 2 jaar achter elkaar de linkerbovenarm, het jaar daarop de rechterbovenarm, toen de armen en een beetje de schouders en nu heb ik het heel erg aan mijn rechteronderarm. Links doet ook wel een beetje mee maar lang niet zo erg. Ook ik heb van alles geprobeerd, en natuurlijk ook Tantum maar helaas geen resultaat. Toevallig vond ik echter in mijn medicijnkastje een tubetje Nestosyl. Een middel ter verlichting van o.a. plaatselijk kortdurende jeuk. Ik gebruik het nu een paar weken en ik moet zeggen dat het bij mij inderdaad werkt. Het proberen waard!


Oplossing met medicatie
geschreven door MDW , 10-11-2009

Vorige week ben ik uiteindelijk nog eens te rade gegaan bij een huidspecialist.
Ik ben, zelfs na een weekje, zo goed als jeukvrij, na 11 jaar te hebben geklungeld met mentholgel en ijscompressen e.d.
Op voorschrift kreeg ik deze medicijnen:
1 x 's morgen: Me-Prednisone 4 mg (gelulen die door de apotheek wordeen klaargemaakt)
1 x 's avonds: Atarax 25 mg (enkel 's avonds want het werkt kalmerend)
Dit is het enige dat werkt.


jeuk bovenarmen
geschreven door jessie , 09-11-2009

Inderdaad fijn om te lezen dat ik niet de enige ben met dit zeer irritante probleem!
Heb helemaal blauwe plekken van het krabben op mijn li bovenarm.
En vooral 's-avonds en 's-nachts begint de ellende.
Ik heb ontdekt dat SRL-gelei helpt, moet soms wel 2 keer smeren maar dan helpt t echt bij mij.
Misschien een tip voor jullie?

Sterkte allemaal


Brachioradiale pruritus
geschreven door Noëlla , 04-11-2009

Sinds een jaar of acht heb ik ook last van gekmakende jeuk op bovenarmen en schouders, links erger dan rechts, en verergerend bij warmte. Ook een paar jaar geleden dermatoloog bezocht maar zij kon geen diagnose stellen. Ben nu dan ook erg opgelucht dat deze jeuk een naam heeft gekregen. Jeuk beginnend in september en durend tot hartje winter, voornamelijk gesitueerd op één arm..?? ik dacht al dat het tussen de oren
zat..Ben dan ook erg opgelucht dat dit zeker niet zo is..
Bedankt aan alle lotgenoten voor de tips; grtjs, No


brachioradiale pruritus
geschreven door jacqueline , 02-11-2009

Ook ik heb sinds 2002 vanaf eind augustus gedurende enkele maanden jeuk aan 1 of 2 armen. Sinds vorig jaar zijn daar de schouders bijgekomen en dit jaar ook nog de nek. Maar het is heel goed te doen sinds ik capsaïcine creme gebruik. De creme brandt na het opbrengen en met name als ik ga sporten, maar dat branderige gevoel vind ik bij lange na niet zo vervelend als de jeuk. Soms smeer ik over de capsaïcine creme nog een laagje Mentho10 mentholgel. Als dat alles niet helpt, is het laatste hulpmiddel een ijscompres.


brachioradiale pruritus
geschreven door Chantal , 31-10-2009

Ik herken dit maar al te goed. Ik heb sinds juni 2009 dagelijks gemiddeld 20 uur per dag non stop jeuk aan m'n bovenarmen en schouders. Het is nu bijna november. Loop dus dik 5 maand te krabben. Vorig jaar had ik hetzelfde probleem. Meerdere soorten medicatie geprobeert. Niks helpt. Allergietest gedaan, allergisch voor honden, katten, gerbils en schimmels. Heb veel schimmel in huis (tussen de muren waar ik dus niet bij kan komen) en ook rondom huis (overal paddestoelen en zwammen). Enigste wat de jeuk een beetje tempert is met ijscompres te bevriezen, heb paar maandverbandjes natgemaakt en ingevroren, buig ze zo om mijn armen heen en doe er dan een oude sok om waar ik de tenen af heb geknipt zodat dit effe tijdje op z'n plek blijft zitten. Laatst een proefmonstertje gekregen van bloem, intensive natural skin therapy, hierdoor word de jeuk iets beter te beheersen, jeuk is er dan nog wel, maar is dan niet zo erg dat ik dwangmatig hoef te krabben. Jammer genoeg is flesje leeg en is dat spul vreselijk prijzig, kan dat geld helaas niet missen.
Heb liever pijn dan jeuk. Heb al 5 maanden onderbroken nachten, geen normale nachtrust meer, ben helemaal gebroken, wil m'n armen er wel afhakken...gek van de jeuk. Het breekt je.


Jeuk aan schouders en bovenarmern
geschreven door joke , 26-10-2009

Wat ben ik blij dat ik eindelijk iets gevonden heb.
Dit is nu de 2e keer dat ik dit probleem heb en niets helpt.
Ben overigens nog niet bij de huisarts geweest. Overdag valt het wel mee maar 's nachts is het feest. Tja overdag ben je wat meer bezig. Ondanks dat je uiteindelijk gesloopt bent kan je nog niet slapen. Ik sta vroeg op om zo goed moe te worden en dan maar hopen. Maar helaas na 12 uur weer naar beneden, insmeren koude washandjes. Jezelf bedwingen om te krabben. Uiteindelijk is het zo erg dat het niet uitmaakt of je het stukkrabt.
Het zijn steken van jeuk, vaak op dezelfde plek maar soms wisselt het.
Links is bij mij erger dan rechts. Ben een paar jaar geleden aan die schouder geopereerd???t zou het daarom erger zijn aan die kant?
Ik weer dat het straks weer weg is en dan begint de slaapinhaalrace. Dit is echt niet bevorderlijk voor je nachtrust laat staan voor je humeur.


jeuk
geschreven door jacqueline , 26-10-2009

ook ik herken het allemaal, gekmakende jeuk vooral 's nachts.
ben heel blij om te lezen dat er meer lotgenoten zijn, helaas heeft niemand nog de oplossing.
ik heb alle anti histamines gehad en de enige die even heeft geholpen is polaramine.
ook de gels helpen maar tijdelijk helaas.
ben bij homeopaten geweest, accupunctuur, chinezen arts, niets hielp op de lange termijn. heb zelfs de zwaarste slaappillen geslikt maar werd evengoed 's nachts krabbend wakker!
nou heb ik van iemand met dezelfde klachten gelezen dat ze cortisonen injecties krijgt en dat dat 5 weken helpt.
dit kan alleen in België want hier willen ze dat niet geven.
ik ga woensdag naar mijn huisarts om dit met hem te bespreken, ik hou jullie op de hoogte.

sterkte allemaal,
groetjes Jacqueline


jeuk in nek en bovenarmen
geschreven door yvonne , 23-10-2009

Ik heb ook steeds jeuk aan bovenarmen en in nek.
de dokter zegt niks te kunnen zien en dat ik maar uierzalf moet smeren omdat mijn armen ook droog zijn.
Die zalf heb ik niet opgehaald bij de apotheek omdat ik sterk de indruk heb dat het vanbinnen uit komt.
Denk zelf meer aan teveel aan afvalstoffen die ik niet goed afgevoerd krijg.
Als ik geen aardappels eet is het minder. ik ben nu maar weer begonnen met vitamines te eten. Ook klop ik mijn armen en nek met een bal gemaakt van mungboontjes(van de taugé) in een sok en chikung oefeningen om nek, rug en schouders los te krijgen, organen beter aan de praat te krijgen.
tenslotte is je huid het grootste orgaan.
Wordt vervolgd.


herfstjeuk
geschreven door Maria , 19-10-2009

Ook ik heb al jaren last van vreselijke jeuk op bovenarmen. Koelen helpt en vet houden. Ik dacht eerst dat het te maken had met het terugtrekken van pigment uit de huid omdat het jeuken altijd in september begint en omstreeks januari stopt. Nu lees ik dat het komt door een overmatige prikkel van de uiteinden van de huidzenuwen. Wel geholpen doordat ik hier lees dat ik niet de enige ben. Sterkte voor iedereen


brachioradiale pruritus
geschreven door S , 15-10-2009

Per toeval Tantum gebruikt want mijn lidocaine creme was op en waarempel het werkt ..alleen pas na een 30 minuten. Mijn lidocaine creme werkt meteen maar is snel uitgewerkt en Tantum werkt veel langer door. Probeer het maar!!


Jeuk op bovenarmen
geschreven door Sandra , 13-10-2009

Hallo..
Vorig jaar begonnen mijn klachten ..zo heftige jeuk net onder de huid op mijn bovenarmen. Vooral als ik in bed lig.Ik kan er niet van slapen en heb soms de neiging om om met een scherpe borstel in mijn huid te drukken maar dan wordt het nog erger.
Ik kreeg lidocaine creme/ levomenthol creme voorgeschreven en dat helpt aardig en kan ik inslapen waarna ik weer wakker word van de jeuk en ik het weer moet insmeren.
Ik denk maar dat ik met man en kinderen in een heel koud land ga wonen want zoals ik van jullie lees ..is er geen oplossing.
Ik ben gek op de warme zon maar krijg nu wel de neiging om maar niet meer met mijn armen in de zon te gaan!
Wie o wie heeft iets wat beter werkt voor een langere tijd!


Jeuk om gek van te worden
geschreven door Mdewaele , 11-10-2009

Ik kreeg het voor het eerst 11 jaar geleden, toen ik zwanger was. Sindsdien treedt de jeuk op mijn arm(en) jaarlijks op, telkens na de zomer. In septembe/oktober ieder jaar is het van dat. Jeuk dat begint op mijn schouder(s) die langzaamaan uitloopt tot de voorarm(en).
Het is 100% te wijten aan de zon: overprikkeling van de zenuwuiteinden in de armen door 's zomers in de zon te lopen. Ergens in de winter gaat het dan stilaan over en een hele zomer heb ik geen last, tot de zomermaanden voorbij zijn en dan begint de ellende van voorafaan opnieuw. De jeuk is het hardnekkigste als ik stil zit en nog het allermeest als ik in bed lig. Ik word meermaals wakker door de stekende jeuk, wat dan weer leidt tot slaaptekort.
Roodharig en gevoelige huid, het is typisch.
Dermatologen zeggen dat ik niet in de zon mag lopen en als ik erin loop moet ik een sunblocker van het hoogste type gebruiken ofwel lange mouwen dragen. Begin er maar aan in juli en augustus!
Het enige wat soelaas brengt zijn ijsblokjes die ik op mijn armen laat smelten. En tijdelijk kan COOL GEL van Perskindol ook helpen, da's een gelsmeersel met menthol dat de huid koelt.
Wie zijn ervaring hiermee wil delen mag gerust contact met mij opnemen.


...
geschreven door W. Ravestein , 07-10-2009

Ik heb net als jullie klachten, al vanaf mijn 18e , nu ben ik 55 jaar. Van licht kriebelend tot het in brand staan. Ook aanraking van de huid doet al kriebel opwekken. Zo kan ik zeker niet tegen wollen kleding. Vaak op verschillende plekken van de armen, polsen, handen.
In het begin wist ik niet wat ik had, er gingen jaren overheen.
Ik kon ook geen verband vinden. Vaak stak ik mijn arm in een emmer water die ik langs m’n bed zette.
Nu achteraf denk ik dat het toen al te maken had met zonlicht, want vanaf mijn 18e ben ik op zonvakanties gegaan. Misschien komt het door mijn huid, ik heb sproeten maar wordt wel na een bepaalde tijd bruin, maar ik heb geen spierwitte huid.
Later ben ik erachter gekomen dat het te maken had met seizoenen want de klachten
beginnen elk jaar een paar maanden nadat ik op zonvakantie geweest bent , dus dat kan al zijn in juli. En eind januari verdwijnt het weer.
Ik heb door de jaren heen al heel wat middeltjes gebruikt. Van antihystamine tabletjes (zyrtex hielp wel een beetje) tot allerlei zalven, smeersels en homeopatische druppels. Menthol vindt ik niet fijn want dat geeft maar heel even verkoeling.
En ben er achter gekomen dat koelte ( dus airco op slaapkamer is echt ideaal) en ook koude compressen helpen. Maar dat is wel een gedoe.
Ik zorg nu gewoon voor een koele kamer, licht beddegoed. hele vette crème “ Parafine-vaseline” . Dan nachtkleding met lange mouwen, want de crème is erg vet. Op de rug gaan liggen want op de zij zorgt weer voor een broeierige sfeer. En dan als ik eenmaal lig probeer ik me te ontspannen en vooral niet te krabben maar dat is het allermoeilijkst. Ik weet , als ik dat zo een tijdje volhoud, vermindert de jeuk vanzelf en val ik meestal in slaap.
Af en toe moet ik ‘s nacht nog wel eens bijsmeren. ‘sMorgens kan ik nog wel eens jeuk hebben maar dat is wel te doen. In de avond als ik rustig op de bank zit begint de jeuk al maar als ik me dan al insmeer en wat dingen ga doen, dan wordt het minder.
Ook was ik me niet met zeep en in de zomer smeer ik me goed in met hoge factor.
Op ten duur leer je ermee leven maar prettig is het niet.

Zo was ik onlangs bij de dermatoloog voor iets anders en toen vertelde ik dit verhaal. Zijn diagnose is Pruritus Aestivalis (zomerjeuk). Hij zegt dat het een prikkeling van de uiteinden van de huidzenuwen is wat door zonlicht ontstaat.
Vaak treedt het op na weken in de zon geweest te zijn en verdwijnt dan weer laat in de winter. Als de huid weer normaal is. Het treedt meestal op in rust ‘s avonds en ‘s nachts. Is niets aan te doen, zei hij. Niet veel mensen hebben dit. Wel komt bij mensen voor met psoriasis die een lichttherapie (UV) moeten ondergaan dan krijgen ze een tijd daarna ook dezelfde jeuk .

Toen ik thuiskwam ben ik meteen op zoek gegaan en ben ik op dit forum terechtgekomen. Ik zag allemaal dezelfde klachten en de naam Brachioradiale jeuk komt precies overheen vanwat de dokter mij uitlegde.
Ik ben nu van plan om volgend jaar, vanaf april elke dag mijn armen in te gaan smeren met een sunblocker. (Zie onderstaande zin die ik gevonden heb bij huidinfo.nl)

Wat zijn de vooruitzichten?
Brachioradiale jeuk is een chronisch probleem dat bijzonder hardnekkig kan zijn. Door de huid consequent te beschermen tegen de zon treedt wel een geleidelijke verbetering in het beeld op.


brachioradiale jeuk
geschreven door Wim , 05-10-2009

Ik heb al eerder een reactie geplaatst hier. Vorig jaar, vanaf oktober veel last gehad. Tegen de zomer werd het weer minder.
Deze zomer heb ik zoveel mogelijk de zon gemeden en als dat niet kon dan factor 50 erop! Heb zelf wel het idee dat de zon prikkelend werkt. Verder ben ik nu een aantal malen bij de chiropractor geweest, omdat ik steeds las op verschillende sites dat de jeuk ontstaat door blokkades van zenuwen in de nek. Ik klop het nu direct weer af, maar ik heb nagenoeg geen last meer gehad. Er werden bij mij een aantal blokkades gesignaleerd. Vooral links en dat klopte ook, want ik had het meest last op mijn linkerarm. Verder is het wel heel toevallig dat als ik op de behandeltafel op mijn rug lig de "knoop" veel duidelijker aanwezig is dan als ik gewoon zit of sta. Dit verklaart misschien het feit dat ik ook vooral 's nachts veel last had. Andere tip die ik daar kreeg was veel water drinken en minder koffie en alcohol. Deze twee onttrekken juist vocht. Er zijn nl. ook theorieën over de lever en zowel teveel koffie of alcohol zijn uiteraard niet goed. Ik drink nog steeds wel (te) veel koffie, maar drink er gewoon een glas water naast. Nog een tip voor een zalf is Levomenthol 2%, carbomeer alcoholgel 1%. Dit is verkrijgbaar bij de apotheek en werkte bij mij ook goed. Veel succes ermee!!!

jeuk
geschreven door jacqueline , 04-10-2009

ook ik heb al jaren last van vreselijke jeuk op beide bovenarmen, op vakantie in het caraibisch gebied geen last en ook hier in de zomer niet, maar het is nu oktober en al weer twee weken slapeloze nachten, ik heb vaak ook gedacht dat het aan stress zou kunnen liggen, daar het bij mij ook vaak optreed als ik spanningen heb
heb van mijn huisarts lidocaine voorgeschreven gekregen wat tijdelijk wel de jeuk tegengaat maar maakt wel het onderhuids bindweefsel kapot dus dat is ook niet de beste oplossing, in het ziekenhuis konden ze mij ook niet wijzer maken en lees nu eigenlijk vandaag voor het eerst dat er meer mensen onder lijden en dat het een naam heeft ppfff en dat na 7 jaar
ik zelf heb dus niet het idee dat het door de zon komt, daar het bij mij nooit in de zomer of in de zon voorkomt, wel warmte zoals in bed of met een warme trui
het enige wat ook bij mij helpt is ijs heb standaard 4 coldpacks in de vriezer liggen en slaap pas in als ik mijn armen in het ijs verpak, dan halverwege de nacht wordt ik wakker van de jeuk en ververs het ijs ik weet t het is erg omslachtig maar alles om die gekmakende jeuk maar te doen stoppen en toch een paar uur te kunnen slapen, ik zie dat al deze verhalen van vorig jaar zijn maar hoop toch dat er nog een reactie komt van iemand die echt de oplossing gevonden heeft ;-)
en wens iedereen met dit probleem minimaal 1 nacht zonder jeuk toe per week
wat hemels zou dat zijn een nacht doorslapen


Jeukende huid
geschreven door Gerard , 30-09-2009

Heel herkenbare teksten hier. Ik heb deze jeuk al vanaf mijn 14e en ik ben nu 44 jaar. Regelmatig bij de dokter geweest, maar deze kwam niet verder dan bodylotion, ongeparfurmeerde zeep, droogdeppen i.p.v. wrijven na het douchen. Niets helpt. Ik heb het na het douchen en 's nachts (vooral als ik zweet). Ik heb het niet het hele jaar door, maar alleen in het voorjaar (geringe jeuk) en aan het eind vd zomer word ik er werkelijk gek van. Sinds 3 jaar hou ik het bij qua data en het begint eind augustus en duurt tot ongeveer eind oktober. Voordat de periode begint heb ik een paar dagen dat ik een ietwat muffe (urineachtige) lijflucht heb. Herkent iemand dit? Als deze lucht weg is beging de jeukperiode bij mij. Deze lucht is er niet met douchen af te wassen. Mijn mening is dan ook dat de jeuk veroorzaakt wordt door een stof die het lichaam zelf afscheidt. Ik heb veel last van hooikoorts, dan maak je ook zelf iets aan waar je lichaam zich tegen verzet. Hebben jullie ook last van hooikoorts? Misschien is het de histamine wel die de jeuk veroorzaakt.
Ik ben in ieder geval blij dat ik niet de enige ben die dit probleem heeft.


Turkije
geschreven door marianne de witte , 21-09-2009

Ik heb ook al 15 jaar vreselijke jeuk op mijn bovenarmen, het begon toen ik van een vakantie terug kwam uit turkije.
Ieder jaar in sept begon het toet januari, langzaam begon het steeds een maand eerder te jeuken, ik krab me helemaal gek, mijn huid is ook stuk en ziet er niet uit.
het is ondraaglijk en de dermatoloog kan er niets mee, ja een crempje wat een uurtje helpt.
je word er moe, lusteloos en gek van, wie ohhh wie kan me raad geven!!!!


een zware jeuk op mijn borsten ,en rode plekken
geschreven door michelle lander , 20-09-2009

ik kreeg zomaar inens last van een zware jeuk op mijn borsten ,het gebied
rond de tepels begonnen zwaar te jeuken, er ontstonden ook grote rode
plekken,net of de huid van perkament werd,voelde harder aan,en rode uitslag van rode bloedbultjes,ik werd gek van de jeuk,zou het van de stress gekomen zijn, ik heb wel exzeemzalf van de arts gehad,zoiets heb ik nog nooit gehad.


jeuk
geschreven door roelie , 10-09-2009

Sins een aantal weken jeuk aan rechteronderarm. Vooral op de peeslijnen.Deze winter pleutitis gehad,daarna bursitis en nu dit.In combinatie met een zeer stressvolle periode,wat natuurlijk extra spierspanning om/op de zenuwbanen geeft.
Ijspakkingen,krabben,dermovate creme,prednison,phenergan,en dan nu capsaine creme,..,ook ik wordt moe en hopeloos van dit alles.Maar wat een steun om jullie verhaal te lezen. Zit het niet alleen tussen mijn oren.
Ga volgende week naar een siatsutherapeute,zij had het ook over een overactive lever.Die geeft altijd jeuk.
Maar nog een paar dagen door rommelen,en dan is het toch niet direkt over.

jeuk aan bovenarmen
geschreven door wilma , 18-07-2009

Ik heb ineens sinds een paar maanden gekmakende jeuk aan de armen. weet niet waar ik het zoeken moet af en toe , krab mijn armen helemaal kapot.
Lees nu gelukkig dat ik lang niet de enige ben met dit probleem. Heb van de huisarts een medicijn gekregen fexofenadine hydrochloride tegen "overgevoeligheid"(want dat zou het zijn )
nou het helpt niet . Ik zelf geef de schuld aan de overgang,maar dat schijnt het dus ook niet te zijn ,gezien er ook mannen zijn die er last van hebben. Wel ben ik een zonaanbidder maar al mijn hele leven lang( 52 jaar) maar vroeger nooit last gehad. Ik ben nu toch wel een beetje bang voor huidkanker ??? ik wordt wel snel bruin en verbrand nooit. Brachioradiale pruritus !!! ja ...zenuwuiteinden die geiriteerd zijn vanuit de nek daar kan ik me wel iets bij voorstellen in mijn geval. vaak slijmbeurs ontstekeingen gehad =dat misschien een mogelijke oorzaak???


Brachioradiale jeuk aan armen
geschreven door Coby de Weij , 14-07-2009

Sinds een paar jaar,vooral in de zomer(Zonlicht heeft waarschijnlijk invloed) heb ik erg veel last van jeuk op m,n armen en dan vooral s,nachts.
Heb van de huisarts mentholgel gekregen,wat enigszins verlicht.
Bij een homeopathische arts geweest,die me magnesium korrels heeft voorgeschreven.
In het begin verergerd de jeuk,wat normaal is bij homeopathie,maar op den duur verdween de hinderlijke jeuk.


Jeuk aan de armen
geschreven door Wim , 07-07-2009

Thea,
Kun jij mij de naam van de druppels geven?
Sinds een jaar heb ik last en ik wordt er soms echt helemaal gek van. Overdag heb ik ook eigenlijk bijna nooit last. Het komt in fases bij mij. Een paar weken last en dan gaat het weer een tijdje. Ben ook begonnen met de cremes die we allemaal wel kennen, maar dat helpt niet. Alleen de capcaicine creme helpt na een ongeveer een uur, maar daar haal ik de nacht niet mee. Ik had een extreem tekort aan vitamine B12 en toen dit op peil was, ging het een tijdje goed. Ik krijg daar nu maandelijks een injectie van en blijf last houden. Verder slink ik zink tabletten. Ik had gelezen dat het iemand hielp en dan probeer je het. Ook daar had ik eerst baat bij, maar net als de injecties kan het ook allemaal toeval zijn dat het dan even beter gaat. In het ziekenhuis heb ik weinig aan mijn arts gehad. Ik heb hem zelf maar verteld wat mij mankeerde. Wat voor mij het frusterende is dat ze tegenwoordig voor bijna alles iets hebben en voor dit probleem niet. Alle tips zijn dus welkom!


jeuk aan bovenarmen
geschreven door thea rodger , 13-06-2009

Al jaren had ik last van jeuk op mijn armen.Niet specifiek op mijn bovenarmen:het verplaatste zich. Ik nam druppeltjes in van Dr.Vogel en als de jeuk weer op kwam zetten en ik nam ze in dan ging het goed. Toen werden die druppels uit het assortiment gehaald en kwamen er korreltjes voor in de plaats die wel dezelfde werking zouden hebben. Maar bij mij werkten ze niet zo goed. De jeuk werd erger en was allen nog maar op mijn bovenarmen. Ik werd er stapelgek van en ook mijn gezin leed eronder. Ik ben naar een natuurarts gegaan die ontdekte dat mijn lever weliswaar werkte maar de afvalstoffen niet goed en snel genoeg kwijt kon en dan een andere weg zoekt om die stoffen kwijt te raken.Ergo:JEUK!!!!!!!!!!!!! En hoe. Van hem heb ik homeopathische capsules gekregen die de lever ondersteunen. Het advies om veel water te drinken,nog meer dan wat ik al doe en ook groene thee. Maar wel biologische. En ik moest mijn favoriete drankje laten staan:normale, zwarte thee met melk. Ook kreeg ik druppels om mijn huid tot rust te laten komen, werkend van binnenuit en voor de buitenkant aloe vera. Inmiddels neem ik de druppels niet meer in:niet meer nodig! Ik neem nog maar een capsule Cholenium forte per dag. Ik drink wel veel water en 3 hele grote bekers groene thee per dag alhoewel ik dat absoluut niet lekker vind.

Ik ben er nu van af. Het heeft veel tijd gekost om, voor mij, de juiste remedie te vinden terwijl de jeuk mooi doorgaat maar het is de moeite waard geweest.
Ik hoop dat iemand hier iets mee kan doen want ik weet hoe verschrikkelijk die jeuk is.
Thea


jeuk aan de armen
geschreven door Debby , 07-04-2009

Ik heb ook met ijspacks op mijn armen gelegen s`nachts omdat ik gek werd van de jeuk. Ik dacht dat er beestjes onder mijn huis kropen. Dus toen de huisarts het op schurft gooide geloofde ik hem meteen. alleen dat was het niet, want de medicatie hielp niet en de verschijnselen leken er ook niet op. Ik wilde doorgestuurd worden naar de huidarts, maar de dienstdoende huisarts heeft mij eerst nog xyzal voorgeschreven tegen allergie en dat helpt redelijk. Maar nu krijg ik weer over mijn hele lijf ( inclusief armen) bij warmte jeuk en rode plekken. Het is niet zo erg als de eerdere jeuk, maar toch ik wou dat mijn huis eens normaal zou reageren en niet altijd maar ellende.


Proberen waard
geschreven door Marcel , 12-02-2009

Ik weet dat er in landen zoals Zuid-Afrika en Australie meer mensen met deze klachten rondlopen (meer en sterkere zon en mensen met lichte huid). Misschien is in die landen hulp te vinden voor ons probleem. Ik ga op zoek maar meer ogen zien ook meer.


stekende jeuk brr
geschreven door Bianca , 29-12-2008

Ik herken veel van de klachten alleen heb ik het altijd bovenop mijn handen. het steekt zo verschrikkelijk dat ik het liefst m'n vel eraf zou halen om eronder te kunnen krabben.
Bij mij komen er wel onderhuids kleine bultjes en uiteindelijk heb ik daarna hele kleine ronde wondjes. Meestal gebeurd dit 's nachts waarom is me een raadsel en waar het vandaan komt ook.
Ik dacht eerst aan een allergie maar die jeuk is anders dit steekt gewoon echt verschrikkelijk het is nooit op beide handen tegelijk (godzijdank!) maar het wisselt dus wel en het lijkt ook wel steeds vaker terug te komen.
Ik heb de huisarts wel bezocht vorig jaar maar die deed eigenlijk niets met de informatie en kon mij geen antwoord geven...
Nu maar hopen dat er iemand is die een wondermiddel of andere oplossing heeft


Onderhuidse jeuk aan de bovenarmen
geschreven door Fabienne , 15-10-2008

Ik ben ook een van jullie die het probleem kent. Beide bovenarmen/schouders links meer dan rechts. Afgelopen nacht nog kon ik er niet van slapen. Knettergek wordt je ervan dat je bijna tot alles in staat bent om te doen. Als de jeuk maar ophoudt. Slapeloze nachten wat je overdag weer opbreekt. Onbegrip, hoe leg je het uit aan anderen. Het is iets onbereikbaar, jeuk waar je niet bij kan. Het kriebelt zo erg alsof het lijkt alsof er allemaal beestjes onder je huid lopen. Enfin ik herken alle klachten en koelen was ook bij mij de eerste ingeving en wat uiteindelijk dan ook helpt. Ijs bevriest dus je legt als het ware de gevoelszenuwen dood voor tijdelijke aard. Warmte is zeker de boosdoener, maar of het de zon is? Het kan ook de warmte alleen zijn, het zweten, misschien wel onderhuids. Hopen maar dat er snel meer duidelijkheid over komt, en tot die tijd moeten we het maar uitzingen met ons eigen huis en tuin doktertje.... Ben nog niet bij een huisarts geweest, maar ga dit wel doen, wie weet weet deze huisarts meer hierover... Duimen maar hiervoor.
Groetjes Fabienne (27)
ps. Mijn moeder heeft het ook (voornamelijk li bovenarm)


speldeprikkende jeuk
geschreven door Mieke , 12-10-2008

Ik ben blij dat er meer mensen zijn met dit probleem,ik ben naar heel veel artsen geweest en tot vandaag heb ik nog geen goed antwoord op mijn problematische zere jeuk gekregen, zo noem ik het zelf maar,ik smeer met Nestosyl zalf, en ik koel met een koelelement,en dat bevalt mij het beste, het komt op de meest ongelegen momenten en ik word er net als iedereen helemaal gek van en niemand begrijpt het, het heeft wel met warmte te maken, hoe kouder de plekken hoe beter het is te verdragen, ik ben een zon aanbidster, maar tegenwoordig alleen nog onder de arasol.Sterkte en vr.grt. Mieke


...
geschreven door THOR , 07-10-2008

Ik herken het probleem; ik gebruik alo vera 99% gel,en als ik het echt niet meer aan kan gebruik ik vooral s,nachts advil spray. Verder ben ik met mijn homeopaat aan het kijken wat we er aan kunnen doen want al die zalfjes en pilletje vind ik maar niets of vergif zo als ik dat noem maar soms ontkomen we er niet aan het te gebruiken. Ik denk dat we namelijk ook naar de psyche moeten kijken; het is irritatie en wat zegt irritatie ons. Als ik meer weet laat ik het natuurlijk weten. Sterkte allemaal gr thor


Jeuk veroorzaakt door schimmel
geschreven door Kees , 24-09-2008

Ik herken veel van de hiervoor beschreven klachten ik heb er jaren last van gehad altijd een paar weken na een zonvakantie begon het. Na enkele weken (als de jeuk alweer wat minder wordt) zijn er op de huid kleine lichte vlekken te zien. Het lijkt net alsof die net iets meer verveld zijn. Het blijkt een schimmel te zien die met name onder warme omstandigheden (zweten in bed) het naar zijn zin heeft. Ik heb van mijn huisart ketoconazolgel gekrijgen waardoor ik na een paar dagen van de jeuk af ben.


Ook jeuk na het douchen
geschreven door Dick Boer , 08-09-2008

Ik herken veel van bovenstaande, vooral 's nachts, zomaar uit het niets. Heb er ook in die periode last van na het douchen. Heb gemerkt dat een bad met veel jodiumzout goed helpt. Het lijkt te bijten in de huid en de zenuweindjes te verdoven. Koude lucht, van een ventilator, wil ook wel eens helpen. En, heel gek: op vakantie in de tropen nergens last van.


...
geschreven door jacqueline , 05-09-2008

Sinds mei 2002 woon ik aan zee en werk minder uren; ben dus meer buiten. In het najaar van 2002 kreeg ik voor het eerst last van een brandende en stekende jeuk aan mijn bovenarmen. Ook is het gevoel in de huid anders; een zacht fleecevest voelt ineens hard en schurend aan. Sindsdien keert het ieder jaar terug; zelfde jeuk, op 1 of beide (boven)armen en/of schouders. De jeuk is na 2-3 maanden over. Na een zonnebankkuur in de winter kwam de jeuk ook ineens weer terug. Mijn huisarts dacht aan een allergie. Zelf legde ik een link tussen meer uren zon dan voor 2002 en zie dit nu bevestigd in de oorzaken beschreven bij brachioradiale pruritus. De jeuk valt enigszins te beperken met menthol gel (Mentho10), kou op de huid (korte mouwen - dan maar kippenvel - en koud water op de huid). Het blijft vervelend, maar na een paar maanden is het gelukkig weer over! Nu ik weet wat het is en waardoor het (vermoedelijk) komt - de zon is in mijn geval het meest waarschijnlijk - weet ik wat ik er aan kan doen. Minder in de zon en (nog) meer smeren met een hogere beschermingsfactor! Ben benieuwd of de jeuk volgend jaar dan weg blijft!


brachioradiale jeuk
geschreven door monique rossen , 22-08-2008

Ook ik heb verschrikkelijke jeuk aan mijn bovenarmen , ben weer om 3 uur vannacht wakker geworden omdat ik het niet kan houden , wordt er echt knettergek van. Doe al weken geen oog dicht , heb al van alles gekregen bij de huisarts maar niks helpt , ook die capaicine creme niet. Ik hou dit echt niet langer vol! Wie o wie weet iets wat wel werkt ?


brandende pijn/jeuk armen en benen
geschreven door agnes van der sloot , 03-08-2008

ik heb al vijf jaar last van brandende pijn op benen en armen ,artsen zoals allergioloog en dermatoloog hebben de boel opgegeven, ze weten niet wat ik heb, omdat het niet te zien is.
Moet er mee leven zegt men, maar dat is eigenlijk niet meer te doen.
minstens vier maal per week heb ik heftige pijnen, net naalden die op me worden afgeschoten, vreselijk.
ga dit bericht aan mijn huisarts laten zien, en vragen naar die capcaicine creme.


Brachioradiale pruritus
geschreven door H.Groters , 27-07-2008

Vier jaar geleden kreeg ik voor het eerst klachten, zoals beschreven bij Brachioradiale pruritus het begon zo eind augustus en het duurde tot ongeveer eind november begin december, de huisarts dacht dat het met spanning en stress te maken had omdat je niets aan de huid ziet, het jaar daarna kreeg ik weer dezelfde klachten weer na de huisarts en hij gooide het weer op stress, maar ik werd er helemaal gek van vooral s,nachts deed geen oog dicht, het voelde als een stekende brandende jeuk net als ze met naaldjes onder je huid zitten te prikken, ik vroeg om een verwijzing voor de dermatoloog. Deze herkende gelijk mijn klachten en zei me ook gelijk dat er niets aan te doen is, alleen met capcaicine creme kon de jeuk verlichten, de creme verlicht wel, is verder een zeer agressieve creme je moet echt wartme bronnen vermijden, want anders sta je in brand, daarnaast gebruik ik menthol gel voor de verkoeling, vorig jaar begon het weer eind augustus en heeft het ook ongeveer weer tot december geduurd, gek word je ervan, slapeloze nachten, dit jaar heb ik in het voorjaar een zonnebank kuurtje gedaan in de hoop dat dat zou helpen om de jeuk te voorkomen, helaas ik heb het nu alleen nog eerder opgewekt, want de jeuk is nu al eind juni begonnen, het heeft dus zeker met zonnestralen te maken is me nu wel duidelijk, ik vind het zeer vervelend, ik ben een mens van de zon en moet die nu zoveel mogelijk vermijden.