Viraal exantheem

Vele virussen kunnen huidreacties veroorzaken. Meestal is er sprake rode vlekjes over het hele lichaam, die soms samenvloeien tot grotere vlekken. Komt vaak bij kinderen voor, maar soms ook bij (jong) volwassenen.


Afdrukken  

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

rode vlekken op buik
geschreven door Elien , 19-06-2011

ik ben een meisje van 13 jaar en ik heb al een paar maand rode vlekken op men buik en ik maak me zorgen wat het zou kunnen zijn en wat ik er tegen kan doen? kunnen jullie me helpen?
groetjes


niet ziek, geen koorts
geschreven door lenie v. thiel , 06-05-2010

zoon 45 jaar pijn in hak en eigzins pijn in knie oedemateuze onderbeen en bovenvoet vuurrode kleur lijkt op trombose [trombose uitgesloten] en een klein donker blauw plekje op scheenbeen, artsen geen directe diagnose, dermatoloog bloed geprikt bloed was goed verstopte neus lange tijd en lijkt op een virus.
waaar kan dit op duiden.


rode vlekken
geschreven door peter , 22-06-2009

ik heb sinds een paar weken last rode vlekken op men huid van 0.5 tot 1,5 cm groot het jeukt en irriteerd niet , de ene dag is zijn ze wat donkerder dan de andere dag ze blijven zitten op de zelfde plek en verspreiden zich over mijn borst en zitten nu ook op men schouders en bovenrug. ik vrees zelf dat het door de warmte komt werk zelf namelijk in een pizzeria voor een oven en ga volgende week op vakantie naar een warm land wil graag hier reacties op.