Perlèche (mondhoekragaden)

Er zijn, soms pijnlijke, kloofjes aan de mondhoeken. Ze ontstaan vooral door plooivorming ter plaatse. Hierdoor blijven de mondhoeken vochtig, wat irritatie van de huid in de mondhoeken veroorzaakt. Er ontstaan kloven die dan besmet worden met schimmels en bacteriën.Het komt nogal eens voor bij dragers van volledige tandprotheses, aangezien het bot van het kaakbeen (dat de vroegere tanden vasthield) met de tijd verdwijnt, en de patiënt steeds dieper kan bijten. Het verhogen van de tandprothese is dan het aangewezen middel. Ook kan met rimpelfillers de plooi de mondhoek weggewerkt worden.


Afdrukken  

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

perleche
geschreven door m. vlot , 09-09-2010

Ik loop nu al twee jaar met ontstoken mondhoeken. van alles gehad via huisarts en dermatoloog. Het enige dat een beetje helpt is Elocon zalf mometasonfuroaat 0,1% m/m (wat ik eigenlijk voor iets anders heb gekregen). Maar, wanneer ik denk dat het weg is, komt het onmiddellijk weer terug.
Word er zeer moedeloos van, heb ook nog een balie-functie.
Kan ik niet iets innemen, waardoor het voor altijd weg blijft? Of moet ik misschien mondwater gebruiken?
p.s. Ben verder goed gezond, wel gevoelig voor eczeem (ogen), heb kleine voorlopertjes van huidkanker op neus en heb mijn eigen tanden.
Ben 57 jaar en vrouw.

graag uw mening/advies