Syringomen

Vooral vaak voorkomend op de onderoogleden. Er zijn kleine (1mm) huidkleurige soms wat wit glazige tumortjes. Komen vaak met meerdere tegelijk (5-10). Het zijn goedaardige tumortjes uitgaande van zweetkliertjes in de huid. Geven behoudens cosmetisch geen klachten. Kunnen eventueel behandeld worden met CO2 laser. Foto’s van syringomen

Afdrukken  

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

glazige bultjes/puntjes na CO2 laserbehandeling
geschreven door R. de Groot , 30-08-2014

Ik kreeg juist de bultjes na de CO2 laserbehandeling. Ben gelaserd om een totaal andere reden nu ruim 1,5 jaar geleden. Daarna kwamen de bultjes in grote getale en deze nemen alleen maar toe over het gehele gezicht. Metronidazol en antibitocia hebben niets geholpen.


syringomen
geschreven door anoniem , 22-02-2014

Is het mogelijk om ze te laten verwijderen op je penis?


syringomen
geschreven door Ronald Frank , 19-07-2012

syringomen kunnen uitstekend behandeld worden met de CO2-laser. Wij behandelen dat door de plekjes zelf te weg te laseren en daarna een gefractioneerde behandeling daarover heen te doen in dezelfde sessie. Over het algemeen wordt dat heel mooi in één behandeling. Deze behandeling is alleen geschikt voor lichtere huidtypes (1-3). Hoewel in theorie CO2 laser littekens kan geven heb ik dat gelukkig nog nooit meegemaakt. Wel kunnen er weer nieuwe syringomen ontstaan in het behandelde gebied, maar het blijft meestal jaren mooi.


co2 behandeling- resultaten?
geschreven door miranda , 08-07-2012

Mandy,
ik zit in dezelfde situatie: ook via het Snip enkele behandelingen gehad dmv elektrcoagulatie, maar de plekjes op mijn wang zijn alleen maar lelijker geworden.
En terwijl in eerste instantie een behandeling via co2 was aangeraden, is deze nu afgeraden....... Ik overweeg ook om desnoods via een privekliniek dit te laten uitvoeren, maar ben ook op zoek naar ervaringen en resultaten.
heb jij ondertussen wat laten doen?


Syringomen
geschreven door Mandy , 26-04-2012

Ik ben onder behandeling bij het SNIP (van het AMC) te Amsterdam. Ik heb nu enkele behandelingen gehad elektrocoagulatie. Tot nu toe ben ik hier niet echt heel tevreden over, met name de plekjes op mijn wang blijven erg zichtbaar. Mij is een behandeling met de CO2 laser afgeraden, maar ik overweeg dit nu toch te laten doen.
Is er iemand die recentelijk deze CO2 laser behandeling heeft gehad? wat ia het resultaat?


...
geschreven door shopalicious , 26-01-2012

Hoeveel behandelingen zijn er nodig voor een goed resultaat?
Ben gister bij de huidtherapeut geweest en die vertelde mij 3 tot 5 behandelingen (met een maand tussenstop), dat zou betekenen dat ik voor de zomer niet klaar ben.
İemand ervaringen?


last van syringomen
geschreven door Hellen , 28-08-2010

Ik twijfel of ik laat wegbranden met electrocogulatie of weg laat laseren. Omdat ik een getinte huid heb is er een grotere kans op kleurverschil na de behandeling met CO2 laser. Caroline welke laser methode heb jij gehad? ik twijfel ook over welke dermatholoog of kliniek ik woon zelf in Zuid- holland.

Syringomen blijven bij de meeste mensen altijd weer groeien, je moet het dus zoals met grijze haren weer bij laten werken. Om de 2 jaar ofzo wegbranden leek mij een optie. Ik heb het 3 jaar geleden laten doen en liep een weekje met korstjes ze waren wel minder zichtbaar ze waren platter geworden maar sommige zijn wel weer gaan groeien en zijn net een kleine witte puntjes. Dus nu zoek ik een oplossing met het beste resultaat en de minste kans op kleurverschil en/ of littekenweefsel.

ADVIES/ TIPS ZIJN VAN HARTE WELKOM!

Ik snap de frustratie! echt vervelend dit!


Syringomen
geschreven door Pitty van Verseveld , 15-03-2010

Hallo, Ook ik heb er last van. Jaren geleden weglaten snijden door een plastisch chrirg. Nadeel hiervan is dat je met een liteken loopt. Daarna nog eens laten laseren. Dit had niet het gewenste resultaat. Nu heb ik het laten wegbranden.


syringomen
geschreven door Esther , 23-02-2010

Hallo!!!!

Ben vorige week naar de dermatoloog geweest, heb zoveel "witte pukkeltjes" rond mijn ogen zitten dat het echt opvalt en gewoon niet mooi is. De dermatoloog heeft een biopsie gedaan en nu moet ik 3 Maart terug komen. Waar kan ik foto's vinden van na zo'n behandeling met de laser???? Alvast bedankt!!!

Groetjes Esther.


laser syringomen
geschreven door Dr. HJL van Gerwen , 06-04-2009

Voor de nederlanders: ook op de poli dermatologie in Bergen op Zoom worden syringomen met de CO2-Laser behandeld. Het geeft vaak zeer goede cosmetische resultaten.
De korstjes na de behandeling zijn meestal binnen 1 a 2 weken weer hersteld.


Laserbehandeling
geschreven door Caroline , 06-04-2009

Ik heb 2 jaar geleden de syringomen onder en op mijn oogleden laten weglaseren. Ik had er echt heel wat. Je loopt na de behandeling inderdaad wel even met korstjes onder je ogen, maar het resultaat is echt goed. Je ziet er niets meer van. De laserbehandeling op zich valt ook goed mee. Kleine pijnscheutjes, maar die zijn echt zo kort van duur dat het echt heel goed meevalt. Een aanrader voor iedereen. Ik heb de mijne laten weglaseren in het UZ Leuven. Mijn dermatoloog had me doorgestuurd.


Syringnomen
geschreven door Liene , 26-01-2009

Ik ben behandeld, al verschillende malen, met de laser. Bij mij helpt het niet en komen ze steeds terug. Hoop dat het bij jou wat beter gaat. Ik heb ze boven mijn oog, neus en onder het oog.
Het is pijnlijk als je niet verdoofd wordt en je loopt ca. 2 weken met korstjes erop, dus let op wanneer je het laat doen.


Syringomen
geschreven door leila , 24-01-2009

Ik heb deze aandoening nu al een paar jaar en binnenkort ga ik een laserbehandeling doen en hoop dat het helemaal verdwijnt.
Want het is niet zo leuk om naar te kijken het zit echt op de onderoogleden.
Hoop dat het een goede resultaat boekt.