Ectopische talgkliertjes (Fordyce)

Op de schacht van de penis c.q. op de buitenzijde van de kleine schaamlippen, zijn vele kleine gelig doorschijnende puntjes zichtbaar. Het zijn vergrote talgkliertjes die daar eigenlijk niet horen te zitten. Komt soms ook aan het slijmvlies van de lippen en aan tepels of oksels voor. Is volkomen onschuldig. Als het als hinderlijk wordt ervaren kan eventueel met CO2 laser wel verbetering worden verkregen. 

 

Klik hier voor foto’s ectopisch talgkliertjes


Afdrukken  

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

...
geschreven door helpppp , 18-07-2012

ik ben 13 en heb al een half jaar last van een soort pukkels bij me schaamlippen en het is heel irritant want soms doet het pijn..
en ik wil zker niet naar de huisarts want daar schaam ik me best voor ..
heb je misschien een zalfje ofzoiets wat ik kan opsmeren

alvast bedankt


Vagina
geschreven door hellpp , 10-03-2012

Ik heb klein beetje op mijn schaamlippen en er veel boven allemaal witte blaasje/pukkels.. Ik ben pas 13 en heb nog nooit seks gehad ofzoiets, maar ik heb geen idee wat dit betekend?! Ik wil liever niet naar de huisarts gaan want ik schaam me er voor.. Hopelijk kunnen jullie me mailen, want ik maak me heel erg zorgen.

Alvast Bedeankt,


...
geschreven door onbekend , 24-10-2011

beste,
ik heb last van mijn vagina, rond de schaamlippen zitten allemaal kleine , irriterende bultjes...
mijn moeder heb ik nog niks verteld want dat wil ik liever niet.
het jeukt en het prikt en is vervelend
het zou helpen als ik wist wat het was en niet naar de dokter hoef....
kan iemand mijn miss vertellen wat het is en wat er tegen helpt?
gr....


Vagina
geschreven door Lisa , 12-08-2011

Hallo,

Ik heb op mijn vagina allemaal soort van witte pukkels en onderin mijn vagina zeg maar heb ik het ook, maar dan heel klein... Ik ben pas 13 en heb nog nooit seks gehad ofzoiets, maar ik heb geen idee wat dit betekend?! Hopelijk kunnen jullie me mailen, want ik maak me heel erg zorgen...ik huil er vaak om... Alvast bedankt!

Gr Lisa.


Alstublieft help me en mail me!!
myluts-bassey@live.nl

Bultjes onder de oksels (Ectopische talgkliertjes)
geschreven door Rene Verstappen , 26-08-2008
Zeer verheugd dat we uiteindelijk weten wat de bultjes onder de oksels van m'n vrouw zijn. Ongeveer 2 jaar geleden verschenen er bultjes in de oksels van m'n vrouw. Eerst dachten we dat dit kwam van het scheren. De bultjes waren echter niet rood en niet irriterend. De huisarts ook geconfronteerd met dit verschijnsel maar kon helaas geen diagnose stellen. Omdat mijn vrouw ook last heeft van nagelschimmel werd gesuggereerd dat het misschien een schimmelinfectie kon zijn. Twee weken twee maal per dag smeren met de antischimmelcreme gaf helemaal geen verbetering.
Vandaag weer een zoekpoging gedaan op internet via het zoekwoord talgkliertjes en hoera de bultjes van mijn vrouw zijn precies hetzelfde als op de foto 's van de oksels afgebeeld bij ectopische talgkliertjes. Diverse zoekpogingen met als zoekwoord bultjes, knobbeltjes, vetbultjes en oksels hadden niks opgeleverd.