Parapsoriasis

Hierbij ontstaan er lichtrode scherp begrensde plekken vooral op armen en romp, met heel lichte schilfering. In de plekken is er een hele fijne rimpeling van de huid. Er is meestal geen of weinig jeuk.

De term Parapsoriasis omvat een groep ongewone huidaandoeningen, die zich kenmerkt door ontstoken maculopapulaire geschubde uitbarstingen. Deze aandoeningen zijn bestand tegen conventionele behandeling. De uitbarstingen zijn zowel psoriatisch als lichenoid in verschijning, maar de aandoening verschilt wel degelijk van psoriasis, lichen planus, of andere erkende huidaandoeningen. Parapsoriasis kent twee verschillende subgroepen: Pityriasis Lichenoides en parapsoriasis en plaques (kleine en grote-plaque).

(Para)psoriasis en intimiteit

{mosmodule module=psvidmediaplanet}

Maureen Du Toit interviewt patiënte Iftin over hoe zij intimiteit ervaart met haar huidaandoening psoriasis. Daarnaast geeft Dr Wim De Kort advies over hoe je met intimiteit om kunt gaan wanneer je psoriasis hebt.


Afdrukken  

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

arapsoriasis
geschreven door degryse caitlynn , 11-09-2014

Hallo, ik heb al 5jaar last van deze aandoening nu heb ik eindelijk iets die helpt!!
(moet ze wel blijven nemen) ik kreeg van derma mino 50 pilletjes(voor 1 maand) en een zelfgemaakte cortizonezalf na 3weken had ik bijna geen vlekjes meer ik voelde me fantastish!! nu was er na 2weken stop terug een grote opwakkering van de vlekjes ben nu opmieuw begonnen maar die pilletjes helpen me echt goed ik smeer me elke avond 1x in met de zalf em een half uurtje voor het slapen neem ik het pilletje en mij helpt het als ik voor de rest van me leven elke dag 1 pilletje moet nemen so be it mij helpt het!! mss eens na vragen bij u dermatoloog en kijken of hij of zij je op de zelfste manier kan helpen

alvast veel succes en laat de moet niet zakken het is weg te krijgen eens de juiste medicatie gevonden is xoxo caitlynn


parapsoriasis en plaque
geschreven door Jaap , 10-11-2010

Ik loop er een jaar of 10 mee rond. Op zich heb geen prettige ervaring omdat mijn huid vooral in de winter pijnlijk (branderig) aanvoelt. Daarbij heb ik doordat de plekken in mijn dij aanwezig zijn veel moeite met spijkerbroeken; die zijn niet of nauwelijks te verdragen.
Ik ga de komende tijd op zoek naar alternatieve geneeswijzen om na te gaan of er verlichting of behandeling mogelijk is. Zelf ben ik van mening dat zalfjes en smeren wel wat verlichting bieden, maar geen genezing. Die zal toch vooral van binnenuit moeten komen.
Over een paar maandjes meld ik mijn ervaringen.

Gr,

Jaap


parapsoriasis en plaque
geschreven door Arlette , 20-10-2009

Ik heb reeds 30 jaar parapsoriasis en plaque en had graag van andere patiënten hun wedervaren vernomen.
Arlette