Pearly Penile Papules

Op de rand van de eikel op de overgang tussen eikel en penisschacht zijn tientallen tot honderden kleine huidkleurige tot parelmoerkleurige, glanzende kleine papeltjes zichtbaar. Deze papeltjes kunnen langs de gehele onderrand van de eikel voorkomen en zo dus een hele krans vormen. Ze zijn onschuldig, geven geen klachten. Behandeling is niet nodig. Wordt het echter als erg hinderlijk ervaren, dan kan eventueel met CO2 laser behandeld worden, zonder nalaten van littekens.

 

Wat zijn Pearly penile papules (PPP)?
PPP (syn.: papillae corona glandis) zijn goedaardige kleine huidkleurige bultjes precies op de rand van de eikel. Pearly penile papules worden als een variant van het normale gezien is het is dus geen afwijking of ziekte. Ze zijn volkomen onschuldig en geven normaal geen klachten.

Hoe ziet het eruit?
Precies op de rand van de eikel op de overgang tussen eikel en penisschacht zijn tientallen tot honderden kleine huidkleurige tot parelmoerkleurige, glanzende kleine papeltjes zichtbaar. Deze papeltjes kunnen langs de gehele onderrand van de eikel voorkomen en zo dus een hele krans vormen. Ze zijn allemaal ongeveer even groot, en zien er dus anders uit als genitale wratjes, die verschillend van grootte kunnen zijn. PPP zijn goedaardig, niet besmettelijk.

Image

Meer foto's, klik hier

Wat is de behandeling?
Omdat ze onschuldig zijn hoeft er niet te worden behandeld. Steeds meer mannen vinden de bultjes toch vervelend en voelen zich er niet gelukkig mee. 
Door middel CO2-lasertherapie zijn PPP goed te verwijderen. Het is een kleine ingreep die tegenwoordig zelfs  zonder lokale verdoving kan worden verricht. Alleen voorbehandeling met een verdovende creme geeft al voldoende verdoving voor de behandeling. Na de behandeling is er een oppervlakkige wond op het behandelde gebied, die in ongeveer 3 weken restloos geneest.
Na behandeling met CO2, waarbij de hele eikelrand wordt behandeld, komen ze niet meer terug.

Foto's voor en 6 weken na behandeling CO2-laser:

Image Image

 

 

 

 

 

 

(Foto's met toestemming Huid- en Laserkliniek Dermateam, Bergen op Zoom)

 

{mosmodule module=Dermatoloog nodig?}

 {mosmodule module=Huidlaser intext banner}

 


Afdrukken  

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Net behandeling gehad
geschreven door Leon , 19-11-2017

Hallo, ik heb er uiteindelijk ook voor gekozen om de behandeling te doen. (2 dagen geleden)

Ik heb een hele tube emla creme over mijn eikelrand en uiteindelijk eikel heen gesmeerd.
Na meer dan een uur reizen was ik er eindelijk bij lievensberg in bergen op zoom.
Ik kreeg eerst een intake en toen keken ze eerst of ik uberhaupt PPP had, daarna of ik het goed gesmeerd had.

Vervolgens werd ik behandeld en voelde ik niks van de behandeling. Alleen toen het klaar was rook ik een beetje de geur van verbande huid en zag ik mijn eikel hoe die behandeld was. Die was uiteraard ook bruin. Om die redenen was ik wel een beetje misselijk.

Een kwartier later begon het wel pijn te doen en reed ik naar huis meer redelijke pijn, maar het was nog wel te doen.
Die dag voelde ik wel pijn die dragelijk was ook toen ik wou slapen, maar dat lukte uiteindelijk wel.

De dag daarna had ik geen pijn meer alleen bij het wassen een beetje.

Ik mag ook geen 10 dagen masturberen of seks hebben. Dat is wel irritant want je gaat steeds aan seks denken haha.

Nu ziet het er nog niet uit maar ben benieuwd naar het resultaat na twee weken!


PPP
geschreven door Naam... , 04-10-2016

Hey
Ik ben een jongen, pas 16 jaar en ik heb ook al lange tijd last van parelketting. Ik overweeg echt wel om dit de laten behandelen uiteindelijk maar ik heb nog zoveel vragen...

Ik heb ook van die ingroevingen/ bultjes OP mijn eikel, juist hetzelfde als er rond. Is dit hetzelfde en kan dit ook behandeld worden? :/

Hoe lang duurd de behandeling ingeveer? (Ik bedoel echt van analyse van de bultjes tot geneze van de wond)

En mij laatste en meest schaamtelijke vraag maar, ja dit gaat sowieso voorkomen...
Moet je penis constant slap zijn of stijf tijdens de behandeling of geven ze hier iets voor en is het erg mocht men penis ineens hard worden? :/ ik weet dat dit ongetwijfeld zou gebeuren dusja :/

Help aub!!
Alvast bedankt...


Tien dagen na behandeling
geschreven door Ben , 23-08-2016

Tien dagen geleden heb ik mijn PPP laten behandelen. Je hebt een intake van 5 minuten en de behandeling zelf duurt maar 10 minuten. 2 uur voor de behandeling heb ik 3/4 van de verdovende creme rond mijn eikel gesmeerd en een uur van tevoren de rest van de tube. Van de hele behandeling voel je echt niks. Heb een uur na de behandeling uit voorzorg een paracetamol genomen maar ik weet niet of dit wel echt nodig was. Verder ook helemaal geen pijn gehad, alleen de eerste dagen is het verzorgen van de wond (je moet drie maal daags een crème op de wond smeren die ontstekingen moet voorkomen) een beetje pijnlijk/gevoelig. Nu, na tien dagen, is de wond helemaal genezen. De PPP is echt helemaal weg en het ziet er echt heel mooi uit. Ben heel erg blij dat ik het gedaan heb.


ga naar de huidlaserkliniek
geschreven door r , 01-10-2015

parelketting gaat niet vanzelf weg en het zijn ook geen talgkliertjes die voor vet zorgen. het zijn gewoon huid/slijmvliesflapjes zonder functie.
je hebt mensen met gladde huid, en mensen met een nietgladde huid.ik had er heel veel, en ik vond het zeer storend. eerst teetrea oil erop gesmeerd.
maar dat helpt niet. dus een afspraak gemaakt bij de dermatoloog van de lievensbergkliniek. ik kreeg een recept in de mail om bij de apotheek emlacreme te halen. dan verdoof je het zelf een uur voor de behandeling en hoef je geen prik. TIP: smeer die hele tube erop!!! ik had er iets te weinig opgedaan en ik voelde de behandeling wel redelijk. vooral de laatste 2 minuten...auw. maar dat was het zeer zeker waard. ik raad het iedereen aan.
10 minuten, 300 euro en je hoeft je nooit meer te irriteren aan die gore flapjes. ik en er zeer blij mee.


schrok me dood
geschreven door anoniem , 01-06-2015

als puber is het goedaardig en is het alleen maar voor het vet maken van de droge eikel en trekt het wel weer weg


schrok me dood
geschreven door anoniem , 01-06-2015

als puber is het goedaardig en is het alleen maar voor het vet maken van de droge eikel en trekt het wel weer weg


Proces
geschreven door Got , 16-01-2015

Ik heb de behandeling op 15 januari laten uitvoeren. Eenmaal bij het ziekenhuis aangekomen moet je niet naar de huid- en laserkliniek, maar naar de afdeling dermatologie, dan weet je dat alvast

Je kunt je melden bij de balie, even later zal de dokter je komen halen voor een kort gesprekje. Hij stelt je vragen over je gezondheid(allergieën of medicijngebruik) en vraagt je om je broek te laten zakken, zodat hij kan zien of je de emla crème goed gesmeerd hebt. Tip: knal 5/6 van de tube 2 uur van tevoren over je piel en het laatste beetje een uur later, dan weet je 100% zeker dat je niks gaat voelen van de behandeling.

Even later word je opgehaald door een assistente. Zij zal de dokter ondersteunen door een stofzuigertje vast te houden tijdens de behandeling, zodat je minder merkt dat die laser je huid aan het wegsmelten is smilies/cheesy.gif Eenmaal in de behandelkamer kun je je uitkleden en op de tafel gaan liggen. Je krijgt zo'n mooie doek over je piel heen en een bril op, zodat je ogen beschermd zijn tegen de laser/straling. Je kunt gewoon meekijken met het hele gebeuren en het duurt niet langer dan 10-15 minuten max. Na de behandeling vertrekt de arts en doet de assistente de rest. Ze smeert je piel in met crème en dan kun je gaan. Je kunt dan naar de apotheek gaan om de crème te halen die je als nabehandeling moet smeren de dagen erna.

Dat was de behandeling zelf, geen pijn, geen last. De tijd daarna was voor mij persoonlijk wel vervelend. Het autorijden ging prima, al had je wel een vreemd gevoel, een tinteling. Deze tinteling werd naarmate de dag vorderde steeds erger. Laat ik een simpele uitleg geven: iemand die ooit die dingen weg heeft willen knippen van met een nagelschaar of wat dan ook, die weet hoe pijnlijk het is als je het probeert. Nou, dat gevoel heb ik dus 3 uur lang gehad, totdat ik eindelijk paracetamol kon slikken.

Slapen gaat prima, maar ik raad wat paracetamol te nemen voor je gaat slapen, anders kun je 's nachts zomaar wakker worden omdat het tintelt of pijn doet. Ik ben om 5 uur opgestaan om een aantal paracetamol te slikken omdat het best wel pijn deed. Douchen gaat wel goed, vooral als je een voorhuid hebt, zul je weinig problemen hebben met het water. De rand zelf schoonmaken met water is wel erg gevoelig en vooral na het opnieuw aanbrengen van de crème is het weer even pijnlijk.

Ik moet nu wachten tot er een mooie korst op zit en dan hopen op een goed resultaat. Zit je ermee dat je die lelijke dingen op je piemel hebt? Laat ze weghalen, het stelt geen ruk voor. Het is even doorbijten en het kan soms pijnlijk aanvoelen, maar denk aan het resultaat dat je zult behalen.

Ik hoop een ieder te kunnen helpen in hun twijfel om de behandeling te laten doen. Schaamte is nergens voor nodig!


Proces
geschreven door Got , 16-01-2015

Ik heb de behandeling op 15 januari laten uitvoeren. Eenmaal bij het ziekenhuis aangekomen moet je niet naar de huid- en laserkliniek, maar naar de afdeling dermatologie, dan weet je dat alvast

Je kunt je melden bij de balie, even later zal de dokter je komen halen voor een kort gesprekje. Hij stelt je vragen over je gezondheid(allergieën of medicijngebruik) en vraagt je om je broek te laten zakken, zodat hij kan zien of je de emla crème goed gesmeerd hebt. Tip: knal 5/6 van de tube 2 uur van tevoren over je piel en het laatste beetje een uur later, dan weet je 100% zeker dat je niks gaat voelen van de behandeling.

Even later word je opgehaald door een assistente. Zij zal de dokter ondersteunen door een stofzuigertje vast te houden tijdens de behandeling, zodat je minder merkt dat die laser je huid aan het wegsmelten is smilies/cheesy.gif Eenmaal in de behandelkamer kun je je uitkleden en op de tafel gaan liggen. Je krijgt zo'n mooie doek over je piel heen en een bril op, zodat je ogen beschermd zijn tegen de laser/straling. Je kunt gewoon meekijken met het hele gebeuren en het duurt niet langer dan 10-15 minuten max. Na de behandeling vertrekt de arts en doet de assistente de rest. Ze smeert je piel in met crème en dan kun je gaan. Je kunt dan naar de apotheek gaan om de crème te halen die je als nabehandeling moet smeren de dagen erna.

Dat was de behandeling zelf, geen pijn, geen last. De tijd daarna was voor mij persoonlijk wel vervelend. Het autorijden ging prima, al had je wel een vreemd gevoel, een tinteling. Deze tinteling werd naarmate de dag vorderde steeds erger. Laat ik een simpele uitleg geven: iemand die ooit die dingen weg heeft willen knippen van met een nagelschaar of wat dan ook, die weet hoe pijnlijk het is als je het probeert. Nou, dat gevoel heb ik dus 3 uur lang gehad, totdat ik eindelijk paracetamol kon slikken.

Slapen gaat prima, maar ik raad wat paracetamol te nemen voor je gaat slapen, anders kun je 's nachts zomaar wakker worden omdat het tintelt of pijn doet. Ik ben om 5 uur opgestaan om een aantal paracetamol te slikken omdat het best wel pijn deed. Douchen gaat wel goed, vooral als je een voorhuid hebt, zul je weinig problemen hebben met het water. De rand zelf schoonmaken met water is wel erg gevoelig en vooral na het opnieuw aanbrengen van de crème is het weer even pijnlijk.

Ik moet nu wachten tot er een mooie korst op zit en dan hopen op een goed resultaat. Zit je ermee dat je die lelijke dingen op je piemel hebt? Laat ze weghalen, het stelt geen ruk voor. Het is even doorbijten en het kan soms pijnlijk aanvoelen, maar denk aan het resultaat dat je zult behalen.

Ik hoop een ieder te kunnen helpen in hun twijfel om de behandeling te laten doen. Schaamte is nergens voor nodig!


shame!
geschreven door JP , 23-12-2014

ik heb ook PPP maarja het is natuurlijk iets waar elk man wel van baalt, gaat dit via de huisarts? of moet je hier naar een particuliere kliniek?


verzekering
geschreven door anoniem , 15-12-2014

Ik heb bijna 100% zeker ook PPP/parelketting, maar als ik dit weg laat halen is dit inbegrepen bij de verzekering?


...
geschreven door KeesPees , 23-11-2014

Afgelopen week de behandeling laten doen.
Zoals in eerdere reacties beschreven is het process erg simpel. Ik heb blijkbaar niet genoeg verdovingscreme van tevoren erop gedaan, want aan het einde van de ingreep begon ik het wel te voelen... doktor zei van, "ik zit al op 95%, nog even doorbijten". Je staat echt binnen 15 min met je broek weer aan buiten. Ik dacht bij mezelf, dikke witte rand creme is duidelijk, maar je moet dus blijkbaar echt een overvloed aan Emla erop smeren.
10 min na de behandeling begon ik wel pijn te krijgen, ik heb gelijk 3 paracetamol erin gegooid. Dit gevoel is wel tot 1,5uur naar de behandeling doorgegaan, toen is de paracetamol gaan werken. Gelukkig was ik met de trein, ik had niet kunnen rijden met dit ontprettig gevoel.
3 dagen na de behandeling heb ik wel last van bloedirige wondjes, maar die dat is nou eenmaal niets anders. Ik blijf de instructies volgen en ik ben benieuwd naar over 2 weken.


tevreden
geschreven door michael , 20-10-2014

Ik heb 2 weken terug ook de behandeling gehad en ben er zeker tevreden over.
de behandeling zelfs stelde echt niets voor met 10 min sta je weer buiten. Ze verdovende cream helpt zeker goed (dus geen naalden!)
Er was dan ook helemaal geen pijn of iets, alleen na de behandeling is het even vervelend, maar niets wat een paracetamol niet kan oplossen.
De dagen erna bloed het af en toe nog een beetje maar dat stopt na een paar dagen.
de crème die je daarna nog krijgt van de apotheek zorgt dat je infectie vrij blijft en het geneest er ook sneller door dacht ik.
even doorbijten maar 2 weken later ben je helemaal ppp vrij
dus als je twijfelt gewoon doen! Ik wou dat ik het eerder had gedaan!


Niet tevreden
geschreven door Peter , 03-07-2014

Bij mij doet het nog steeds veel pijn, ben dan ook zeker niet tevreden...


Mijn ervaring en opmerkingen
geschreven door RvdK , 28-06-2014

Heb mijn ppp laten laseren en ben erg blij dat ik het heb laten doen!
Ik koos voor de prik ipv verdovende creme en ik zeg je eerlijk, de eerste prik voel je, maar pijn..? Zo kan ik het niet noemen. Na de eerste ben je al zodanig verdoofd dat je de andere 2-3 prikken niet meer voelt. Heb je dus geen zin om onderweg naar het ziekenhuis die creme op te moeten smeren, geef dan gewoon aan dat je een prik wil, het klinkt angstaanjagend, 4 spuiten in je penis, maar het stelt echt niks voor.
Het 'nadeel' is wel dat je voorhuid nogal opzwelt na de behandeling (zelfde effect als een opgezwollen wang nadat je verdoofd bent bij de tandarts, denk ik..). Ik schrok hier even van, maar als de zwelling al vrijwel direct na de behandeling optreedt, dan is dit geen teken van een infectie en is er niets aan de hand. Na een dag of 4 is de zwelling weer weg!

De behandeling duurt een paar minuutjes. Wees niet bang dat je een erectie krijgt of dat je je voor wat dan ook moet schamen, want je laat je behandelen door specialisten die nergens meer van op kijken. En trouwens, mijn penis was nog nooit zó niet-erect geweest haha. Op dat moment zal je echt niet opgewonden raken, tenzij je een laser op je eikel echt heel erg opwindend vindt.....

Na afloop kan je met het ontvangen recept de antibiotica creme ophalen bij de apotheek die bij het ziekenhuis te vinden is.
Na enige tijd werkt je verdoving uit en zal er een irriterend/prikkelend gevoel optreden. Dit is verder niets ernstigs - neem wel 2 paracetamol mee zodat je die iets van een uur na behandeling in kan nemen. Hier had ik zelf helaas niet aan gedacht.. Ook de eerste paar dagen kan paracetamol helpen, mocht je last hebben van het irritante gevoel.

Ik denk dat je onder de 18 toestemming van je ouders nodig hebt, maar weet dit niet zeker. Misschien ook niet - je kan desnoods een mail sturen naar dermaTeam om het te vragen. En ja je kan contant betalen mocht je dat willen. Boven de 18 kan je alles regelen zonder dat iemand daar achter komt. Je zorgverzekering vergoedt het ook niet dus het staat eigenlijk los van je zorgverzekering.

De eerste dagen kan de wond opengaan tijdens het douchen of snachts tijdens het slapen. Dat is een beetje vervelend maar binnen een dag of 5 is de wond wel dicht en wordt het een korstje dat niet meer open zal gaan (zolang je er voorzichtig mee omgaat, tijdens het douchen bijvoorbeeld).

Na een week of 2-3 zal je eikelrand weer als nieuw zijn! Misschien nog enigszins gevoelig, maar dat zal ook snel verleden tijd zijn.

Heb je de 350 euro ervoor over, twijfel dan niet. De behandeling stelt niks voor en als je (zoals ik) echt graag van deze aandoening af wil, dan is dit toch echt de beste (en tenslotte ook de enige) oplossing. Het is dus kiezen, of je PPP houden, of laten laseren. Een 'home remedy' bestaat namelijk helaas niet.

Zit er risico verbonden aan de behandeling? Niet echt. De laser brandt echt alleen het opperste deel van je huid weg, waardoor het dus oppervlakkige wondjes worden. De huid zal volledig kunnen herstellen en je zal er dan ook geen littekens aan overhouden.


ppp
geschreven door daan , 17-01-2014

Ik heb een vraagje, kun je deze behandeling ook contant betalen? Of in ieder geval dat niemand er achter komt. Ik vind het idee niet prettig dat iemand het weet. maar ik ben wel bereid de stap te zetten. Heb je onder 18 jaar ook toestemming van je ouders nodig? Ik ben namelijk 16


HELP
geschreven door jef , 04-12-2013

Hallo allemaal,

Ik ben 14 en heb PPP maar ik wil het liever dat niemand het weet snapje
Ik vraag me af of er een andere manier is? Ik wil het lazeren ook heel graag doen maarja :s


PPP
geschreven door Jeprot , 11-08-2013

Wat kost zo'n behandeling? En wordt het gedekt door de standaard ziektekostenverzekering?


resultaat goed!
geschreven door Stefan 89 , 29-04-2013

Nu bijna 2 weken geleden dat ik mijn PPP heb laten weglaseren. Het resultaat is erg mooi! De hele eikelrand is volledig glad en geen littekenweefsel of pijn meer aanwezig.Tijdens de behandeling voelde ik vrijwel niets door de EMLA creme. Na de behandeling deed het wel effe zeer. 2 weken met een toiletpapiertje om de piem gelopen om wondvocht en bloed niet in de onderbroek te laten druipen. Eerste paar dagen was de eikel zeer gevoelig voor water en aanraking, koud of warm water, beide pijnlijk. Na 1 week ging het afwassen makkelijker, aanraking nog wel gevoelig. Na 2 weken verdwijnen de korstjes en is alles er weer mee te doen!

Masturberen is wel erg pijnlijk! Dus de eerste 10 dagen geen trekwerk, want dat zal je met een pijnlijk gevoel aan het einde moeten bekopen haha. Maar het was het waard! Ik kan nu zo in een p film meespelen


1ste dag
geschreven door jan , 20-12-2012

Hallo, gisteren heb ik me laten behandelen, maar alle bultjes zitten er nog.
Was dit bij anderen ook zo?


verwijderen
geschreven door P , 16-12-2012

Hoi,

Ook ik heb last van PPP. Ik denk aan de laserbehandeling. Zijn er risico's qua gevoeligheid na de behandeling? En hoe gaat de behandeling in zijn werk ? Misschien raar maar ik krijg serieus erg snel een erectie als iemand mijn penis aanraakt. Levert dit problemen op tijdens de behandeling? En zijn erecties na de behandeling pijnlijk?

groet P


Risico´s?
geschreven door Jorn , 28-11-2012

Ik vroeg mij af wat de risico´s zijn van deze behandeling. Is het mogelijk dat er te veel huid wordt weggebrand en dat ik dan inkepingen krijg in mijn eikel?

Ik zou gewoon eens de risico´s willen weten, kan iemand mij dit vertellen?

Groet,

Jorn


Twee weken na de behandeling
geschreven door Pieter , 15-11-2012

Hallo!

Het is vandaag twee weken geleden dat ik de behandeling heb ondergaan. De eikelrand is nu helemaal glad. Wat heb ik na de behandeling ervaren? De eikel is vooral de eerste drie dagen heel gevoelig en er was een pijnlijk, branderig/stekend gevoel. Bij het douchen was het zo gevoelig dat ik er duizelig van werd. Paracetamol werkt dan goed. Op de eikelrand ontstaat een roodachtig korstje, dat in twee weken volledig verdwijnt. Na een week wordt de korst wat gelig van kleur, wordt dan zacht en laat los. De eerste dagen kunnen er wondjes ontstaan. Omdat de eikel zeer goed doorbloed is lijkt zo'n wondje erger dan het is. Dankzij de bescherming van de voorhuid en het drie maal daags aanbrengen van de zalf genezen de wondjes gelukkig heel snel. Dus geen paniek bij een eventuele bloeding. Ik maakte me bij de eerste bloeding wat zorgen maar ben toen gerustgesteld na telefonisch contact met de dermatoloog. Het is dus even doorbijten na de behandeling, maar dat is slechts een paar dagen. Daarna kun je helemaal blij zijn dat alle ppp is verdwenen! Succes!


...
geschreven door tim , 06-11-2012

hallo allemaal!!

een aantal weken geleden heb ik de laser behandeling ondergaan! in mijn voorgaande reactie heb ik jullie verteld hoe mijn behandelervaring is geweest. nu een aantal weekjes verder is alles helemaal genezen. zelf ben ik erg blij met het behaalde resultaat. als ik eerder van deze behandeling afwist had ik het zeker eerder gedaan.

succes! en ps niet twijfelen, als je er echt mee zit....tis echt de moeite waardt al zeg ik het zelf

groet!


ppp behandeling
geschreven door Pieter , 01-11-2012

Na het lezen van onderstaande overtuigende reacties besloot ik om mijn ppp ook te laten weghalen.
Toen in 1996 de diagnose ppp werd gesteld door mijn huisarts vertelde hij dat er niets aan te doen was. Nu gelukkig dus wel!
De laserklinkiek in Lievensberg doet deze kleine ingreep inmiddels alweer 10 jaar.
Helaas heb ik dat niet eerder geweten. Maar na 23 jaar ben ik eindelijk van de ongewenste ppp af.
Mijn ervaring is dat de verdovende crème z'n werk zeer goed doet en ik heb daarom helemaal niets gevoeld van de behandeling.
Na de behandeling voelt de eikel wat branderig aan, maar dat trekt weer weg. Met de meegekregen crème moet ik nog een aantal dagen 3 maal daags nabehandelen.
Over twee weken is m'n eikelrand helemaal nieuw


PPP
geschreven door bart , 08-10-2012

Hallo allemaal!

Ik heb vandaag 8 oktober de behandeling gehad! de co2 laser behandeling in het lievensberg ziekenhuis in bergen op zoom!

Ik heb nix maar dan ook helemaal niets gevoeld!!! 2 uur voor de behandeling zeer dik op gebracht (bijna heel de tube)
Op deze afdeling hebben ze dagelijks mensen die met deze kleine aandoening langskomen!

Na de behandeling van ca 5/7 min is er een lichtbruin randje omde eikel gevormd. totaal geen bloed of zwellingen

Na 2/3 weken is het korstje weg en dan heb ik weer een nieuwe piel haha.

Ik was zenuwachtig maar geloof me dat is zelfs niet eens nodig!

Ik raad het het iedereen aan die zit met dit probleempje..

Groetjes !


behandeling
geschreven door Tim , 06-10-2012

Hallo allemaal!

Ik wil graag het volgende met jullie delen....misschien heeft iemand hier iets aan.

Toen ik 14 was kreeg ik bultjes....hiermee ben ik naar mijn huisarts gegaan en hij vertelde mij dat het ppp was, en dat dit iets volkomen onschuldigs is. Niks aan te doen en zo werd ik naar huis gestuurd. Nu een aantal jaren verder, ben nu 26...zitten ze er nog steeds. Stiekem had ik gehoopt dat het ooit vanzelf weg zou gaan(na de puberteit ofzo)!
Echter dit gebeurden helaas niet.
Na wat speurwerk op internet kwam ik op deze site.Heel stoer heb ik de stap genomen en een afspraak gemaakt in de kliniek. Gisteren was het zo ver.(kon binnen 2 weken al terecht, dit vond ik erg fijn want het is toch iets spannend.) eerst 2 uur van tevoren de verdovende zalf aangebracht...vaag spul dit want ik voelde me hele piemel niet..haha! Aangekomen in de kliniek kreeg ik een kort gesprek van 5 min met de arts en hij onderzocht nog even of het echt om ppp ging. Dit was bij mij het geval dus werd ik 5 min later door een verpleegster meegenomen naar de behandel kamer (soort ok). De onderkleding moest uit en mocht plaatsnemen op de behandel bank. daarna kreeg ik een veiligheidsbril op en een groen operatie doekje (met gat) over me piemel. De arts testte eerst of de verdoving goed werkte.(dit was zo) en ging vervolgens aan de slag. Het heeft denk 5 tot 10 minuten geduurd en toen was het klaar. klodder antibiotica zalf over mijn eikelrand heen en klaar! Gister was het best wel even een naar pijnlijk gevoel dus heb ik wat paracetamol ingenomen en die werkte prima.Vandaag gaat het goed.... geen pijn alleen het ziet er gewoon een beetje gek uit...haha. Ben benieuwd naar het resultaat... het viel mij erg mee en hoop dat het mooi word en dat het de 300 euro (wat ik mee vind vallen) waard is.
Ik dacht ik schrijf het even op voor andere jongens die er misschien net als ik een tijd mee lopen of denken dat er niets aan te doen is...wel dus!

Succes,

Groetjes Tim


ppp
geschreven door .. , 24-06-2012

Ik schaam me ook voor ppp, wil me graag laten behandelen. is zoiets ook mogelijk zonder dat je er ook maar iemand wat van te weten komt?


...
geschreven door Jan , 02-07-2011

dag drie en het ziet er steeds beter uit. Het nare/pijnlijke gevoel wordt minder vervelend.


PPP
geschreven door Jan , 01-07-2011

Hallo Allen,
Ik heb eergister deze behandeling ondergaan. De behandling valt op zich best mee. Je voelt er weinig van. Na twee dagen heb ik nog wel een naar/pijnlijk gevoel. Op dit moment neem een aantal paracetamol per dag om de pijn tegen te gaan. Je bent natuurlijk best onzeker na een behandeling aan je penis. Weet iemand hoe lang je last blijft houden van het nare/pijnlijke gevoel? Ik hoop dat het gevoel snel weg trekt en het resultaat fantastisch is!
Ik zal over een paar dagen/weken verslag uitbrengen.
Vriendelijke groet,
Jan


PPP-behandeling=yeeehaaaa!
geschreven door Happy Boy , 17-04-2011

Heren,
Jammer dat dit niet vroeger al bestond en jammer dat ik het niet eerder heb laten doen. Begrijp me niet verkeerd, maar ik zou het resultaat aan de hele wereld willen laten zien! Geweldig. Helemaal gaaf. Wat een verschil. Ook ik heb al jaren een relatie en die bultjes hebben nooit een rol gespeeld. Maar toch ben ik er zeer gelukkig mee dat m'n huid weer mooi strak is. Zo'n verschil met zo'n kleine behandeling; waarom niet? Dus heren, ga ervoor!
Wel goed creme gebruiken en reken op wat pijn. Is niets dramatisch echter en het resultaat rechtvaardigt deze ongemakken zeker.
Succes!


ppp removal
geschreven door Alexander , 27-02-2011

Hoi beste mensen,

Toen ik 18 jaar was kwam ik erachter dat ik ppp had en was hier niet echt blij mee. Na een artsen en huidspecialisten bezoek werd mij geadviseerd dat ppp idd niks ernstig en onschuldig was. Hiermee heb ik de hele tijd moeten leven. Het schokte mij min of meer dat er toen de tijd geen behandelings mogelijkheden waren, maar op de een of andere manier was ik hier niet echt content mee. Nu ben ik 31 jaar en na behoorlijk wat zelf onderzoek op internet, had ik toch besloten om mij voor 300 E te laten behandelen in Bergen op Zoom. De hele achterrand van mijn eikel zat vol met die dingen dus daarom het besluit vanuit mijzelf. Daarna gewoon vol overtuiging gebeld naar het Lievensberg ziekenhuis en binnen 2 weken hadden ze mij ingepland. Aangezien ik aan de andere kant van Ned. woon moest ik 2 uur met de trein daar naar toe reizen en in de WC het verdovings zalfje op mijn eikel smeren (belangerijk want je wil echt geen prik ). Was een beetje raar maar binnen 30 min. voelde ik mijn hele piemol niet meer. LOL. Aangekomen in het ziekenhuis moest ik 15 min wachten en voor ik het wist gaf de arts mij al een uitleg over de huid e.d.....broek uit... en 5 min. later was hij al bezig met de CO2 laser pen. Tevens waren er 2 vrouwelijke verpleegkundigen aanwezig die mij gerust stelden. Van de hele behandeling heb ik geen pijn gevoeld alleen wat verbrande huid geroken. 10 minuten later stond ik weer buiten. In het begin was het best een raar gevoel, en viel bijna flauw omdat het een gevoel is wat een beetje lichaams vreemd is. Het is geen pijn maar iets anders. Beetje lastig te beschrijven maar na een dag wen je aan dat gevoel. Elke 2x /dag voor 14 dagen moet ik nu een antibioticum zalfje dik insmeren, zodat de wond niet uitdroogd of ontsteekt. Nu schrijf ik dit 5 dagen na de behandeling en zie al enige genezing. 3 dagen na de behandeling voel ik al geen "pijn" meer en moet je gewoon +/- 5 weken afwachten tot het geheel is genezen. s`Nachts moet je er wel opletten dat je geen staande ovatie krijgt want dat doet wel pijn en sex kan ook dus niet tijdens het genezings proces. Ik verwacht het beste en moet optimistisch blijven. Heb dit trouwens voor mijzelf gedaan ,omdat ik denk dat mijn sexleven en psychologische gesteldheid er zeker door wordt verbeterd. Hoef nooit meer aan vrouwen uit te leggen wat het is. Zal er tevens ook bij zeggen dat de vrouwen waarmee ik een relatie had er nooit problemen mee hadden dus denk er goed over na want het blijf een schoonheidsbehandeling. Veel geluk aan de mensen die dit ook willen, en het is zeker de moeite waard voor mensen die er ook problemen mee hebben . ;-)


ppp behandeling
geschreven door GT , 30-01-2011

Vanaf mijn 14e heb ik zelf ook "last" gehad van ppp (parelkrans). Al vrij jong ben ik ermee naar de huisarts geweest die inderdaad aangaf dat het een onschuldige aandoening is. Heb toentertijd een zalfje gekregen, maar die heeft niet geholpen. Verder heb ik het er toen maar bij gelaten. Een paar jaar geleden (ik ben nu 37) heb ik het toch maar weer eens aan de huisarts gevraagd, die wederom het verhaal bevestigde dat het onschuldig was. Ik heb er eigenlijk nooit echt last van gehad, maar ben mij er toch in gaan verdiepen. Totdat ik op internet een CO2 behandeling zag in een Amerikaans programma waar een man zich liet helpen aan ppp. Na verder zoeken kwam ik bij Huid- en laderkliniek Lievensberg die een zelfde behandeling aanbood voor EUR. 300,--. Het was geen makkelijke stap, maar ik heb het uiteindelijk toch gedaan. Bij de kliniek wordt keurig uitgelegd wat het is en dat het in principe een onschuldige aandoening is waar je niets aan hoeft te doen. Ze laten je dus nogmaals weten dat er in principe niets aan hoeft te gebeuren. Heel netjes allemaal. De behandeling geschied onder lokale verdoving en is natuurlijk best spannend, maar dat hoef ik een man niet uit te leggen. Persoonlijk vond ik de behandeling best redelijk gaan, alhoewel je natuurlijk altijd denkt iets te voelen. De dagen/ weken daarna is het best gevoelig maar heel goed te doen. En met het eindresultaat ben ik echt heel erg tevreden en kan het dus iedereen aanraden!


PPP behandeling
geschreven door Jeroen , 09-12-2010

Nog even over mijn behandeling in september. 16 september heb ik ook een reactie geplaatst. Toen was ik net behandeld.
3 weken later was alles genezen. En de puntjes waren weg. Ik ben dan ook zeer zeer tevreden met de behandeling van dokter van Gerwen.
Bij deze bedankt. Ik hoop dat hij persoonlijk alle reacties leest.

En ik zou iedereen die er mee rondloopt aan willen sporen niet te twijfelen en gewoon een afspraak te maken.
Voor die paar honderd euro is het zonde niet te doen. Mijn vriendin is er in ieder geval zeer content mee. Ze zei altijd dat het haar niet uitmaakte
maar ik merk aan de manier waarop ze hem nu aanraakt ( ten op zichte van toen ) smilies/tongue.gif dat dat wel degelijk het geval was.


te jong
geschreven door Anoniemwantikschaamme , 19-09-2010

Ik ben net 15 en ik heb ze ook.. ik wil ze weg hebben maar niemand in de wereld weet het serieus...
op welke leeftijd kan ik ze laten verwijderen? op een manier dat niemand erachter komt?
groetjes


PPP behandeling
geschreven door Jeroen , 16-09-2010

Heb me vanmorgen laten behandelen en valt allemaal reuze mee.
1 tip. Je krijgt van te voren een zalf die verdovend werkt. Mij hadden ze gezegd die 2 uur van te voren erop te smeren.
Dat had ik gedaan. Was me alleen niet verteld dat de gehele tube erop moest. Ik had alleen de rand van mijn eikel ingesmeerd en ik dacht klaar.
Daarom was de behandeling in het begin redelijk pijnlijk.
Vervolgens kreeg ik een injectie als extra verdoving. Daarna voelde ik helemaal niks meer.

Op dit moment dat ik de feedback geef raakt die verdoving uitgewerkt. Nu brand het nog een beetje. Maar pijnlijk kan ik het niet meer noemen.
Kan nu ook nog niet zien of het een succes was omdat er een grote rode korst op de rand zit. Die zou binnen 4 weken weg zijn. Dan verwacht ik er vanaf te zijn.

Al met al kan ik zeggen, dat het reuze meevalt als je die zalf voor de behandeling voor verdoving ALLES erop smeert.


Lekkerde gezicht voor vrouwen?????
geschreven door peter , 15-07-2010

Wat denk jezelf een lekkerde gezicht voor vrouwen hahaha! denk jezelf? En mensen moeten het zelf weten als ze het weg willen laten halen, Ik heb het ook gedaan en puur voor mezelf! en niet voor anderen, je wil toch ook een mooie piem hebben, en ja als je 300 euro teveel vind voor het weg laten halen, is jou probleem, maar reageer je frustratie niet af door mensen te zeggen dat ze slap zijn als ze het weg willen laten halen ja!!!!!!

succes een ieder, het is het echt waard! en laat je totaal niks wijs maken door deze gefrustreerde MARNIX......


...
geschreven door peter , 14-07-2010

Marnix.

wat een onzin!!!, mensen die er zelf mee zitten, en het weg halen moeten het zelf toch weten? waarom ben je dan slap??? Als je het zelf niet mooi vind mag je het toch weg laten halen, kijk als je de 300 euro teveel vind zeg dat dan! Maar reageer je niet af op mensen die ervoor kiezen wel met een mooie gladde piem door het leven te willen gaan, dan met zo wratte piemel!!! als jij....

Mensen gewoon doen, doet niet pijn, en met 2 weken ben je weer als nieuw! zonder pijn!!!!

grt
gladde piemel man!


"voor de vrouwen ook een lekkerde gezicht!, en je sexleven ook"
geschreven door Marnix , 08-07-2010

"voor de vrouwen ook een lekkerde gezicht!, en je sexleven ook"

Zelf heb ik ook PPP en gewoon een hele lekkere knappe vriendin. En me seks leven is fantastische! Ze vind het helemaal niet erg, het hoort er gewoon op. Klaar.
En als ze het niks vond boeiend? Wie zegt wat hoort en wat niet hoort? Mensen krijgen door porno films alleen een ideaal beeld toegeschreven. 'Wat is ideaal/wat is normaal?"

Wat zeker is dat PPP je seksleven helemaal niet in de weg zit. Wat een crap!
Men hoort verschillend te zijn.

Ik zou een operatie doen als ik het geheel zelf wou weghalen. Dus niks andere meningen en wat andere mensen ervan zeggen.
Als je nog nooit een andere lul had gezien, had je toch ook nooit zo'n operatie gedaan?
Als je het operatief weghaalt doe het dan voor jezelf en doe het niet omdat je bang bent te worden afgewezen of andere rare brabbels.
Persoonlijk denk ik dat als je het weg laat halen je een heel slap persoon bent. Je laat je leiden door wat anderen willen en wat de media je toeschrijft.


...
geschreven door a.rotterdam , 12-05-2010

I also just recently removed PPP in Bergen op Zoom. Actually I called for an appointment immediately the day after I found out there is this option. The removal itself was painful for me, but I think I didn't apply enough anaesthetic cream. However the whole procedure takes less than a minute, so in the moment one starts to think the pain is too much it's already over. Also the few hours after the intervention were quite intense. The healing process took exactly three weeks. Also this period is not very easy, as there is often blood coming from the wound a strange numb feeling is always kind of present. Also sex or masturbation is not really an option. It simply needs a lot of patience.
But then it's all gone. I'm very happy with the result and would do it immediately again. To me PPP was always very disturbing and even if other people didn't really notice, or where so kind to never mention it, every time one has sex some little paranoia to reveal it is in fact there. Now I'm simply incredibly happy it's gone. The doctors in Bergen op Zoom were really friendly and uncomplicated. Also the price is ok. I would have even paid far more just to have it gone. On the other hand if one doesn't have any problem with it and simply doesn't care, I also don't see the point in removing it. But I guess whoever reads this here indeed cares.
Good luck to everyone. With our without PPP.


succesvolle behandeling
geschreven door ben , 15-04-2010

Ook ik heb mij op 31 maart laten behandelen in Bergen op Zoom. Het resultaat is onvoorstelbaar! Werkelijk alles is weg na een lange periode tubben. Wat ben ik blij dat ik het gedaan heb en ben voor de volle 100% tevreden. Het is nu 2 weken geleden en bij mij is het al genezen al is het nog best een beetje gevoelig. Hier kan geen geld tegenop geloof me! De behandeling met creme werkt prima, eigenlijk is niets mij tegengevallen. Ook wordt je erg goed en serieus geholpen in de kliniek. Voor iedereen die twijfelt: doen! Succes!!


verdwenen
geschreven door J , 20-03-2010

beste mensen!

Beetje late terug reactie! heb 30-09-09 de behandeling in het lievensbergs ziekenhuis gedaan, En het is indd helemaal verdwenen niks meer te zien!!!!!
Dus mensen de 300 euro is het dan ook meer dan waard, voor de vrouwen ook een lekkerde gezicht!, en je sexleven ook
Succes een ieder, maar neem van mij aan, ga gewoon even naar Bergen op Zoom. oh ja, en als het eventueel niet weg is na 2 maanden, kan je gratis terug voor de rest mocht het niet in 1 keer weg zijn gegaan!! Maar vaak is het in 1 keer weg, bij mij ook!!!!!


TEVREDEN!!!
geschreven door Fanoniem :) , 19-03-2010

ik ben zeer tevreden met deze informatie, ik ga zelf GEEN PPP laten doen, als iedereen PPP laat doen en er zijn een aantal mensen die het niet doen, dan word iedereen die het niet doet gepest, haha grapje maar ben in iedergeval blij dat ik weet dat het niks raars is, ik zat al heel de tijd uren in bad of onder de douceh proberen het weg te krijgen

BEDANKT


PPP vanuit de oermens..
geschreven door Dennis , 01-03-2010

Ben net bij de dokter geweest, en die heeft het inderdaad bevestigt. Ben nu 31 en heb er al "last" van sinds mijn 12de ofzo. Last kun je het dus niet noemen want ik heb er geen last van.
Volgens mijn dokter zijn het de overblijfselen van de oertijd toen schijnbaar de mens een soort van weerhaken aan zijn eikel had.
Ik zou niet weten waarom ik het weg zou laten halen.

groeten,


PPP
geschreven door tjerrie , 28-02-2010

Hallo, ik heb zelf ook PPP maar ik heb er niet echt last van. Een vriend van me had het ook maar heeft het laten behandelen bij het lievensberg ziekenhuis. Het is niet helemaal weg gegaan maar wel een beetje. Hij is dus ook niet helemaal tevreden met het resultaat. Ik ga het niet weg laten halen want ik zit er helemaal niet mee.


Al 30 jaar
geschreven door Marc , 04-01-2010

Mensen, ben zelf 39 en heb voor het eerst gegoogled wat die zgn wratjes nu eigenlijk zijn? Heb ze al zo lang ik leef, maar heb er geen last van. enkel waneer je er me een droge vinger langs gaat of een handdoek kan het wat gevoelig zijn. Behandelen lijkt mij voor nu niet nodig maar ben blij te lezen dat het makkelijk weg te halen is. Vooral als je jong bent en hier en daar eens een meisje hebt kan het weghalen voor je vetrouwen wel goed zijn denk ik. Zelf heb ik nooit een meisje er iets over horen zeggen.... Dus alles werkt prima.


helemaal verdwenen
geschreven door ppp , 28-12-2009

beste mensen,

de laser techniek van het lievensberg ziekenhuis werkt echt! ben nu een maand na de behandling, en alles is verdwenen!!
Dus wie er last van heb! ik kan je de 300 euro die het kost zeker aanraden, want het werkt dus echt!''


pearly penile papules
geschreven door Anoniem , 27-10-2009

Beste mensen, Zoals op sommige sites word gezegd slijvliesbultjes/slijmvliesflapjes is wat het zijn.
Ter bevestiging afspraak met de huisarts en zij zei dat het vanzelf door de natuur aangemaakt word.
Hierbij de vraag hoe krijg je het? voor beantwoord.
Wat doet het? Het zijn een soort talgklieren zijn die vocht afscheiden zodat de corona (eikelrand) vochtig is.
Waarom de één wel en de andere niet? De natuur zal beseffen dat de eikelrand droog is en dan komen die kliertjes en de benodigde hoeveelheid.


ppp
geschreven door peterr , 30-09-2009

Beste mensen,

1 ding ppp kan je nergens mee laten verdwijnen! (huis tuin en keuken middelen wat je lees NIET DOEN!!!!)

Er is maar 1 oplossing en dat is even naar het lievensberg ziekenhuis gaan in bergen op zoom, daar verwijderen ze het met co2 laser techniek! heb het zelf van de week ook laten doen en ik had het al 8 jaar.

Je krijg 3 prikken in je piem of zoals ik heb gedaan even 2 uur doorvoor insmeren met emla creme te verkrijgen via je huisarts. dan is het pijnloos en voel je van de laser niks, in 5 minuten sta je weer buiten.
Zit nu in mij geneesing fase en over 3 wekenmoet je er ook niets meer van zien,

En fijn om te weten na de behandeling kom ppp (wrates) ook nooit meer terug, dus is de 300 euro wel waard.


Re: Michel
geschreven door Suri , 09-07-2009

Ik heb het dus ook sinds paar weken (zegt de dokter) maar toen was het een tijdje weg .. heel af en toe zag ik nog wat bultjes en had ik der ook geen last van ook niet tijdens de sex, maar nu sinds 2 dagen heb ik er ineens weer heel veel en begint het ook ineens te Jeuken !? Is dat normaal , volgensmij niet :S?

Gr. Suri


co2 behandeling
geschreven door michel , 29-06-2009

hallo allen,
voor degene die vragen hebben, ik heb me vorige week laten behandelen en zit nu in mijn genezingsfase. ik ben er achteraf heel blij mee dat ik het heb laten doen (na een twijfelperiode van 10 jaar!!). het eindresultaat weet ik nog niet, maar heb goede hoop!
Gr. Michel


Reactie op je vraag
geschreven door Suri , 19-06-2009

1 - Is niet bekend ; ik ben dan niet besneden maar je kan het krijgen of niet
2 - Je kan het op je 10e al krijgen of later , ik ben 17 en heb het zojuist van me dokter gehoord dat ik het heb
3 - Zijn gewoon slijmvlies bultjes je hebt ze misschien al een beetje onder je eikel had ik in het begin ook maar ik heb er nu dus meer en het is algemeen NIET BEKEND hoe je het kan krijgen
4 - Hoe je het schoonmaakt je penis heeft er niks mee te maken. Maar doe het niet met zeep met je vingers erover heen tijdens het douchen is al genoeg
5 - Je zou het later in de toekomst kunnen krijgen maar dat hoeft niet , krijg je het zou ik het laten weglaseren als je der veel mee gaat zitten want ik wil het ook doen maar de kosten lopen op rond de 500e , maar ik ga me ouders het ook niet vertellen schaam me dood! Moet ff nagaan of je het ook vergoed krijgt van je verzekering !

Groetjes , Suri


parelketting
geschreven door atjelie , 30-05-2009

Geachte heer/mevrouw, Ik heb over deze gewoonte op school laatst een video van gezien en ik vondt het walgelijk. Ik ben zelf 19 jaar maar er blijven zo veel vraagtekens bijliggen waardoor ik nou koppijn van krijg. Hierover mijn vragen:
1. Kan je een parelketting krijgen als je besneden bent?
2. Op welke leeftijd komt het het meeste voor?
3. Door wat kan je een parelketting krijgen?
4. Wat bedoelen ze ermee dat hygiëne er niks ermee te maken heeft?
5. Ik ben nou 19 jaar en ik zie bij de mijne nog niks in ieder geval zou ik dat dan ook later in de toekomst ook kunnen krijgen?
Alvast bedankt voor jullie reactie
Met vriendelijke groeten, Atjelie