Balanitis

Doordat de voorhuid over de eikel ligt kan het gevoelige slijmvlies van de eikel gemakkelijk geïrriteerd raken. Er treedt dan een roodheid van de eikel op, soms met rode puntjes. Wordt vaak als schimmel gediagnosticeerd, maar meestal is het een vorm van irritatief eczeem. Dan is het ook niet besmettelijk. Later kunnen bacterien en/of schimmels (candida) de zaak wel verergeren. Dan is het wel besmettelijk.

Behandeling is vaak eenvoudig met een corticosteroid crème eventueel in combinatie met een lokaal antibioticum of, bij candida, een antischimmelcreme. De klachten kunnen echter makkelijk terugkomen.

Bij lang bestaande klachten moet ook aan de mogelijkheid gedacht worden van een balanitis plasmocellularis van Zoon.


Klik hier voor foto's candida balanitis 

Meer foto's

 

{mosmodule module=Dermatoloog nodig?}

 

 


Afdrukken  

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

leefomgeving
geschreven door maarten , 30-05-2017

voor mensen die radeloos zijn; laat je leeft-/werkomgeving op schimmels controleren (zoals sick building dyndrome). nigella sativa kan ook helpen.


eczeem eikel
geschreven door angelo , 25-05-2017

Ik heb al bijna 3 jaar last van eczeem op de eikel. Als ik hormoonzalf smeer komen de plekjes vanzelf weer terug. Ik ben radeloos! smilies/cry.gif Iemand tips?


uitslag op penis
geschreven door bram , 15-05-2017

sinds vandaag merk ik dat ik plotseling rode vlekjes heb op mijn eikel, er zaten vorige week al twee vlekjes , maar nu zijn het er veel meer aan een helft, ik ben besneden , ik weet niet wat het is, hopelijk geen soa of huidziekte, want ik heb al problemen genoeg, met onder andere chronische leukemie, maar ik vraag me af of die plekjes misschien zoals ik hier gelezen heb eczeem kunnen zijn, in elk geval ga ik het vragen aan mijn moeder en naar de huidarts, want ik ben ongerust, en kan het zijn misschien van het schuren tegen mijn onderbroek of van het wassen met douchegel?


Rode vlekken op eikel
geschreven door Joop , 22-04-2017

Erik Jan, bedankt voor de tip. 45 jaar van alles geprobeerd, doktoren van Nederland, Costa Rica en Thailand kwamen altijd weer met zalfjes. Niets hielp, en nu, dank zij jouw luminieus idee, heb ik weer een schone, mooie eikel. Nogmaals THANKS!!!


Balanitis
geschreven door John , 22-05-2016

Sinds 2 weken heb ik een brandende gevoel tijdens plassen. Een scherpe pijn. Ik besteedde er de eerste week geen aandacht aan en dacht dat het wel over zou gaan. Ik gibg het daarna wat beter bekijken. Ik ben niet besneden. De voorhuid is vuurrood. Ik wilde de voorhuid naar achteren, over de eikel trekken maar dat lukte opeens echt niet meer. Alsof de voorhuid in 1 week een stuk nauwer was geworden. Toch maar doorgezet en na zo'n 10 minuten eindelijk de eikel vrij. Vuurrood ook met donkerblauwe plekken. Mijn vrouw raadde me antibacteriële zeep te gebruiken maar dat was geen goed idee. Het werd er erger van. Vandaag intiem-gel gekocht omdat die blijkbaar de roodheid bestrijdt, de bacteriën en een goede pH waarde heeft voor intieme delen.

Heb dat nooit eerder gehad en ook nooit eerder zo'n gel gebruikt. Weet niet eens of het op de plek moet blijven zitten om z'n werk te doen of dat ik het weer moet afspoelen. Hou me voor goede tips aanbevolen. Snap ook niet waarom de voorhuid niet simpel even over de voorhuid kan worden geschoven. Dat is nieuw voor me. Ben 64 jaar.


Ik heb de oplossing
geschreven door Erik jan , 25-09-2015

Maar echt, lees dit goed!
Alles geprobeerd! Van azijn (ja echt) tot tandpasta, zalfjes, creme en betadine zalf. Deze laatste werkt goed op de korte termijn maar daarna komt het snel terug.
Goed nu de oplossing, URINE! Ik zal t uitleggen, ik merkte dat de uitslag minder werd als ik gepijpt was (pikant), dus begon ik af en toe spuug op mn eikel te smeren. Dit werkte zowaar alleen had ik het idee dat er soms wat koffie, tandpasta en pindakaas doorheen zat smilies/wink.gif
Ook merkte ik dat het puntje van mn eikel helemaal ongeschonden bleef.. (door de druppels urine dacht ik) Toen legde ik de link tussen lichaamseigen stoffen en de werking daarvan. Ik ben onbesneden en dat is volgens mij ook bij wie dit het meeste voorkomt, dus wat deed ik: mijn voorhuid even dichtknijpen waardoor bij het plassen de urine even goed langs mijn eikel stroomde (de voorhuid blies zich dus even op als een waterballonnetje). Dit deed ik 2 of 3 keer en ik zag wonderbaarlijk direct verschil. Tijdens het douchen (niet afspoelen daarna) of gewoon bij het staand/zittend plassen en niet afdrogen.
Ik was er na 3 dagen HELEMAAL vanaf en sindsdien niet meer terug gekomen, doe het nog af en toe voor de zekerheid. Eikel stinkt niet meer, veeel minder smegma.. Wat een uitvinding, ECHT WAAR, probeer het!!! Je bedankt me later!
Groet!


roodheid en drogehuid
geschreven door anoniem1234 , 23-04-2015

Hoi,

Heb het zelfde probleem, paar weken geleden is dit probleem komen opdoen. En dacht meteen aan een soa, ben gaan rond zoeken op internet bleek dat het een schimmel kon zijn. Ik een afspraak gemaakt bij de huisartsen post, die vertelde dat het wel eens zo kon zijn... Nja aan kon zijn had ik niks. Dus meneer schreef mij ketoconazol voor. Heb dat destijds iets langer als een week gesmeerd en mijn roodhuis en drogehuid was weg. 2 maal dagelijks.
Nu komt het heel soms nog eens terug, en zeker na dat er lange wrijving is geweest.
Ook vertelde de arts omdat ik als kind zijnde eczeem heb gehad, dat ik gevoelig ben voor zulke huid irritaties. nu ik het soms nog heb smeer ik meteen ketoconazol erop en trekt het weg, het is overigens een creme tegen schimmels, maar het is kennelijk geen schimmel. Maar zolang het helpt! Ben ik zeker niet bang het te gebruiken.


Balanitis
geschreven door Cor , 27-12-2014

Hallo allemaal,

sinds een paar dagen heb ik jeuk aan mijn eikel en kwam ik erachter dat ik alle symptomen van balanitis bevat.. Het doet zeer met plassen en mijn voorhuid is zo pijnlijk dat het bijna onmogelijk is om de smegma goed te verwijderen.

Morgen is het zondag dus kan ik niet naar de huisarts.. Zijn er tips of oplossingen voor mijn probleem?

Bij voorbaat dank!


Gentiaan violet
geschreven door Debbie , 14-11-2013

Je kan ook Gentiaan violet gebruiken. Dit is schimmel dodend, en je hoeft maar 1x per dag te behandelen. Na 3 tot 4 dagen is de schimmel weg. Je partner kan dit ook gebruiken door het met een wattenstaafje aan te brengen. Gentiaan violet is oa te koop bij Eurolac.net


Lichte mogelijkheid?
geschreven door GeenIdee , 03-04-2013

Hey allemaal,

Ik heb nu al een dag of 3-4 een rode en lichtelijk onegale huid op mijn eikel, het jeukt af en toe lichtelijk maar is verder wel prima te doen.
Het is bij lange na niet zo erg als de gevallen die ik hier lees, maar ik maak me toch wel lichtelijk zorgen.
Wat betreft sexuele gemeenschap; dat heb ik in de laatste 3-4 dagen niet echt meegemaakt, het is juist ná de laatste keer (zo'n 5 dagen geleden) dat het begon.
Ik ben hier erg onzeker over en wil graag wat advies.

Mvg,


Penis Fauna en gevoelige eikel.
geschreven door Marc , 25-01-2013

Sinds ik gestopt ben met zeep te wassen.

En daarna in te spuiten met een beetje melkzuur (Molkosan) is mijn penis altijd lekker schoon.

Stink niet meer en voelt goed aan.

Mensen die een te gevoelige eikel hebben, kunnen dit oplossen door de penis met sterke zwarte thee te deppen en te laten drogen.

Geeft een lekker stevig gevoel aan je penis.

Succes iedereen.

Marc.


Pijnlijk
geschreven door Simon , 04-10-2012

Hallo allemaal,

Voor het eerst dat ik zie dat veel meer mannen hier last van hebben. Erg vervelend want eerlijk is eerlijk. Het is gewoon klote. Ik loop er al zo`n 10 jaar mee. Als effect kreeg ik ook altijd last van bovenbeen. Gewoon omdat je je gaat verhouden om geen pijn te voelen. Huisartsen nemen het niet serieus en dit maakt het nog vervelender. Uiteindelijk toch door verwezen naar een specialist en toen kreeg ik na veel zalfjes te hebben geprobeerd. elocon wateremul zalf 1mg. Hiermee is het over gegaan. Na een periode van dik 2 jaar geen last te hebben gehad begint het nu weer wat te komen. Ik smeer het nu weer dagelijks op. 1x per dag een beetje en ik merk dat het alweer beter gaat. Wie weet helpt dit ook voor jullie. Wat tips op een rijtje.

- Blijf rustig, het gaat echt een keer over.
- Niet wassen met shampoo, douchegel of zeep. Hier wordt het erger van. ALLEEN WATER.
- Je hebt geen soa. Ik weet dat veel mannen hier bang voor zijn.
- Trek je niks aan van de mening van de huisarts, jij weet toch dat je last hebt.
- Heb een positieve kijk op het leven. Ontwikkel jezelf.

Succes en sterkte er mee. allemaal.


Glanspenis
geschreven door Bas , 01-06-2012

Ik had ook last van rode uitslag op de rand van mijn penis, dematoloog in het ziekenhuis keek en zei droog; ziet er rustig uit!! Met ander woorden ik kan er niets aan doen, veel soorten zalven geprobeerd niets hielp, ik ben gaan experimenter met kruiden en ik heb het gevonden na 2 dagen was ik er vanaf en nu is er niets meer te zien. Het recep is gewoon een plantje wat bij iedereen in de tuin kan staan of bij je voor de deur. Het het Stinkende gouwe en word al veel geroemd om zijn kwaliteiten voor huidproblemen. Het is een planje waar als je de stengels afbreek een Geel Sap uitkomt(kiik uit voor je kleding het gaat er niet meer uit) dat gele sap dep je op de uitslag 2x maal daags s'morgens en s'avonds. Met een beetje water wassen dan de het verse sap erop. In het begin kan het een beetje prikken, goed je handen wassen na het erop smeeren en uit kijken voor je ogen met het sap want het kan bijten. Ook kan je de thee drinken voor ander huidproblemen het is erg bitterethee. De Latijnse naam is
Chelidonium majus. Probeer afbeeldingen te vinden op het net succes.
Sorry voor de spelfouten apple correctie!!


SOA herkenning
geschreven door Gerard , 01-05-2012

Lees verder voor de volgende onderwerpen:
Rode vlekjes op de eikel: http://gezondheid-voeding.todi...-5341.html
Herkennen van een SOA: http://gezondheid-voeding.todi...-5418.html


Vermoeden
geschreven door Lee18 , 21-04-2012

Ik heb een vermoeden dat ik dit ook heb, een paar dagen nadat ik onveilige sex heb gehad met iemand kwam ik er een paar dagen erna achter dat ik jeuk kreeg en rode plekjes. eerst over me hele penis en balzak maar nu vooral op de eikel en onderhuid. Ook komt er veel vocht uit wat ik elke keer probeer shoon te maken met wat papier maar dat is echt zo weer terug.
Wat kan ik het best doen met dit?


Dit hielp bij mij!
geschreven door Johan , 04-04-2012

Na jaren met problemen en een zoektocht via huisarts en specialisten kwam ik een gepensioneerd huidarts op het spoor.
Zijn advies was simpel, zonder risico, betaalbare drogisterij producten en, in mijn geval, erg effectief en voor 99% opgelost.

Stap 1; 7 dagen Lamisil creme, bekend als middel tegen voetschimmel, maar ook huidschimmelskunnen worden bestreden.
Al na twee dagen was de jeuk verdwenen en herstelde de huid langzaam. Geen gevoelige plekjes meer wel een ietwat droge huid die ook wat rimpelig aanvoelde.
Stap 2; preventief gebruik van dun laagje Uierzalf. Eerst een week lang dagelijks, daarna 1x per twee dagen. Nu nog 1x per week voor het slapen gaan. Langzaam (geduld hebben) herstelde de huid, nam de roodheid af en nam ook de rimpeligheid af. Soms nog wat kleine droge schilfertjes. Licht insmeren helpt dan.

Aandachtspunten;
* bespreek het met je bedpartner, als hij/zij het weet kun je samen "voorzichtiger" zijn. Een schimmel oplopen kan iedereen overkomen.
* gebruik een condoom als je nog niet helemaal zeker bent, forceer niet. De seks is dan niet fijn en de volgende keer wordt het alleen maar erger.
* zorg bij seksueel contact dat je voldoende glijmiddel gebruikt en de herstellende huid niet overbelast raakt door schuren.
* de fase dat je vrouwelijke bedpartner menstrueert kun je als "hersteltijd" gebruiken, geef de huid een weekje rust ;-))
* na een bad of douche met zeep/badschuim kan het verstandig zijn de huid wat extra ondersteuning te geven met Uierzalf om uitdroging te voorkomen. Gebruik bij het nemen van een bad bij voorkeur een natuurlijke badolie.

Ten slotte: bij mij heeft het geholpen, de huid is wel een beetje beschadigd door een aantal jaren klachten en wat roder van kleur dan vroeger. Na de seks is dat ook meer dan jaren terug, dat komt door de doorbloeding vd huid. Ik hou dat in de gaten en als ik twijfel gebruik ik een keer extra vd creme. Door het bespreekbaar te maken heeft mijn vriendin er aandacht voor en genieten we beide weer als vanouds, en (helemaal eerlijk) misschien zelfs wel veel meer.

Let op; Gebruik geen Lamicil Once! Tip: de middelen koop je bij de Kruidvat, Etos of Trekpleister totaal zo'n € 12,-


oplossing voor rode vlekjes op eikel
geschreven door Jeffrey , 22-02-2012

Hey hey.

Misschien kan ik jullie wel helpen, ik heb namelijk hetzelfde probleem, na geslachtsgemeenschap met mijn vriendin was er niets te zien, maar na een dag had ik ineens jeuk en dacht ga eens kijken en toen zag ik allemaal rode vlekjes op mijn eikel zitten. Ik heb alles afgezocht op internet en bij alles kwam ik ook uit en met vergelijkingen met fotos dat ik een schimmelinfectie had, dit is dus vrij normaal als je het onvelig doet of van bepaalde zeep. Nu heb ik waarschijnlijk de oplossing gevonden en vandaag voor de eerste keer geprobeerd.

Namlijk natuurazijn.

De plekjes zitten er nu al 4 dagen en hoop dat ze nu weg gaan, ik heb namelijk een longdrinkglas gevult met een bodempje natuurazijn, daarna vullen met lauw water tot bijna boven aan, daarna de penis voor 30 sec erin en dan even goed afspoelen. Dit 2 maal daags doen, en dan zou het weg moeten gaan, de eikel wordt wel een beetje schraal hierdoor maar dat komt vanzelf weer goed. Ik zou zeggen probeer eens uit, ik laat jullie wel weten wat het is geworden.

gr Jeffrey


schimmelinfectie
geschreven door radir , 09-11-2011

eindelijk een pagina gevonden met gelijkgestemden
ik heb er al jaren last van
het komt en het gaat ervaar ik
en nu zit ik er al heel lang mee ...2 maand
normaal is het snel weg
met de juiste zalfjes
ik had een kwakzalver van een dokter waar ik jaren naar toe liep zonder succes
heel demotiverend ...die smeerde me echt alles aan .
ben naar andere arts gestapt ,huidarts ...vorige was arts in seksuele aandoeningen
deze huidarts shreef kuur voor ( 3 weken ) van 2 cremes afwisselend te gebruiken
eerst reinigen met kalium
dan murazyne en mycolog zalf gebruiken smorgens de ene creme aanbrengen savonds de andere creme
maximum 4 dagen lang deze creme mix
dan week murazyne zalf en cicaplast
ik merkte dat deze mix van cremes ( of één van de cremes ) agressief was en na een week had ik geen huid meer op de eikel
ppppfft periode van ongeloof ...eikel waar de huid af kwam ...dat het zover moest komen
tocg nog minder pijnlijk dan ik vreesde
na enkele weken nieuwe huid op de eikel
en is was gloednieuw
das nu 3 jaar geleden
maar heb het nu weeral
het komt en het gaat ...ik gebruik meteen mycolog zalf
dans is de jeuk ( die niet uit te houden is ) meteen weg en de roodheid
na enkele dagen alles mooi
maar na een week begint het weer op nieuw
komt steeds terug na een week


plekjes
geschreven door Onwetend , 07-11-2011

Ik denk dat ik ook een soort van schimmel heb opgelopen. Ik heb symptomen van een witte laag op mijn eikelrand. Gepaard met soms rode bultjes of witte bultjes over de gehele eikel.. Weet niet echt wat het is en ben toch een beetje angstig. Iemand miscchien hulp?


balanitis
geschreven door jos , 12-08-2011

besnijden helpt zoals er geschreven wordt, ik kreeg het advies de voorhuid niet te laten verwijderen maar deze omhoog getrokken te laten. het beste van twee werelden, klachten worden aanzienlijk minder, kan ermee leven


eindelijk er vanaf zonder besnijdenis
geschreven door Peter , 01-03-2011

Hallo allemaal, eindelijk ben ik er bijna vanaf, niets meer smeren betekent een beetje jeuk en roodheid, maar naar 5 weken begon het een stuk minder te worden. Uiteraard met extra hulp van natuurlijke middelen.
Geen jeuk en de normale kleur komt weer terug. Geduld brengt het resultaat


balanitis
geschreven door hans , 23-12-2010

Al een jaar of 10 problemen, eerst weinig, maar steeds heftiger in combinatie met lichen planus. De huisarts heeft me alle mogelijke zalfjes al laten proberen: begonnen met ketoconazolcreme, daarna sulconazolnitraatcreme, toen betamethasolcreme en als laatste triamcinolonacetonidecreme. Geen van alle cremes helpt, wel eerst even, maar na 2 weken helpt niets meer. Heb sinds vandaag een hevige uitbraak op mijn voorhuid. Ik stop er mee en ga vragen om een besnijdenis. Ik hoop dat dit het probleem tot het verleden doet behoren. Graag reacties.


Ziekte van zoon.
geschreven door Tibben. , 20-12-2010

Ik heb er 15 jaar mee geplaagd,en heb een besnijdenis laten uitvoeren,en nu heel gezonde huid!!!!!!!!!!!!!!!!!


Blijvende oplossing dmv bacteriele steun
geschreven door M , 12-12-2010

Candia probleem bij mannen en vrouwen

Het probleem met de diverse smeerseltjes is dat deze alleen tijdelijk werken maar niet de gezonde flora (en fauna) weer opbouwen. Ik zal daarom in dit stukje dan ook de totaal oplossing zetten.

In een gezonde toestand zijn zowel op de penis als in de vagina diverse bacterieen en schimmels aanwezig. Candida is eigenlijk ook altijd wel in enige mate aanwezig. In een gezonde vagina wordt de candida onder de duim gehouden door de Waterstofperoxide producerende Lactobacillus acidophilus bacterie. Waterstofperoxide is dus het ultime wapen tegen candida.

Om tot een blijvende oplossing te komen raad ik de volgende stappen aan:

1) Als eerste moet de huidige fauna omzeep geholpen worden. Spoel de penis met een 3% waterstof peroxide oplossing (voor EUR 1 bij Etos, je kan zeggen dat je het nodig hebt om bloedvlekken uit kleding te verwijderen smilies/tongue.gif) voor 'direct' resultaat (kan tussen 5 minuten en 1 dag duren. Dit is vermoedelijk afhankelijk van de dikte van de laag candida.)
2) als stap 1 na enkele herhalingen nog niet afdoende is kunnen andere manieren van reinigen worden toegepast: azijn, zout water en uiteindelijk een Dettol oplossing er is dan misschien sprake van andere bacterieen en of schimmels
3) opnieuw opbouwen van de fauna door toepassen van een probiotica (=een poeder met daarin levende bacterien, gebruik bijvoorbeeld Gy-na-tren of iets dat iig 'Lactobacillus acidophilus' bevat). Maak de penis hiervoor nat en bestrooi deze met een dun laagje poeder. Trek vervolgens de voorhuid er over heen en laat het geheel een dag zitten. Spoel daarna af met water.

Als na enige tijd de candida weer overheerst kan het zijn dat:
a) de candida ook op andere plaatsen aanwezig is, bijvoorbeeld op de balzak. De candida kan namelijk in een bruine veeg van de eikel naar de balzak groeien omdat als de penis naar beneden hangt, er altijd wat transpiratie vocht tussen de penis en de balzak zit. ?Hier gedijt de candia dan ook in. Spoel daarom in stap 1 niet alleen de penis, maar het hele gebied van bilspleet tot eikel.
b) als de candida evengoed weer terug komt kan het volgende aan de hand zijn: De candida zit mogelijk in de darmen. Deze groeit/overwoekert dan van de anus naar de penis. Slik hiervoor dan probiotica iig 'Lactobacillus acidophilus' bevat.
c) het kan zelfs nog een stap eerder beginnen; in de mond. Als je merkt dat je na zoet eten een dikke laag over je tanden krijgt in plaats van verzuring, dan raak ik aan te spoelen met 3% waterstofperoxide oplossing. Daarna gorgelen met probiotica oplossing en niet naspoelen. Smaakt niet bijster vies overigens.

De hier beschreven oplossing houdt zichzelf in stand. Probeer de flora dan ook niet 'om zeep' te helpen (misschien komt de uitdrukking daar wel vandaan?) met zeep en andere heftige goedjes.

Deze oplossing lijkt eigenlijk best wel op de 'meest ideale oplossing' die eerder werd genoemd. Even gemeeschap met een gezonde vagina doet ongeveer hetzelfde; een gezonde flora opbouwen. Spoel dan van te voren wel even met die 3% waterstofperoxide oplossing.

Succes en beterschap!


Probiotica
geschreven door M , 12-12-2010

Wij hebben wat geleerd dat wij graag met jullie willen delen:

De flora (eigenlijk ook fauna) op de penis en in de vagina moet zichzelf in stand kunnen houden. Hiervoor wordt normaal gesproken gebruik gemaakt van bacterien. Er zijn diverse onderzoeken te lezen op internet waarin staat dat er lactobacillus bacterieen zijn (de NAS string) die waterstofperoxide produceren (H2O2). Deze is zeer effectief tegen candida en in een normale flora in de vagina zijn deze bacterieen dan ook aanwezig.

Als suggestie kan ik aanbevelen:
stap 1: candida uitroeien door te spoelen met 3% waterstofperoxide oplossing voor direct resultaat
stap 2: als er nog steeds problemen zijn is het misschien geen candida. Je kunt dan misschien aan een dettol oplossing denken om alle bacterieen/schimmels uit te roeien. Eventueel kan je spoelen met azijn of (zeer) zout water om te ondersteunen
stap 3: weer een gezonde flora opbouwen door het poeder van een probioticum (bijvoorbeeld gy-na-tren) te strooien op de natte penis daarna de voorhuid eroverheen trekken en een dag laten zitten. Er zijn diverse probiotica die volstaan. Vaak zitten er meerdere bacterie soorten in, maar dat is wel goed.

Let erop dat candida niet alleen onder de rand van de eikel hoeft te zitten, het kan ook langs de penis naar de balzak groeien. Dit is te zien als een donkere veeg. Het beste is om bij stap 1 en of stap 2 alles te reinigen, van de bilspleet tot voren. Soms komt de candida ook vanuit de darmen. Bij steeds terugkerende klachten zonder geslachtsgemeenschap raad ik aan om probiotica te slikken met daarin weer de lactobacillus acidophilus of NAS. Misschien zit het probleem zelfs al helemaal voorin de spijsvertering; in de mond. Dit kan mogelijk te merken zijn door het verschijnsel dat na zoet eten er een dikke laag aanslag op de tanden komt en de mond niet bijster verzuurd. in dit geval kan ik aanraden de mond te spoelen met dezelfde 3% watersof peroxide oplossing (ca 1 minuut, gorgelen smaakt goor en voelt ellendig omdat er schuim in de keel ontstaat), daarna te gorgelen met de probiotica en deze vervolgens doorslikken. Niet meteen naspoelen met water. Zo kan je in 1 dag je mondflora opnieuw opbouwen. Vandaaruit zal het automatisch doorwerken naar de rest van de spijsvertering.

Bedenk dat smeerseltjes eigenlijk alleenmaar korte temijn oplossingen zijn, want candida is normaal gesproken ruimschoots aanwezig in en op het menselijk lichaam. Er moet een mechanisme zijn dat de candida onder de duim blijft houden. Dat zijn dus de diverse bacterieen. Na extreem wassen met zeep oid kan de gezonde flora 'om zeep' geholpen zijn (komt de uitdrukking daar misschien vandaan?).

Hoop dat dit voor jullie ook helpt


hoe verder
geschreven door Peter , 09-10-2010

Beste lezers en ervaringsdeskundigen,

Zijn er lezers bij die wel een positief antwoord hebben...ik heb al 4 maanden last van een rode eikel, met wit-vale vlekken. ik denk dat ik een candida heb opgelopen. Eerst ook pijn en erge jeuk gehad.de jeuk is nu wel enigzins weg...de roodheid blijft. Ik heb miconazol gebruikt, anti biotica kuur, oral pillen voor 10 dagen..gen echt resultaat, allen de eerste pijn en daarna de irritante jeuk was verdwenen. heeft iemand raad wat ik moet doen ?
mvg Peter


rode penis
geschreven door c , 13-06-2010

Mijn man heeft hier ook al geruime tijd last van ,roodheid ,jeuk ,eczeem.verschillende zalfjes gehad van de huisarts en dermatoloog .Bij toeval kwamen we er achter dat hydrocortison de oplossing is .Geen jeuk of eczeem meer en dat binnen 3 dagen .


balanitis
geschreven door geert , 05-04-2010

nu weet ik waar ik al enkele dagen mee zit .. ik probeerde al een zalfje 'Mysca' , dat verzcht de pijn ... soms denk ik dat het probleem is opgelost, dan weer duikt het opnieuw op. Ik ga naar de dokter om raad, hopelijk kan zij mij helpen.


De leukste oplossing!
geschreven door psike , 03-04-2010

Ik heb het ook een 6tal weken gehad, meer wassen, ontsmetten, zalfjes,... niet doen!!! Gewoon de eikel spoelen met water, droog laten. Helpt een beetje.
De ultieme oplossing was geslachtsgemeenschap. Ik denk dat de penis door de vagina goed gewassen word en dat er zo goeie bacteriën doorgegeven worden van de vrouw die hun werk doen in het bestrijden van de aandoening. Natuurlijk niet wassen na de geslachtsgemeenschap en pas 24u erna gewoon weer afspoelen; een geurtje is natuurlijk niet uitsluitbaar tijdens die 24u maar de aandoening is er wel helemaal mee verdwenen in een 10tal dagen.
Zeg nu zelf, bestaat er een leuker medicament?


Dieet en Tea Tree Oil
geschreven door Anoniem , 14-02-2010

Ik heb ook deze klachten gehad. Ik heb nog wel een beetje last van prikkelig gevoel en een heel klein beetje rood op het topje van de eikel, maar de rood/witte vlekken zijn weg.
De oorzaak ligt bij te veel antibiotica die ook gegeven werd om dit probleem te verhelpen omdat de huisarts dacht dat het een ontsteking was. Ik had toen enkel een licht rode eikel. Nog een oorzaak is stress. Ik heb het de laatste 6 maanden erg druk gehad en had soms het gevoel dat er geen einde aan al het werk kwam. 4 Bezoeken aan de huisarts en 2 aan de uruloog hebben geen resultaat gehad. Toen heb ik contact opgenomen met mijn natuurarts. Deze bevestigde mijn vermoeden van een banalitis candida. Ik eet nu sinds drie weken geen gist, suiker en champignonnen en leg 2 keer per daag een compress dat gedompeld werd in kokend water (half kopje) met 1 druppeltje Tea Tree olie. Ik wikkel het compress in met huishoudfolie en doe er een elastiekje rond (niet aanspannen). Na een uurtje doe ik het er weer af, want het mag niet te lang zitten. Dit alles heeft bij mij de rood/witte vlekken doen verdwijnen, maar enkel het topje aan de uitgang van de urinebuis is nog af en toe lichtjes rood. Tea Tree olie heeft een ontsmettende werking, maar gebruik het nooit puur!!!


Unicura Ultra
geschreven door Ook anoniem , 18-10-2009

Jarenlang erg last van gehad en de universitaire specialist kon er niet eens een naam voor geven en beeindigde uiteindelijk de behandeling. Alle smeerseltjes en doorsnijden frenulum (ook wel toompje; dit is het bandje aan de onderzijde van de penis dat de eikel met de voorhuid verbindt) hadden niets geholpen. Bij zoeken op internet ontdekte ik als behandeling het dagelijks wassen met Unicura Ultra. Eerst tweemaal per dag en nu als onderhoud eenmaal. Wel goed schoonspoelen. Achteraf denk ik dat stress en overdreven schoonhouden de oorzaak waren.


Bestrijding
geschreven door Kees , 02-07-2009

Ik heb gemerkt, dat het sterk samenhangt met je conditie. Training, zoals rustig en geconcentreerd hardlopen doet wonderen naast gezond eten van sla en vooral wortelsalade. De glanseikel kreeg bij mij weer een mooie zachtrose kleur met een stevige huid. Zware geestelijke belasting en inspanningen verergeren het weer. Dus pak je levensproblemen aan en werk angsten, zorgen en problemen uit je leven. Je conditie geeft je meer weerstand en dat merk je direct aan de kwetsbare plekjes zoals de glanseikel. Voor een leuke vriendin trek ik wat vaker mijn trainingspak aan. Dat is een goede motivatie, om 'smorgens en soms ook 'savonds te gaan hardlopen. Vooral tijdens het trainen je gedachten stoppen en je hoofd leegmaken werkt heel effektief.
Ik ga yoghurt gebruiken, om de bacterien te bestrijden en Bethametasonzalf lijkt me een goed hulpmiddel


stand van zaken
geschreven door Japie , 19-03-2009

Ik ben deze week weer terug naar de dermatoloog geweest. Mijn eigen arts bleek niet aanwezig dus een vervanger. Deze zag enige andere crème niet meer als zinvol om te proberen. In tegenstelling tot mijn eigen dermatoloog ziet deze besnijdenis als enige oplossing. Mijn eigen dermatoloog ziet hier juist geen heil in. "helpt niet" waren zijn worden. Deze vervanger zegt "ik kan geen garanties geven, maar helpt altijd". En wat nu dus.....
Ik heb bedenktijd gevraagd en ga een second opinion vragen. De arts vond dat een goed idee.
Ik heb niets tegen besnijdenis. Als het helpt liever vandaag dan gisteren. 15 jr ellende is lang genoeg geweest. Maar als besnijdenis niet helpt.... dan heb ik een nog veel groter probleem. De gevoelige eikel wordt nu beschermd door mijn voorhuid. Als die er ook niet meer is dan weet ik niet hoe ik nog een onderbroek moet dragen of in bed moet liggen. Elk huidcontact is pijnlijk. De bescherming door mijn voorhuid maakt het nu nog dragelijk, maar als die er niet meer is..........

Nu, met hulp van mijn huisarts, opzoek naar een second opinion. Wie heeft ervaring hiermee of zeer goede ervaringen met een ziekenhuis/dermatoloog. Maakt mijn niet uit waar. Ik zit zelf te denken aan Erasmus in Rotterdam of Leuven in België. Wie heeft hier ervaringen mee? graag reacties


eczeem ?
geschreven door JP , 10-03-2009

Ik heb de zelfde klachten, en alles wat ik tot nu toe heb gebruikt, helpt, maar altijd bij stoppen keert de klacht weer terug, ben hopeloos, en ook een schaamte, om een relatie op te bouwen!
Dit heb ik oa gebruikt
* micanozol/ met hormoontoevoeging
*triam.....
*dermaplex(zonder hormoon)
*parfenac (zonder hormoon)
*natuurlijke zalven van OA dr Vogel
etc etc

HELP


Zalf
geschreven door Piet , 09-03-2009

Zelfde probleem, volgens de dermatoloog Balanitis van Zoon.beste ervaring heb ik met:

30 gr TCA 0,1% / ACfucid 2% zalf
en
Cutivate 0,5 MG hydr creme (sterker middel)

Toch steeds terugkerend.. Iemand betere tips?


Behandelresultaat
geschreven door Japie , 26-02-2009

De triamcinolon gaf de eerste week een positief resultaat. 60% van de klachten verdwenen en de pijn verdween gelukkig. De roodheid bleef. Echter na 10 dagen smeren worden de klachten weer erger, er ontstaan weer ontstekingslokaties en vervellingen. De huid begint weer zeer rood te kleuren en de gevoeligheid neemt weer toe. Helaas....ook dit smeerseltje geeft dus niet het gewenste resultaat. Binnenkort moet ik weer naar de dermatoloog. Eens kijken wat hij ervan zegt/vindt.


aanvullende info
geschreven door Japie , 18-02-2009

Ik heb mijn medisch dossier er nog even op nageslagen:
gebruikte crèmes:
- rocortisonacetaat 1%
- LCD 5% in cetomacrogol crème
- hydrocortisonacetaat 1%
- bactroban
- fucidin crème
- miconazol 2% in triamcinolonacetonide 0,05% crème
- zinkoxidesmeersel fna
- triamcinolon 0,1% in fucidin crème
- triamcinolon o,1% fna

Omdat al deze crèmes een negatieve reactie oproepen heb ik een allergietest ondergaan; mede onderzocht op allergie voor corticosteroidenreeks en contactallergien zoals shampoo's, stoffen etc. Alles was negatief.


Reeds 15 jr geen oplossing
geschreven door Japie , 18-02-2009

Ik heb klachten die lijken op de foto's. Heb inmiddels een tweetal biopten ondergaan......zeer pijnlijk. 4 dermatologen, 2 ziekenhuizen en diverse cremes. Op dit moment zijn de klachten weer zo ernstig dat de volledige eikel en binnenzijde voorhuid dikke losgaande huidvellen laten zien. Waarschijnlijk een gevolg van de ontsteking en de fucidine creme. Tot nu toe hebben alle cremes de klachten verergerd. Er zit wederom niet anders op dan wachten tot de klachten vanzelf weer een rustig periode ingaan. Ook in een rustige periode is geslachtsgemeenschap niet mogelijk. Nadien is mijn huid zo ernstig geirriteerd dat ik weer 4-6 weken ernstigere klachten heb.
Mijn bloed is onderzocht.
2x SOA
2x Biopt
2x kweek
3 hiftesten
2 ziekenhuizen
4 dermatologen
De conclusie van de laatste dermatoloog is: Het "lijkt" het meeste op Balanitis van Zoon. Ze krijgen niets echt aangetoond.
Wie helpt mij??????


Misschien helpt dit...
geschreven door Anoniem , 06-01-2009

Zalf, Miconazolnitraat 20 gr/g, 2x per dag aanbrengen. Tevens 2x per dag wassen met alleen lauwwarm water. 2 weken volhouden en het moet duidelijk verbeterd of weg zijn.


...
geschreven door Dr.HJL van Gerwen , 07-12-2008

witverkleuring van de eikel of voorhuid kan ook duiden op Lichen sclerosis et atroficus. zie aldaar.


Dank voor uw reactie
geschreven door skin79 , 06-12-2008

Dank voor uw reactie, de pest met de huidige zorg is dat ik er steeds maanden over doe om een nieuwe afspraak te krijgen.
Ik ben alleen bang dat het zich gaat ontwikkelen naar leukoplasie, de voorloper van kanker. De top van de eikel begint licht wit te worden. Ik kan hiervan geen afbeeldingen vinden op het internet, het lijkt nog steeds op de candida foto's.
Ik heb een verwijzing inmiddels afgedwongen bij de huisarts (die geeft overduidelijk niks om mijn probleem) naar de uroloog.
Ik ben benieuwd of deze een circumcisie adviseert.
Wellicht heeft u tips over hoe leukoplasie op de eikel eruit zou zien?
dank voor uw reactie wederom.


...
geschreven door Lenny , 04-12-2008

Ik heb met een anti candida dieet (liefs 6 maanden) wel goede ervaringen.
Het is in het begin wel moeilijk maar alles went.


...
geschreven door Dr. HJL van Gerwen , 19-10-2008

Balanitis kan zeer hardnekkig zijn. De behandelingen tot nu toe bij u zijn vooral gericht op schimmelinfectie. Beter lijkt het me te behandelen als een eczeem, met een wat sterker corticosteroid creme, bijvoorbeeld Locoid vetcreme. Binnen 7-10 is daarmee wel verbetering te verwachten. Uw huisarts of dermatoloog kan het eventueel voorschrijven.


Recidiverend
geschreven door Skin79 , 18-10-2008

http://www.atlasdermatologico....etica3.JPG

Dit heb ik steeds terugkerend,
Na
• Miconazol
• Clotrimazol
• Tien huisartsbezoeken, 2 dermatologen
• Anti-candidakuur (niet te doen met dieet)
• Bloedonderzoeken (2 maal, wijst niets uit)
• Soa tests (wijst niets uit)
• HIV tests (wijst niets uit)
• Terbinafine
• Hydrocortison / Teerzalf van dermatoloog
• Itraconazol

nog geen verbetering.

Heeft iemand een dergelijk proces meegemaakt, heb er nu inmiddels jaren last van en het weerhoud mij van het aangaan van relaties (schaamte). wie heeft er tips voor het verminderen, of genezen van de klacht. Kan iemand mij een goede dokter of specialist op dit gebied aanraden?

Ontzettend bedankt.
PLEASE alleen serieuze reacties.


Tja
geschreven door Anoniem , 23-07-2008

Kijkend naar de foto's, lijkt er wel op dat ik dit heb maar dan in een begin stadium.
Ga morgen meteen naar de dokter.
Bedankt.