Prurigo capitis

Er zijn kleine jeukende bultjes verspreid op het hoofd. Na krabben gaan ze kapot. Zo kunnen er soms langdurig kleine wondjes blijven bestaan.

Lees meer over Prurigo (nodularis)

 


Afdrukken  

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

jeuk+butjes op hoofduid
geschreven door LenieSlootmaker , 03-02-2015

Even voor de Kerst, kreeg ik jeuk op mijn hoofd en bultjes. Ook in mijn hals en oren.. Van de huisarts Locoid en Ketoconazol gekregen.
Het helpt niet! Is er nog iets anders wat ik kan gebruiken en wat wel helpt? Vast bedankt voor uw advies!


Jeukende bultjes op hoofdhuid
geschreven door Lindsey , 01-12-2013

Hallo,
Ik heb nu al bijna 2 maanden last van een bultjes die jeuken op mijn hoofdhuid.
Ik heb al een aantal keer naar de dokter geweest en krijg vanalles mee naar huis. Crèmes lotions etc. Nog niets helpt dus ben ik zelf wat gaan speuren.
Hopelijk weet u hier iets meer over of er meer mensen hiermee rondlopen? Gaat het wel over? Of wat voor medicijn heb ik nodig zodat het weg gaat?
Mvg Lindsey


Bulten hoofdhuid (ontstoken bovenkant haarzakjes)
geschreven door Samira , 10-01-2013

Heb enuge tijd last van mn hoofdhuid maar ook gezicht en lichaam. Krijg erg veel jeuk en dan blijken het bulten te zijn, vergelijkbaar mer galbulten. Gebruik er al chloorhexidine voor maar dat stopt de jeuk idd en na een paar dagen verdwijnr sreeds meer. Maar toch blijft het terugkomen!! Heb er ontzettend last van en heegt nu ook invloed op mn slaap (de jeuk) help?!!! Dermatoloog zegt dat het follicilitus is maar wil er vanaf. HELP!


jeuk
geschreven door Kris , 23-08-2012

beste dokter, ik heb sinds gister jeuk op mijn hoofd telkens op dezelfde plek.
gisteravond ging ik kijken naar de plek en hij was rood, wat is dit?


jeukende en pijnlijke hoofdhuid
geschreven door m.berger , 18-12-2011

geachte dokter ben een vrouw van bijna 35 jaar, heb sinds 3 jaar last van ontstekingen op me hoofdhuid. Die gaan gepaard met hevige jeuk , en paar dagen later korsten. Ik voel meteen als het weer gaat opspelen want dan gaat het heel erg jeuken oo me hoofd, ook me klieren gaan dan allemaal opzetten langs me oren onder me kin, heb dan ook echt hoofdpijn, heb al verschillende schampoos en lotions van de dokter gekregen maar niks helpt, ja paar dagen en da begint het weer opnieuw.Word er echt overspannen van. Ben ook bij dermatoloog geweest ook die schreef schampoo en een acne lotion voor...zonder resultaat. heb op t.v gezien , een meisje had dit ook en daar heeft een artst met een wattenstaafje een puistje open gemaakt, en die laten onderzoeken of een bacterie de schuldige is, zou dit bij mij ook het geval kunne zijn? ben radeloos ..... hoop snel op een antwoord met vriendelijke groet m. berger