Mucoidcyste

Veelal aan de rugzijde van de vingers (of tenen) voorkomend glad hard bultje. Ligt eigenlijk net onder de huid, of soms zelfs net onder de basis van de nagel. Als het kapot gaat komt er heldergele gelei uit. Groeit daarna meestal wel weer aan. Operatieve verwijdering is eenvoudig, ook als het net onder de nagel ligt. 

Voor foto’s mucoid cyste, klik hier


Afdrukken  

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Verwijderen myxoide Cyste
geschreven door Belinda Hartman , 07-03-2019

Vanochtend de Cyste laten verwijderen bij Pilidirect op Ijburg.
Huisarts wist niet wat het was en na 5 mnd heb ik aangegeven dat ik het toch weg wilde laten halen.
Huisarts heeft mij doorgestuurd naar specialist.
Nadat de specialist er een sneetje in gaf en de gelachtige stof uit had geknepen, hebben wij samen besloten om het toch maar weg te snijden.
Na de verdoving die erg mee viel heeft de arts het weg gesneden tot aan het bot en daarna de plek dicht gebrand id hoop dat het dan afgesloten is en niet meer terug komt.
Maar geeft geen garantie!
Ik moet zeggen dat het tot nu erg mee is gevallen.
Geen instructies gekregen betreft rust of omhoog houden.
Wel advies gekregen om het goed te behandelen met desinfecterende vloeistof om evt ontsteking tegen te gaan.


murcoid cyste
geschreven door F v Beurden , 24-11-2014

Ik heb 4 maanden geleden, in het ziekenhuis, mijn teen-murcoidcyste, laten verwijderen. Plaatselijk verdooft. Alles meegevallen maar het is weer teruggekomen. Na +/- 2.5 maand zag je alweer dat het de verkeerde kant uitging. Overweeg om weer opnieuw te laten opereren.

FvB


...
geschreven door Pieter Vermeer , 09-05-2012

Vijf dagen geleden heb ik zo'n cyste aan mijn teen laten verwijderen door een hand chirurg. De ingreep duurde ongeveer 20 minuten en stelt voor de patiënt niet veel voor.
Wat echter enorm tegenviel was de mededeling na de operatie. Toen vernam ik voor het eerst dat ik 2 weken lang nauwelijks tot niet mag lopen en met mijn voet een positie moest innemen waarbij mijn voet hoger kwam te liggen dan mijn schouder. Ook was het 's-nachts moeilijk slapen vanwege die houding. Ik heb 2 nachten gehad dat ik toch wakker werd van de pijn. Maar nu (dag vijf) valt het reuze mee. Ik zou deze operatie niet door een huisarts laten uitvoeren. Er moet vrij diep worden gesneden. En daarna moeten ze een trucje uithalen om ergens op je teen vel weg te halen zodat de wond weer dicht komt.. Dit lijkt mij niet meer op het terrein van een huisarts liggen. Verder heb ik begrepen dat als het niet diep genoeg wordt weggesneden de kans dat het weer terug komt erg doet toenemen. Dat wil niet zeggen dat het bij mij niet meer terug komt. Dat blijft altijd afwachten. Ik hoop dat iemand hier wat aan heeft. Vooral die 2 weken niet lopen is volgens mij wel handig te weten. In mijn geval zou ik het anders geplald hebben.


mucoid cyste
geschreven door Elly , 11-10-2010

Ik heb een cyste op de linker wijsvinger. Deze is een maand geleden door de huisarts verwijderd, echter nadat de wond gesloten was kwam hij meteen weer terug. Een huisarts kan de cyste niet ver genoeg wegnemen.
Als ik hem weer wil laten verwijderen ga ik naar het Hand- en Polscentrum in het Diaconessenziekenhuis in Zeist. Daar ben ik ook voor een peesontsteking behandeld en heb daar goede ervaringen mee.

Groeten,
Elly


mucoid cyste laten verwijderen
geschreven door c van nieuwenhoven , 19-08-2010

Een mucoid cyste is een uitstulping vanuit het eindgewricht van een vinger of teen. De huid over de uitstulping kan erg dun worden en knappen. De nagel kan door druk op het nagelbed van vorm veranderen. Meestal is de uitstulping het gevolg van slijtage van het betreffende gewricht. De "tumor" kan verwijderd worden, en afhankelijk van de grootte bedekt worden met huid uit de omgeving. Een handchirurg of een plastisch chirurg is de aangewezen persoon om u hierbij te helpen. Ook omdat de onderliggende oorzaak, de slijtage, bij veel klachten behandeld kan worden.


...
geschreven door Theo Eggenhuizen , 09-02-2010

Ik heb een mucoid cyste aan mijn wijsvinger, die ik operatief wil laten verwijderen. Mijn huisarts wil mij geen verwijsbrief geven voor een huidspecialist, maar wil het zelf verwijderen (snijden). Ik heb daar geen vertrouwen in.
Heeft iemand daar ervaring mee?